Reklama

Reklama

S profesorem Františkem Dvořákem za klasiky českého výtvarného umění

(TV film)
všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 2010, 3x13 min

Obsahy(1)

Jednotlivé díly:  1.-Josef Václav Myslbek - Vyprávění začíná pan profesor Dvořák na Vyšehradě, kde stojí slavná sousoší J. V. Myslbeka, která vytvořil na motivy z dávné české mytologie, jak ji prezentovaly Rukopis královédvorský a Rukopis zelenohorský. Dozvíme se o osudech Myslbekovy účasti na výzdobě Národního divadla i to, jak velký český sochař komentoval návštěvu Augusta Rodina v Praze u sebe v ateliéru.

2.-Mikoláš Aleš - Své vyprávění o Mikoláši Alšovi začíná profesor Dvořák osobní vzpomínkou, jak v roce 1952 připravoval výstavu ke stému výročí Alšova narození a seznámil se s jeho dcerou, paní Marynou Svobodovou-Alšovou. Tak měl také možnost dostat se k řadě informací, jež by jinde nezískal. O řadu z nich se s námi také podělí.

3.-Ota Janeček - Dnes nás profesor Dvořák pozve na procházku dílem svého přítele Oty Janečka, který byl žákem Cyrila Boudy, Oldřicha Blažíčka a také sochaře Karla Pokorného, který byl přímým žákem J. V. Myslbeka. Vedle obrazů známých i méně známých a plastik si připomeneme také autorovu ilustrátorskou tvorbu, včetně slavného slabikáře, který odchoval generace dětí. (oficiální text distributora)

(více)

Filmotéka

Uživatel Formát Jazyky Přidáno Pozn.
apokar Jiné
03.10.2019
Suzanne02 DVD
11.09.2013

Reklama

Reklama