Reklama

Reklama

Oslavujte a vydejte se s námi napříč pětasedmdesátiletou historií DC Comics, do míst, kde se zrodil Batman, Superman, Wonder Woman, Green Lantern, Captain Marvel a mnoho dalších superhrdinů. V roce 1934 bylo založeno nakladatelství National Allied Publications, společnost, z níž se jednoho dne stane DC Comics. Později, v roce 1938 se v Action Comics 1 objevil první superhrdina, a tak svět poznal Supermana. Další ikony postupně následovaly. Dnes DC Comics publikuje více než 80 titulů měsíčně, přibližně tisíc vydání ročně a stavá se tak největším a nejrozmanitějším vydavatelem komiksů v anglickém jazyce na světě. (HBO Europe)

(více)

Recenze (58)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Celkom zaujímavý dokument, hlavne to ako superhrdinovia prežívajú do dnes. Zaujímavý pohlaď na zrod hrdinov, na ich partakov alebo na zloduchov, na rivalitu s Marvelom alebo na najlepšie čísla ktoré kedy vyšli (The Dark Knights Returns od Franka Millera). Dokument, v ktorom všetko podstatne fanúšik DC Comics nájde. 80% - 4* ()

José77 

všechny recenze uživatele

Pekne spravený prierez celým fungovaním DC. Problém je krátka stopáž, tých 90 minút ubehne ako voda a aj pri naozaj dôležitých momentoch sa dokument pristaví iba na par sekund, niektoré dokonca vynecháva. Ale pre mňa ako človeka, čo sa okrajovo zaujíma o comicsy to bol fakt zábavný dokument, je v ňom kopa zaujimavosti, takže ak vás svet comicsu priťahuje, tak smelo do toho. ()

Reklama

PKD 

všechny recenze uživatele

Perfektní a bezchybné. Samozřejmě,hl.pro ty,co preferují DC,což je logické. Pro ostatní,jen taková jednohubka,na kterou do 5min.zapomenou. Na malé ploše (necelých 90min.),se tu přesto podařilo nějakým zázrakem (marvelem,haha),nacpat témeř vše podstatné a např.zjistit (pro ty,kdo už to neví dávno),že Alan Moore vypadal v 80tkách,vpravdě démonicky. (A dnes vypadá jako dvojče Ivo Pešáka, RIP). Nebo že Frank Miller nikdy nebyl,není a ani nebude hezoun.:) Což sice není pro tvoření comicsů důl.,ale i tak je to velmi zajímavé zjistit,jaké tváře se skrývají za těmi mnohdy,slavnými jmény na nezpočtu rozličných comicsových sešitů apod. :-) Což běžný smrtelník,který se jen tak nedostane na nějaký ten US comic con,aby potkal ty tvůrce osobně,jistě ocení. P.s.potěšil Ryan Reynolds jako vypravěč. ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Komiksy od DC mám hodně rád a i když něco o jejich historii vím, stále jsem měl několik mezer, které tento dokument spolehlivě doplnil a upřesnil mi fakta, která jsem již věděl. Zpovědi významných tvůrců a dalších významných lidí z DC nabízí spoustu zajímavých faktů a vývoj komiksového vydavatelství a jeho postav prezentuje chytlavou formou a uvádí je do historických kontextů, které všemu dávají hlubší vyznění. Pro fanoušky komiksů povinnost. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Byl jsem skeptický, očekával přílišnou glorifikaci DC vydavatelství, ale nakonec tohle byla hodně slušná podívaná, plná spíše faktů než emocí. Pokud znáte komiksové hrdiny pouze z filmů jako já, a víte maximálně, že v historii byl nějaký borec jménem Moore a druhý jménem Miller, tohle vás plně uspokojí. Historií proběhne vyprávějící Ryan Reynolds svižně, bez patosu a nikdo nezatajuje, že v byznisu je ještě jeden vydavatelský (větší?) hráč. Zkrátka příjemně strávená devadesáti minutová učebnice vybrané historie. 70 % ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama