Reklama

Reklama

Konkurenti

  • USA Glengarry Glen Ross
Trailer 1

Obsahy(1)

Pulitzerovou cenou ověnčenou divadelní hru Davida Mameta, která pojednává o skupině zoufalých realitních makléřů, převedl na filmové plátno režisér James Foley. Alec Baldwin se představuje v roli motivačního řečníka, která mu byla ušita na míru. Informuje čtyři zaměstnance o tom, že se musí zúčastnit podivné "soutěže" - mají do čtyřiadvaceti hodin co nejvýhodněji prodat bezcenné pozemky. Vítěz vyhraje luxusní auto, poražený dostane padáka. Každý ze zaměstnanců zvolí jinou metodu, jak obstát. Jeden z nich dokonce přijde s nápadem vyloupit kancelář, ukrást seznam perspektivních klientů a prodat je konkurentovi. Snímek Konkurenti, v němž excelují Al Pacino jako šéf obchodního oddělení, Jack Lemmon jako stárnoucí zkrachovalec, Alan Arkin a Ed Harris jako frustrovaní obchodníci, Kevin Spacey jako vyčerpaný vedoucí kanceláře a Jonathan Pryce v roli klienta, je v jádru charakterovou studií o skupině mužů, kterým už dávno ujel vlak. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (226)

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Tak nevím. Herci jsou skvělí, všechno je prima a vlastně se mi na to i docela hezky koukalo, ale bylo to strašně statický. Asi to je tím, že to původně byla divadelní hra... A rozhodně mi to nepřišlo jako komedie (což, jak jsem pak zjistil, ani být nemá). Starého Lemmonova makléře mi bylo fakt líto. Kevin Spacey tu byl ultra svině. ()

Mistickzz 

všechny recenze uživatele

Výborný film so skvelým obsadením a parádnymi dialógmi. Fakt sa to dobre pozeralo a Al Pacino a Kevin Spacey v jednom filme, no užíval som si to.Ide o divadelnú predlohu, ktorú som nevidel, čo by som ale chcel zmeniť. Ale aj filmová bola výborná, skvelé herecké výkony a dialógy bolo to hlavne a aj keď zo začiatku nebol ten scenár ešte na dobrej úrovni, tak neskôr sa to rozbehlo. 75% ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

2* Je pravda, že jsem si pro tohle konverzační drama vybral nevhodný čas, ale i tak si myslím, že ani jindy bych si ho neužil víc. I když je film dobře zpracován a na první pohled zaujme herecké obsazení, tak divadelní předlohu nelze přehlédnout. Nastolená hra je zajímavá a dobře se tu ukážou charaktery jednotlivých lidí a vlastně žádný klaďas se tu nenajde a jen dokazuje to, že se obchoďákovi vlastně nikdy věřit nedá ;-). Co mi nejvíc nesedlo bylo staromódní zpracování i styl filmu včetně hudby a trošku i český dabing, ale za to film nemůže. Navíc příběh byl utahaný, moc ukecaný a chvilkami nezáživný, a proto jen ty dvě hvězdy. Jde však jen o moje subjektivní hodnocení a pro jiného, zejména staršího diváka lákajícího toto téma a k tomu trochu krimi, může bavit víc. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu je zajímavá pouze jediná věc... A to herecké obsazení, které se vidí pouze v málo filmech (Dannyho parťáci, Pulp Fiction). V tomto filmu se to doslova hemží zvučnými jmény a kvalitními hereckými výkony. Jediný kdo mě zklamal je Kevin Spacey, který hrál zvláštní postavu, která bohužel nedostala příliš prostoru. Ale jinak ostatní chlapíci se předvedli v tom nejlepším světle. Bohužel ale ve světle, které svítí na záchodcích v zaplivaný putice, kam chodí pár štangastů. Ano, scénář tohoto filmu je úplně, ale tím myslím úplně úplněk o ničem... Není mi jasný, z jakýho důvodu tito herci kejvli na natáčení, asi scénář vůbec nečetli nebo nevím. Je to absolutní pohřbení všech hereckejch výkonů, všichni hoši celej film profuckovali naprosto zbytečně. Krapet mi film svou nudnou strukturou připomněl Wallstreet. Je to obrovský nevyužití potenciálu, páč tolik legend v jednom filmu se nevidí každej den. Rejža by spolu se scénáristou zasloužili zbitchovat... ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Parádní herecké představení několika velkých hereckých es, které se jen tak nevidí. Al Pacino, Ed Harris, Jack Lemmon, Alec Baldwin nebo Kevin Spacey servírují brilantní dialogy, okořeněné ve větší míře peprnými výrazy v povedeném přepisu divadelní hry z prostředí realitní kanceláře do filmové podoby. Parádní věc, mohu jen doporučit. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (16)

  • Postava Blakea v původním scénáři vůbec nebyla. Když však David Mamet psal scénář pro film, rozhodl se tuto postavu napsat přesně pro Aleca Baldwina. (becki_tu)
  • Behom natáčania filmu ho herci nazývali Death of a Fuckin' Salesman. (Flipper)
  • Anglické slovo "fuck" a jeho odvozeniny zazní ve filmu celkem 138krát. Slovo "shit" a jeho odvozeniny zazní ve filmu celkem 50krát. (becki_tu)

Související novinky

Zemřel herec Alan Arkin

Zemřel herec Alan Arkin

30.06.2023

Přichází smutná zpráva pro celý filmový svět, ve věku devětaosmdesáti let totiž ve čtvrtek v kalifornském Carlsbadu zemřel oblíbený americký herec, režisér, scenárista a hudebník, držitel Oscara Alan… (více)

Reklama

Reklama