Reklama

Reklama

Tajemný muž

  • Kanada The Tall Man (více)
Trailer

Když se jí ztratí syn, snaží se zoufalá matka rozluštit hádanku tajemného muže, který údajně unáší děti. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (485)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Gone, Laugier, Gone.. Kdesi jsem už podobné auto viděl, ale teď jsem marně čekal, až se rozjede. Ono se není co divit, když stojí na čtyřech špalkách rádoby mysteriózní atmosféry a motor příběhu visí vyndán na řetězu - to pak můžete točit volantem twistů k zbláznění. Navíc, ušlechtilá myšlenka a z ní vyplývající pointa se sice vydávají za metalízu, ale při bližším zkoumání uvidíte hnědavé zabarvení od rzi jako by to bylo Gran Torino pana Lebowského. Schopnost oslavovat vnitřní sílu ženy pouze prostřednictvím jejího psychického či fyzického týrání mi přijde jako autorský blok a potlačovaná perverze, což snad uznají i ti, jimž tortura v Martyrs dostala Juniora do neklidu.. Přítomnost Stephena "silk voice" McHattieho mi pak byla jen slabou útěchou.. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, jak na mne tento snímek zapůsobil. Nejspíš dost matoucím dojmem, ale moc se mi to líbilo. Přerod hlavní hrdinky v monstrum a pak zase zpět, i když jen v uvozovkách a s jistou dávkou soucitu byl opravdu zajímavý a chvílemi jsem si nebyl jist, zda sleduji stále ten stejný film. Začalo to jako Dr. Quinová, pokračovalo jako nějaký psychothriller o šíleném únosci a masovém vrahovi dětí a končí to jako parodie na Avengery nebo X-Meny, kdy tajná organizace zachraňuje zatracené životy. Doufám, že jsem nevyzradil příliš, ale musím uznat, že Jesica Biel je zkrátka má favoritka. 75% ()

Reklama

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Tady musím plně souhlasit s *CARNIFEXem*. Osobně jsem se na to těšil proto, že to dělal někdo, kdo mě šokoval svým posledním filmem. Tall Man, The není horor, jak jsem čekal, že bude. Je to Psychologické drama, což není úplně můj šálek kafe. Hlavně mi tam docela vadila Jessica, vůbec se do této role nehodila. Ač docela nerad, musím za 2*. Pro mě osobně velká nuda. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Thriller, který se zvrtne nakonec v něco úplně jiného a to "něco jiného" u mě film srazilo málem k odpadu, ne snad pro otázku, kterou film pokládá a na kterou neznám jednoznačnou odpověď, ale pro tu zpětně viděnou bagatelizaci celé věci, kdyby to kurva zůstalo u thrilleru a na konci tam vyskočil čertík Bertík co žere děti tak bych to skousl víc, ale tohle ? ! Možná SPOILER! : Pro sebe si jen říkám a kdo vlastně a na základě čeho rozhodoval, že tohle děcko ano a tohle ne ? Nicméně ta thrillerová část sama o sobě je řemeslně skvěle zvládnutá a Jessice to sluší :) Btw: Já vlastně stejně seru na cizí děcka, mám svých dost:) ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Zatracovat Laugiera jen proto, že nenatočil čistý horor, je stejná blbost jako nadávat na Carpentera, že natočil Starmana. Tvůrce brutálního exploiteru Martyrs tentokrát vytvořil působivé mysteriózní psychodrama, které se neopírá jen o slušné herecké výkony (osobně dávám přednost špinavé a zakrvácené Jessice Biel před tou mrtvolně bledou) a hračičkovou kameru, ale především na zajímavých twistech a ubírání se do nečekaných mezi-žánrových rovin. Pascal má tedy očividně co říct, a snaží se toho docílit i skrze negativní kritiku. Prst nahoru už jenom za tuhle odvahu. Protože zatímco ostatní remcají, já se perfektně bavil. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (7)

  • Když se Julie (Jessica Biel) umývá na toaletách, má na bradě otevřenou ránu, ovšem po opláchnutí má rázem bradu bez šrámu. (NICOTINE)
  • Film měl premiéru v roce 2012 na Filmovém a hudebním festivalu South by Southwest v Texasu. (Terva)
  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohráva v USA, tak jeho filmovanie prebiehalo v kanadskej provincii Britská Kolumbia. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama