Reklama

Reklama

Sawyer je plachý a uzavřený chlapec, který neprožívá zrovna nejšťastnější období. Kvůli špatnému prospěchu musí chodit do letní školy, jeho otec před pár lety odešel a nikdo neví, kam zmizel. Jeho starší bratranec Kyle, který je mu velmi blízký, je nadějný plavec a rád by se zúčastnil olympiády. Protože nemá peníze na trénink, narukuje do armády, která jeho plaveckou kariéru podpoří. Jednoho dne cestou do školy objeví Sawyer na pláži zraněného delfína. Neváhá a vyprostí ho ze sítě na kraby. Vzápětí přijíždí tým na záchranu zraněných mořských zvířat v čele s doktorem Clayem Haskettem a převezou delfína na záchrannou stanici. Tam se hned po škole vydává i Sawyer. Dovídá se, že Clayova dcerka Hazel pojmenovala delfíní samičku Zima. Zvíře je na tom velmi špatně, odmítá potravu a musí mu být odstraněna ocasní ploutev. Chlapec tráví na stanici celé dny a o Zimu s láskou pečuje. Vzápětí přichází další smutná zpráva, Kyle byl během výbuchu zraněn a má ochrnutou nohu. V nemocnici pro válečné veterány se Sawyer setkává s konstruktérem protetických náhrad, doktorem McCarthym, a žádá ho o sestrojení protézy ocasní ploutve. Díky rozsáhlým škodám po hurikánu se stanice ocitá ve velkých finančních problémech. Je rozhodnuto, že bude prodána a na jejím místě bude postaven hotel. A tak má Sawyer opět plné ruce práce, aby zachránil Zimu i celou stanici. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (135)

peetriss 

všechny recenze uživatele

Přeslazené, strojeně dramatické, dějově vykonstruované, komerčně prázdná šablonovitá studiovka, přesto stále ještě příjemná rodinná záležitost, která je sympatičtější než Zachraňte Willyho. Analogie tělesně postiženého delfína a chlapcova tělesně postiženého bratrance působí až příliš prvoplánovitě sentimentálně. Přiznám, že jsem však film dokoukal bez následků a kupodivu s příjemnými pocity, proto ty tři hvězdy dám. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ak máte radi filmy o priateľstvách medzi deťmi a vodnými tvormi (Zachráňte Willyho!, Andre, ja a moja príšera), prídete si na svoje. Je to vtipné aj dojemné. Je to také akurát. Sranda je, že scenárista Karen Janszenová v minulosti napísala Zachráňte Willyho 2, ehm. Škoda, že nebol dorozprávaný príbeh šialeného pelikána, ale i tak rodinná kvalitka s fajn hercami. A delfíny fakt nie sú ryby!. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TEĎ MÁ ASPOŇ ŠANCI“..... /// Je krásný bejt delfín v šírým oceánu... plavat si a dovádět...jen se nesmí objevit rybářská loď (teda lidi). Aby bylo jasno – je to film pro děti. A tím, že na něj mrknou s dospělákem, může vzniknout jakýsi nadšení pro záchranu něčeho živýho a skutečnýho. Prostě apelovat na lásku k přírodě, laciným – ovšem celkem účinným způsobem. Něco ve stylu Zachraňte Willyho? (nevím neviděl jsem!!!) Rozhodně ale ne jako The Cove (to vím...to jsem viděl...) Plusem je, že to není jen o hendikepovaným delfínovi, ale má to návaznost na podobně postižený lidi. A když budu chtít napsat něco vážně... tak říkám, že i oni by měli být pro děti něčím ,,normálním“ a zasluhujícím pozornost. A oni sami by měli pochopit, že se nemá nic vzdávat – bez boje! Ale dost moralizování! DEN ZÁCHRANY WINTER citlivějším nažene vodu do bulv a patetickej závěr vrátí film zpátky do jen a pouze dětský polohy. Řemeslně zvládnutý, lacině podbízivý a (zřejmě) proto funkční. Ale proč né!? Každý správný dítě, ať si hvězdu přihodí... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Říkají o mě, že jsem společenskej jako delfín. 2.) Miluju filmy s dramatickými záběry ocasu! 3.) V žilách mi koluje slaná voda (Pivo? Neříkali, vykašli se na to jdi chlastat!). 4.) Jsem pravidelným návštěvníkem stránky seewinter.com (X...no to ať tě ani nenapadne!!!) /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

malypivo 

všechny recenze uživatele

Byla jednou jedna kosatka, říkejme jí třeba Willy, která byla chycena v nádrži a díky lásce a péči jednoho malého kluka se dostala zpět na otevřené moře. Na otevřeném moři potkala delfína a ukousla mu ocas. Tento delfín, říkejme mu třeba Zima, se bez ocasu dostal také do nádrže, kde díky lásce a péči jednoho malého kluka dostal protézu, díky které mohl dál žít svým životem. THE HAPPY END. Další příjemná rodinná podívaná ve stylu Zachraňte Willyho. ()

Žralok 

všechny recenze uživatele

Nádherný a dojemný příběh o samici delfína Winter. Jež se zamotala do pasti na krabi a bylo nutné jí amputovat ocas. Ačkoliv se rychle naučila plavat i bez něj. Pro její páteř to byla příliš velká zátěž a ohrožovalo to Winter na životě. Rozjíždí se proto velká snaha o její záchranu pomocí protézy. Jenže tato věc je v celém světě neslýchaná. Nikdo se o to ještě nepokusil. Před lidským týmem stojí úkol těžší než se mohlo zdát. Dokáží společnými silami a navzdory všemu zachránit Winter život ? Film natočen podle skutečné události. Trochu podobné Zachraňte Willyho. Ačkoliv se to tak možná nezdá, film netrpí zbytečnými klišé a snaze za každou cenu vyvolávat pocit soucitu a hraní na city. Doporučuju všem věkovým skupinám. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (8)

  • Delfína Wintera bolo možné skutočne sledovať naživo prostredníctvom webkamery, ako bolo znázornené vo filme, a to na stránke "www.seewinter.com". (joker211)
  • Původně bylo s filmem spojováno také jméno Hilary Surf, nakonec byla však spolupráce popřena. (..Lucas..)

Reklama

Reklama