Reklama

Reklama

Epizody(4)

Obsahy(1)

Freddie (Tom Hardy) je zrovna propuštěn z vězení, kde udržoval vztah se svým mafiánským šéfem Ozzym (Brian Cox). Před věznicí ho čeká jeho nejlepší kamarád z dětství Jimmy (Shaun Evans) a společně se vydávají do spárů londýnského podsvětí, které ovládá mafie, drogy a zbraně. (Cliff Booth)

Recenze (190)

Gee.Rocks 

všechny recenze uživatele

Tom Hardy je... existuje na to slovo?! Snad ani ne. Hardy rozhodně patří do herecké elity a ve své generaci je jeden z nejlepších herců vůbec. V The Take se předvedl jako šílenec s animálními/primitivními pudy, kterými se řídí, rozum nemá žádný. Na to, že je docela pěkný chlap, tady působí jako nejodpornější osoba. Myslím si, že Hardyho jen tak někdo nepřečurá. Navíc mě velmi překvapila Charlotte Riley, která mi doposud připadala jako poněkud chladná a prkenná herečka, velmi mě překvapila svou tvárností. Tom Hardy je výrazově neskutečně silný a já mu přeju ještě hodně takhle náročných rolí, protože mu to jde výborně. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Jako gangsterka se The Take tváří jen naoko, popravdě mnoho děje za hranou zákona tam není, spíše příběh dvou rodin, nebo ještě přesněji příběh dvou sester, které mají za manžele zločince. Dějově předvídatelné jak čítanka, ale to je buřt, Hardy jako hlavní hvězda hraje vážně vyjímečně odporně. Od vlažného prvního dílu jde seriál rychle nahoru a všudypřítomná hrozba, zda Hardy nikdy nepřestane a zničí život úplně všem, zaručí napětí až do poslední minuty. 80% ()

Reklama

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Seriál naprosto neřeší kriminální věci a bohužel jen klouže po povrchu vztahů a praktik ve světě zločinu. Zlatý Scorsese!:-) Ale OK. To by nevadilo, že primárně řeší mezilidské vztahy. Bohužel postavy jsou strašně jednoznačné a čitelné. Typický psychopat, klaďas, žárlivka, silná žena...Všechny se tak nějak odvíjí jak člověk čeká...pár scén má za úkol šokovat (na konci dílů, samozřejmě). Bohužel tyto scény působí až samoúčelně a čiší z nich snaha tvůrců diváka ohromit:-/ (např. vražda kluka). To mi trochu vadilo. Stejně jako celá řada nedotažeností...i když má seriál dlouhou stopáž, síla obrovského pouta mezi Freddiem a Jimmym není úplně osvětlena. Navíc mezi herci chyběla určitá chemie (Evans je oproti Hardymu prostě břídil). V seriálu se navíc odehrává řada brutálních scén a vražd, ale policie v seriálu nefiguruje skoro vůbec, což dost ubírá na věrohodnosti. A to hl. - celá zápletka (Freddie x Maggie) je TAK vykonstruovaná...to prostě nejde:-) Do mírného nadprůměru tlačí seriál strhující výkon Toma Hardyho...nemůžu se dočkat jeho ztvárnění Banea v třetím pokračování Batmana! Celkově 70% ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Skvělá minisérie z britského mafiánského prostředí v rozsahu několika let. Začínám být malinko na vážkách, jestli Tom Hardy není i ve skutečnosti trošku psychopatického zaměření, on to snad ani nehrál, on jím byl. Promiň, Tome, je to vlastně poklona:-) :-) Závěr - nechtějte naštvat dvě sestry, z nichž jedna je vaší ženou, mafie, nemafie:-) ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Sociopat Tom Hardy niekde na pomedzí Tommyho deVita a Begbieho, britsky geniálny cast, scény, pri kt.bolelo brucho, potrebný nádych&výdych medzi dielmi, ukážková gradácia. A tak akurát škoda línie s malými Jimmym a Freddiem, ktorá je určujúca pre záverečný diel a pre mňa je príliš vykonštruovaná a tým nie uveriteľná. Každopádne spoločnosť, do ktorej sa tak skoro nevrátim (čo nech je kompliment). BETTER NOT BALLS IT UP ! ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Úloha Freddieho Jacksona (Tom Hardy) bola pôvodne ponúknutá Dannymu Dyerovi, ktorý ju odmietol. V roku 2022 uviedol, že toto rozhodnutie ľutuje. (Arsenal83)
  • Hlavné natáčanie seriálu sa konalo v Dubline. (Arsenal83)
  • Seriál je natočen na motivy literární předlohy „The Take“ od britské detektivní spisovatelky Martiny Cole. (Cliff Booth)

Reklama

Reklama