Reklama

Reklama

Epizody(11)

Kurašita Cukimi miluje medúzy a s tou svojí láskou si spokojeně žije v bytovém komplexu zvaném Amamizukan s přítelkyněmi, kde platí pravidlo „žádný-muž-dovolen“. Jenomže jednoho dne Cukimi do svého útulného pokoje pozve velmi krásnou slečnu, která jí pomohla zachránit malou, roztomilou medúzku před nevyhnutelnou smrtí. Tahle krásná podle módy oblékající se slečna u Cukimi přespí. Ráno překvapená Kurašita zjistí, že „ona“ není to pravé ořechové… (Zíza)

(více)

Recenze (16)

mandelbrot 

všechny recenze uživatele

Seriál je sice od začátku stylizován do novodobé Popelky a všechny postavy jsou vlastně trochu bláznivé, ale vzhledem k primárnímu zaměření na dívky vnímám jako problematické, že vlastně neobsahuje žádné pořádné ženské postavy. Na jedné straně máme neschopné otaku pošuky a na druhé amorální kariéristku (stojí za povšimnutí, že jediná zaměstnaná žena je spíše záporná postava a zaměstnanost žen je navíc přímo zmíněna v souvislosti s klesající porodností) a jediná normální žena je ve skutečnosti muž. Navíc, co se osazenstva Amamizukanu týče, tak s výjimkou Cukimi jsou to jen pitvořící se figurky a jejich popis by se dal omezit jen na fyzické vzezření a jejich posedlost. Poslední díly sice dávají tušit mírný posun v některých těchhle věcech, ale jestli k němu opravdu dojde se ze seriálu nedozvíme. Je to všechno škoda, protože v těch citlivějších momentech je Kuragehime celkem povedený seriál. ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Ze začátku velmi pěkné, ale poslední (prozatím) episoda srazila hodnocení na -velmi- silné 3 hvězdy. Je pravda, že po tuto episodu bych nechal 4 hvězdy a byly by zde zaslouženě, avšak nic netrvá věčně a dle mého názoru prostě něumí udržet počáteční krok a faktor překvapení a zvratů. EDIT: Dokoukáno. Ke konci docela nuda a stojím si za 3 hvězdičkami. Taková normálka. Nic zajímavého, dobré na odreagování, nemám co vytknout, nemám co vyzdvihnout. 55% ()

Reklama

Starletka 

všechny recenze uživatele

Tento kousek jsem si pustila čistě náhodou, protože jsem potřebovala něco klidného a krátkého, a ejhle, ono mi to sedlo jako prdel na hrnec. Už první minuty mě neskutečným způsobem vtáhly do svého bizarního světa a musela jsem si pouštět jeden díl za druhým. Vtip, sympatické quirky postavy, romantika, sem tam i nějaká ta dojemná scéna ... no prostě dokonale osvěžující, vyvážená, oddechová jednohubka. Ne nadarmo je josei můj nejoblíbenější žánr. EDIT: Skoro 5 let po původním shlédnutí jsem si dala repete a pořád se mi to moc líbilo a víceméně pořád souhlasím s tím, co jsem napsala. Jen pro objektivitu trochu snižuji původní hodnocení. 8,5/10 ()

Cracker 

všechny recenze uživatele

Len zriedkakedy sa pustím do Josei žánru, a len v 4 prípadoch z piatich to dopadne pozitívne. A bohužiaľ, Kuragehime nie je práve jedna z týchto výnimiek. Predsa len Josei je venovaný výhradne ženám a muži tu budú vždy stratení. Ja som sa stratil veľmi rýchlo, medzi všetkými tými mega-nezaujímavými dialógmi, skutočne otravnými a nesympatickými postavami a nudným príbehom. S kľudom by sa mi podarilo nájsť ešte pár ďalších záporov, ale skutočne vyzdvihnúť môžem len asi prvé 3-4 epizódy. Dávam slabé 3 hviezdy a to som ešte celkom zhovievavý. ()

Monoxid 

všechny recenze uživatele

WOW, vypadá to, že jsem našla DOKONALÝ seriál:D Lámu se smíchy od začátku do konce, není nic, co by mi v něm lezlo na nervy, dokonce ani ty úvodní a závěrečný titulky, který jsou obvykle nesnesitelný! Takhle to vypadá, když se víla kmotřička zamiluje do Popelky... Pokud hledáte smysluplný nebo hlubokomyslný seriál, nekoukejte se, protože... ()

Galerie (330)

Reklama

Reklama