Reklama

Reklama

Epizody(4)

Obsahy(1)

Freddie (Tom Hardy) je zrovna propuštěn z vězení, kde udržoval vztah se svým mafiánským šéfem Ozzym (Brian Cox). Před věznicí ho čeká jeho nejlepší kamarád z dětství Jimmy (Shaun Evans) a společně se vydávají do spárů londýnského podsvětí, které ovládá mafie, drogy a zbraně. (Cliff Booth)

Recenze (190)

shyster 

všechny recenze uživatele

První dva díly si to hraje na Scarface po britsku a díky Tomu Hardovi to je uvěřitelný a dobrý. Druhý dva díly se změní a začíná se hrát na osudovou notu a v posledních minutách jde o Kmotra po britsku a tady už to druhý manželský pár tak neumí. Mrzí mě jen Tom Hardy, jak skončil. Zasloužil by si lepší ukončení. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Co dělá z dětí zločinců zase zločince? Narodí se tak, nebo nasáknou tou špínou okolo sebe? A co to, že gangsterů neubývá, když nám všechny tématické snímky ukazují, jakým srabem je jejich existence a s jakými konci? Je to skutečně jen vábení života v přepychu a ovládání druhých bez nutnosti projít obvyklým vzdělávacím procesem a vystoupat schodištěm kariérních postupů? Bože, teď tady píšu jako nějaká zatracená Carrie Bradshawová do pondělního sloupku, ale nejde mi z hlavy, proč nad všemi radostnými událostmi (nejen) v rodině Freddieho Jacksona visí napětí a duní zlověstně temná hudba, jako by všechno to krásné bylo špatně? Je to ten balanc na hraně, co tyhle chlápky láká? Zatímco mně všechny gangsterky připadají stejné, tak, jako osudy jejich aktérů a různí se zpravidla jen osobami a obsazením, rodinně pojatý "The Take" nutí k jinému, hlubšímu pohledu - o podílu Toma Hardyho netřeba pochybovat, k vyjádření Freddieho nevyzpytatelných záměrů stačí kosý pohled, mrazivý úsměv a kouzlo hlasového fondu, z kterého se podlamují kolena... ()

Reklama

exhoubus 

všechny recenze uživatele

Pozor, tento komentář obsahuje spoiler. Tento seriál se mi líbí především kvůli nemilosrdnosti a chladnokrevnosti (nevím, jak jinak to říct) Freddieho (Tom Hardy). Například když nepřijde k porodu svého dítěte jen proto, že se zrovna musí jít pomstít svému otci za to, že opustil jeho matku, to už mi přijde trochu moc. Jako by to nemohlo půl dne počkat… ()

geklon 

všechny recenze uživatele

Hardy je v 90' kulisách dost přesvědčivý hrůzozmrd, navíc práce na téhle britš pártyhárd, je vskutku zatleskání hodná. Drury se s tím nesere, ale násilý v jeho podání je jen dokreslení koloritu, téhle opravdové rodinky. Tak to je a je to tak. Jen škoda, že u nás netočí takovýhle 90' fantazie, podměty z minulosti na to máme. Hi Five, Mulet boys. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Tom Hardy. Křiklavé osmdesátky. Sychravý Londýn. Pouliční nasranost. Nezkrotný chtíč. Tom Hardy. Kožené devadesátky. Síla drog. Špína podsvětí. Nespoutané násilí. Tom Hardy. Tenkrát v Americe je nesmrtelná klasika. "Tenkrát v Anglii" má slušné předpoklady se jí stát také. A sežeňte si kompletní, téměř tříhodinovou filmovou verzi. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Tom Hardy hraje v seriálu švagra Charlotte Riley, ve skutečnosti však byla dvojice zasnoubená. Herci se poznali v roce 2009 během natáčení seriálu The Take (od r. 2009). Setkali se také během natáčení snímku Emily Brontëová: Bouřlivé výšiny (2009). (Cliff Booth)
  • Seriál je natočen na motivy literární předlohy „The Take“ od britské detektivní spisovatelky Martiny Cole. (Cliff Booth)
  • Hlavné natáčanie seriálu sa konalo v Dubline. (Arsenal83)

Reklama

Reklama