Reklama

Reklama

Černobyl: život v mrtvé zóně

(TV film)
  • Francie Chernobyl : Life in the Dead Zone
všechny plakáty
Trailer

Tento film, který zkoumá následky jaderné katastrofy v Černobylu, ukazuje, jak příroda přežila v tomto radioaktivním opuštěném městě. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (20)

Mkoren 

všechny recenze uživatele

Bohužel mi to příjde spíš jako dokument sloužící k zlehčování následků této hrůzostrašné katastrofy. Čekal jsem, že se dovím více o drastických následcích, které způsobila lidská nezodpovědnost a nerozvážnost, ne o tom, jak jsou v podstatě zvířata žijící v silně zamořené a radioaktivní zóně nakonec celkem v pohodě, dostávají se z toho celkem dobře a rakovinu nemají, protože zemřou dřív, než se u nich projeví... ()

JARDAHONDA 

všechny recenze uživatele

Událost v Černobylu není potřeba divákovi nijak zvlášt´rozvádět.. Jaderná katastrofa je zapsaná do archivu dějin černým písmem. Tvůrci si ovšem snímek předělali k obrazu svému a tak z toho nezbylo nic jiného, než propaganda ! Záběry přírody vcelku podařené, ovšem zpracování průměrné. Závěr = zlatý střed. ()

Reklama

Skarface 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem od toho dokumentu víc než jsem dostal . Koukat 45 minut na mačku s malýma mačátkama mě v celku nudilo ale zase z druhé strany je to krásný dokument ve kterém se nám nabízí pohled na černobylskou krajinu a zvěř (nejen na koťatka) pár desítek let po jaderné katastrofě . Zaslouží si 5* přál bych si víc dokumentů co se točí kolem černobylu ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Dostat se tenhle materiál do drápů Václava Chaloupka tak z toho zcela jistě udělá večerníček o kocourkovi Černobyláčkovi a jeho zvířecích kamarádech a Jaroslav Samson Lenk by k tomu složil jistě nějakou pěknou písničku. :-). Teď vážněji. Na dokument o zvířatech je to moc večerníčkovské. Když káně loví neopatrné kotě, vidíme jen stín a nic dál... atd.. Nechci vidět zoban trhající kočičí tělíčko, ale takto pochybuji, že dravec uspěl a zda je scéna autentická... A toho je tam více. I vědecké závěry jsou takové nemastné neslané... Na druhou stranu dokument zaujme už jen tím, že se štáb pohyboval v zóně smrti, prochází dnes už notoricky známá místa (těm co se o Černobil zajímají) a zaujme i tím, jak si příroda pokud je jí dán čas získává zpět svá území,která jí dříve lidé vyrvali. Zde se bohužel jedná o místa na několik tisíc let zamořená... * * * ()

mdouglas 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem asii úplně něco jiného. Čekal jsem obecně to, jak v zakázané zoně žijí lidé, kteří buď neodešli, nebo se vrátili. Nakonec je to vesměs o životě zvířat, o tom jak se postupně příroda vypořádává s tragédií, vztahující se k tomuto místu. Ale jsem spokojen s tím, co jsem nakonec viděl. Osobně mi připadá takto pojatý dokument hodně zajímavý. Ať už je to téma, či velmi zajímavé záběry. Zároveň, po přečtení komentáře Yokiho, mě docela mrazí z toho, že se člověk takhle dokáže chovat k něčemu, co už jednou zlikvidoval... ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama