Reklama

Reklama

Jak se točil seriál Četnické humoresky

(TV film)
  • Česko Zákulisí seriálu Četnické humoresky
všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 1998, 14 min

Obsahy(1)

Původní seriál Četnické humoresky, který vyrobila v brněnském studiu České televize tvůrčí skupina Josefa Souchopa a Dariny Levové, se odehrává v období první republiky a námětově těží z existence četnických pátracích stanic, předchůdkyň dnešní kriminální služby. Představitelé hlavních rolí Tomáš Töpfer a Ivan Trojan hovoří nejen o sobě a svých rolích, ale i o době první republiky, o tehdejších lidech a jejich životních příbězích. O seriálovém projektu promluví také dramaturg Josef Souchop a scenárista Miloš Fedaš. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

salahadin 

všechny recenze uživatele

Přesně jak říkal architekt, velkým problémem bylo najít místa, domy, návsi odpovídající době 30. let. A to na seriálu já jakožto památkář obdivuji nejvíce, ty reálie, hezké staré domečky, dvory, obchody, ulice, oblečení. Škoda, že jich máme zachovaných tak málo. Zbytek klasický film o filmu se zajímavými komentáři rejži. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Seriál o seriálu Četnické humoresky mám snad ještě radši než seriál Četnické humoresky. S profesionalitou udělaný pohled do zakulisí profesionálně udělaného seriálu. Zajímavá sonda do natáčení. 80%. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Stejně jako se velmi povedl České televizi celý seriál Četnické humoresky, stejně tak se ČT povedl i film o filmu, repsektive seriálek šotů o zákulisí, který tak příjemným způsobem dokresloval atmosféru humoresek. ()

Stíba 

všechny recenze uživatele

Tenhle dokument mě přesvědčil o tom, že Četnické humoresky jsou seriálem dělaným s obrovskou pečlivostí a úctě k dobové věrnosti a o tom, že natáčení nebylo asi vždy úplně jednoduché. ()

majky19 

všechny recenze uživatele

Nejlepší seriál, který byl v produkci České televize Brno a pod taktovkou Antonína Moskalyka natočen. Je skvělé, že pro takový projekt se podařilo získat i celou řadu předních "pražských" herců, kteří se vedle těch brněnských herců výborně doplňovali a na konečném výsledku to bylo vskutku znát. Škoda, že se seriál netočil i dál, osudy hlavních postav např. za období Protektorátu by byly určitě také zajímavé. Ale opravdu, tento projekt se moc povedl a nebyla v něm žádná závratná hluchá místa. ()

rainbof 

všechny recenze uživatele

Nemohu souhlasit vždycky když vidím film o filmu něčeho co mi přirostlo k srdci přijdu si taknějak podveden. Najednou vidím že herci jsou jiní věci jsou jiné. ... co je tohle za nápady dělat film o filmu.. ()

Reklama

Reklama