Reklama

Reklama

Sedm smrtelných útoků

(TV film)
  • Velká Británie Seven Deadly Strikes (více)
Velká Británie, 2001

Hrají:

Austin Stevens

Společně s fotografem, biologem a herpetologem Austinem Stevensem se vydáme na výpravu, která má za cíl vyfotit útok sedmi nejsmrtelnějších afrických hadů. (oficiální text distributora)

Zajímavosti (4)

  • Dokument nese název Sedm smrtelných útoků, ale objevilo se zde 8 hadů a to Krajta písmenková jako jediný škrtič, poté Zmije zakrslá, Kobra obojková, Zmije útočná, Kobra kroužkovaná, Bojga africká (známá jako Boomslang), Zmije gabunská a nakonec Mamba černá. Austin Stevens se zmínil ještě o Mambě zelené. Krajtu nepovažuje za život ohrožující, protože nemá jed, ale obří jedinec je schopen člověka pozřít. (Inferion7)
  • Ze 30 možných bodů udělil Austin Stevens Mambě černé bodů 29, protože je to skutečně nejnebezpečnější had Afriky. Spekulace, že je rychlejší než kůň atd., nejsou pravdivé, dosahuje rychlosti 16-20 km/h. Délkou překonává ostatní 3 druhy Mamb a dokáže se zvednou do výšky očí člověka. (Inferion7)
  • Zmije gabunská (Bitis gabonica) je tak dokonale zbarvená a skrytá ve spadaném listí, že si vysloužila jméno "butterfly adder", čili "motýlí zmije". (Inferion7)
  • Kobra obojková (Hemachatus haemachatus) se anglicky jmenuje Ring-necked spitting cobra a to kvůli svým obojkům (kroužkům) na krku a také díky tomu, že plive jed na protivníka. (Inferion7)

Reklama

Reklama