Reklama

Reklama

Oslavujte a vydejte se s námi napříč pětasedmdesátiletou historií DC Comics, do míst, kde se zrodil Batman, Superman, Wonder Woman, Green Lantern, Captain Marvel a mnoho dalších superhrdinů. V roce 1934 bylo založeno nakladatelství National Allied Publications, společnost, z níž se jednoho dne stane DC Comics. Později, v roce 1938 se v Action Comics 1 objevil první superhrdina, a tak svět poznal Supermana. Další ikony postupně následovaly. Dnes DC Comics publikuje více než 80 titulů měsíčně, přibližně tisíc vydání ročně a stavá se tak největším a nejrozmanitějším vydavatelem komiksů v anglickém jazyce na světě. (HBO Europe)

(více)

Recenze (57)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Celkom zaujímavý dokument, hlavne to ako superhrdinovia prežívajú do dnes. Zaujímavý pohlaď na zrod hrdinov, na ich partakov alebo na zloduchov, na rivalitu s Marvelom alebo na najlepšie čísla ktoré kedy vyšli (The Dark Knights Returns od Franka Millera). Dokument, v ktorom všetko podstatne fanúšik DC Comics nájde. 80% - 4* ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Naprosto úžasný dokument o tomto skvělém studiu. Dozvěděl jsem se mnoho zajímavých věcí z historie komixů. Od jejich vrcholů přes pády, až po následné vzestupy. Komixy celou doby ovlivňovaly lidi a přizpůsobovaly se tehdejší situaci. Studio si za celou dobu své existence prošlo dost velkým vývojem. Opravdu dobře udělané. :) ()

Reklama

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Byl jsem skeptický, očekával přílišnou glorifikaci DC vydavatelství, ale nakonec tohle byla hodně slušná podívaná, plná spíše faktů než emocí. Pokud znáte komiksové hrdiny pouze z filmů jako já, a víte maximálně, že v historii byl nějaký borec jménem Moore a druhý jménem Miller, tohle vás plně uspokojí. Historií proběhne vyprávějící Ryan Reynolds svižně, bez patosu a nikdo nezatajuje, že v byznisu je ještě jeden vydavatelský (větší?) hráč. Zkrátka příjemně strávená devadesáti minutová učebnice vybrané historie. 70 % ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Příběh DC comics je skutečně neuvěřitelný, studio, které nám přineslo dva nejlegendárnější charaktery vůbec, si několikrát sáhlo na dno, aby mohlo znovu povstat. Je neuvěřitelné, za jakých podmínek a jakým způsobem se tehdá tvořilo, jaký obrovský vliv na lidi měl Superman, lidi ním téměř žili, každý chtěl být jako on a pak to přišlo, najednou se objevil Batman a bylo vymalováno. Sice mám radši konkurenci, ale DC má samozřejmě také něco do sebe a prostě každý si najde něco svého. Nejvíce mě pobavila paní, která se do kamery rozpláče při vzpomínce, kdy studio nechalo zabít Supermana, tehdá to byla jistě obrovská událost. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Vynikající rozbor superhrdinského komiksu skrze veškerý jeho historický vývoj a proměny, díky nimž DC (a rozdíl od stále dětinského Marvelu) v průběhu let dokázalo nejen držet prst na tepu doby, ale hlavně se vyvinout z primitivní brakové zábavy do skutečného umění, vyprávějícího skutečné příběhy. Přitom se ale neutápí v samochvále, a dokáže posuzovat DC hrdiny i z jejich velmi slabých momentů - navzdory kterým dokonce i mě, superhero-hatera, přesvědčuje že něco na těch klasických postavách přecejen asi bude. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama