Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sam Cayhall, někdejší člen Ku-klux-klanu, čeká v cele smrti na vykonání rozsudku za rasisticky motivovaný bombový atentát, který provedl v roce 1967 a při němž zahynuli dva židovští chlapci. O celý případ se začne zajímat mladý advokát Adam Hall, který je Cayhallovým vnukem. Ten je rozhodnut objasnit onu smutnou událost za každou cenu a žádá pro svého klienta udělení milosti... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (66)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Vnuk své ho rasistického dědečka odsouzeného k trestu smrti za bombový útok, který zapříčinil smrt dvou malých chlapců, se po absolvování právnické školy snaží o nemožné. Pomoct mu. Jeden by očekával atmosferické soudní drama s citovým přesahem nad vážností situace, ale neděje se tak. Jediné co upoutá pozornost je Gene Hackman v roli odsouzence. Jeho skromný výkon ani tentokrát nezklame. Starý zlomený muž smířený se svým osudem, avšak stále se nevzdávajícího svých ideálů. Příběh pojednává o posledních minutách člověka odsouzeného k trestu smrti a politikaření kolem toho a to je tak v podstatě vše. Onen vnuk coby obhájce se místy v ději zdá být zcela zbytečný. Příběhu prostě nic zásadního nepřináší. Děj má sice plynulý a poklidný vývoj, ale jeho plytkost má problém zaujmout. Škoda, takový námět měl na víc. ()

Pejpr 

všechny recenze uživatele

Solidní nápad, na kterém kdyby se trochu zapracovalo, tak by mohl vyzdvihnout Celu smrti na více jak 3*. Hackman zvládá roli vězně odsouzeného na smrt výborně, s O'Donnellem je to už horší. Konec filmu mě mile překvapil, ale jinak chybí ve filmu podstatnější dějové zvraty, překvapení. Pořád ale jsem toho názoru, že vězeňská témata by měl točit jenom Darabont ;) ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Cela smrti" je jeden z mála románov amerického spisovateľa Johna Grishama, ktorý som si prečítal. Grisham nepatrí medzi autorov, čo ma dokážu svojimi titulmi, prevažne z právnického prostredia, nejak výrazne zaujať, ale toto jeho dielo som si prečítal s chuťou. Hodne sa zaujímam o históriu a činy Ku-Klux-Klanu, preto mi táto téma padla vhod. Filmová verzia tohoto silného príbehu za knižnou predlohou dosť výrazne zaostáva. Chris O´Donnell a Gene Hackman ma svojimi hereckými výkonmi vôbec nedokázali vtiahnúť do deja. To však má na svedomí aj nie celkom podarený scenár a nevýrazná réžia. Dalo sa to natočiť omnoho lepšie. ** ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film mohol byť trochu kratší. Niektoré scény sú zbytočne dlhé a tým divák stráca záujem o pokračovanie. Ale inak celkom dobrý. Dívať sa na to dá, aj keď dá veľkú prácu vydržať až do konca filmu. Gene Hackman postupom času už stráca dych. Ale to je len subjektívny dojem. Ak sa vám nechce čítať objemnú knihu, tak vám film určite odporúčam. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení filmu probíhalo také ve skutečných plynových komorách ve vězení v Parchmanu v Mississippi. (Terva)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu Johna Grishama, známého jako autora právnických thrillerů. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno