Reklama

Reklama

Epizody(4)

Obsahy(1)

Freddie (Tom Hardy) je zrovna propuštěn z vězení, kde udržoval vztah se svým mafiánským šéfem Ozzym (Brian Cox). Před věznicí ho čeká jeho nejlepší kamarád z dětství Jimmy (Shaun Evans) a společně se vydávají do spárů londýnského podsvětí, které ovládá mafie, drogy a zbraně. (Cliff Booth)

Recenze (190)

VAC0 

všechny recenze uživatele

Heh, co se dá k této britské minisérii dodat?! Snad jen to, že je to (svým možná trošku zvráceným pojetím) geniální. Během sledování se u vás vystřídá mnoho emocí. Budete brečet, budete zhnuseni, budete zděšeni, budete frustrováni, budete zvědavi, budete rozhněváni, budete překvapeni, budete rozpolceni, na konci budete cítit míru satisfakce a zadostiučinění, avšak jedno je jisté. Smát se rozhodně nebudete! Prostor pro radost či smích (pokud to je to, co hledáte) zde opravdu není. Tom Hardy jako Freddie zahrál psychouše a schizofrenika jako z příručky pro začínající psychiatry Bohnické léčebny, nicméně postupný vývoj Shauna Evanse alias Jimmyho z pikolíka a přehlížené loutky na vyzrálého kápa, který nakonec nedopustí, aby s ním někdo vyjebával, mi utkvěl v hlavě trošku více. The Take rozhodně nepatří mezi seriál, který bych zhlédl pouze jednou. Highly recommend! ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Tři díly sledujeme portrét psychopatického násilníka s IQ vydlabané tykve a já si říkala: Proč vlastně? Proč ho postrčili do vedení zločineckého podniku, když na co šáhne, to zvorá, obvykle všechny postřílí nebo zmrzačí a to podnikání ve zločinu není ani moc ukázané. Kromě obchodu s drogami se ani příliš nedozvíme, co bylo předmětem zločinecké činnosti, či že bychom viděli nějaké dobře natočené či sofistikované akce. Série se soustředí spíše na rodinné zázemí hlavního psychouše alias neřízené střely a jeho bratrance, zástupce intelektuálněji pojatého zločinu. Vypráví v časově zvláštních střizích a nepříliš odůvodněných zpomalovačkách. Poslední díl je pak o rodinné tragédii, z níž se však hlavní oběti až podezřele rychle otřepou. SHRNUTÍ: Když si nejsi jistý svými pocity, tak prostě vystřel. ()

Reklama

RasputincZ 

všechny recenze uživatele

Klenot, na který jsem narazil čirou náhodou. Myslím si, že další důkaz o skvělé formě britské televize by měli vidět především fanoušci herce Toma Hardyho, protože pokud považují jeho výkony v Lawless nebo Warrior za vrcholné, pak po zhlédnutí čtyřdílného seriálu asi rychle změní názor. Rozhodně doporučuju ke zhlédnutí! Diamant bez jediného kazu. Atmosférická pecka s naprosto animální postavou v hlavní roli, ze které běhá mráz po zádech ;) ()

KR4T4S 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý britský miniseriál - drama z prostředí londýnského drogového podsvětí během 80. a 90.let. Příběh se točí kolem dvou sester (Maggie a Jackie) a jejich manželů (Jimmy a Freddie). Tom Hardy opět exceluje, jde vidět, že mu tyhle vyšinuté postavy sedí. Kromě něj ale dobře hrají všichni. Club Foot od Kasabian do hlavních titulků byla dobrá volba, ale radši je přeskočte, protože obsahují spoilery. ()

Myrreczech 

všechny recenze uživatele

Takhle jsem se naposledy cítil po shlédnutí Requiemu za sen, takový ten nával negativních emocí, které vás rozežírají zevnitř. Perfektní scénář, výborná kamera a skvělé herecké výkony všech herců kromě Hardyho. Ten totiž nebyl jen skvělý, ten tady zahrál snad největšího psychopata ever, rozhodně jeden z nejpůsobivějších výkonů, jaké jsem kdy viděl. A že se vždy snažím psát spisovně a slušně, tak tohle byl fakt kurevskej nářez. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Hlavné natáčanie seriálu sa konalo v Dubline. (Arsenal83)
  • Seriál je natočen na motivy literární předlohy „The Take“ od britské detektivní spisovatelky Martiny Cole. (Cliff Booth)
  • Tom Hardy hraje v seriálu švagra Charlotte Riley, ve skutečnosti však byla dvojice zasnoubená. Herci se poznali v roce 2009 během natáčení seriálu The Take (od r. 2009). Setkali se také během natáčení snímku Emily Brontëová: Bouřlivé výšiny (2009). (Cliff Booth)

Reklama

Reklama