Reklama

Reklama

V jižním Bostonu sedmdesátých let minulého století přemluví agent FBI John Connolly (Edgerton) irského mafiána Jamese „Whitey" Bulgera (Depp) ke spolupráci s FBI a vyřazení společného nepřítele, italské mafie, ze hry. Filmové drama líčí příběh nesourodého spojenectví, které se vymklo kontrole a umožnilo Whiteymu vyhnout se právnímu postihu, upevnit si mocenské postavení a stát se jedním z nejbezohlednějších a nejmocnějších gangsterů v historii Bostonu. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (458)

silentname 

všechny recenze uživatele

Konečne. Johny Depp je späť. Že mu to trvalo. Ale musím povedať, že som tomu len a len rád. Black Mass je konečne film, ktorý má skutočne silnú drámu, veľmi dobre spracovaný príbeh a venuje sa zaujímavému človeku, ktorý v minulosti páchal ťažké zločiny. Napriek tomu ho však občas môžeme vidieť ako človeka, v ktorom sú aj reálne emócie (aspoň teda v prvých častiach filmu). Postavy sú skvelé, príbeh je skvelý, spracovanie a temná atmosféra, ktorá nás neustále gniavi je absolútne fantastická. Vieme o Jimmym skutočne veľa, no stále máme pocit, že niečo skrýva a môže nás miestami šokovať. A je to tak. Pre mňa skutočne skvelý film tohto roku, ktorý rozhodne nesklamal moje očakávania. Ak máte radi temné filmy z gangsterského prostredia a Johnyho Deppa, tak je to film presne pre vás. Doporučujem. Hodnotenie: A- ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Špinavá hra je klasickým mafošským filmem. Odehrává se na přelomu sedmdesátek a osmdesátek v Houstonu, kde spolu soupeří ,,jižní gang'' potomků irských přistěhovalců se ,,severním'' který má italská rodina. Agent FBI John Connolly, původně dítě ulice a kámoš vůdce jižního gangu Bulgera přemluví Bulgera ke spolupráci s FBI s nabídkou vyřízení Italů a ponechání zájmu FBI o jižní gang. Bulger souhlasí a město po nějakém čase zcela přebírá. Výnosy z prostituce, prodeje drog, vymáhání výpalného, sázek atd.. jsou obrovské a Bulger tone v penězích. Celý vytvořený systém je nutné však hustě ,,mazat'' aby se nezadřel. Vše skvěle šlape, mafie má volné ruce, město k dispozici a podmazaná policie je slepá. Bohužel to celé funguje jen do doby, kdy k FBI přijde nový šéf, kterému je ihned lecos podivné. Nechápe hlavně jednu věc a to proč Whitey Bulger ještě není zatčený...To že má město pod palcem Bulger přeci ví i vrabci na střeše. Zkorumpovaný a vždy k Bulgerovi loajální Connolly se mu snaží vysvětlit, že Bulger je jen zlodějíček druhé kategorie a spolupráce s ním jako informátorem je mnohem cennější než když bude pod zámkem. Na to ale nový šéf neslyší a rozjíždí akci - dostat Bulgera. ---- Film je skutečně hvězdně obsazený, ale jestli jsem byl z někoho paf byl Depp. Respektive z práce maskérů. Bulgerova vizáž byla opravdu strašidelná a připomínala nemrtvého. Bílá tvář bez výrazu, ulízané vlasy dozadu, žlutá jednička dole a zejména nepříjemně modré oči z něj dělaly zjev kohosi bez citu a emocí. Ano , také se uměl usmát, ale vy by jste se s ním nesmáli... Vždy mne fascinuje jak mafiáni milují své děti... Chvilku před tím než přijdou domů a kochají se pohledem na spící robátko klidně někoho jen tak rukama uškrtí, naprosto bez emocí aby pak dojatě nad postýlkou sledovali svůj sladký spící poklad... Film si tak nějak zvolna plyne, akce je tam dost, ale nečekejte žádného Kmotra. Tohle prostě skoro životopisný film o jednom mafiánovi. Skoro si říkám, proč se vlastně o takovýchto jedincích ty filmy točí. Ale jelikož mám mafiánské filmečky rád, zároveň si tím na to odpovídám. Film určitě stojí za vidění už jen pro ten retro šmak. Na 4 hvězdy to ale bylo moc volně plynoucí, byť ne špatné. Tři steaky marinované v mletém česneku. * * * ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Další vzestup a pád? Možná. Nebál se špinavé práce, bohatl na lichvě, hazardu a obchodu s drogami. Byl nemilosrdný, bezohledný, nevypočitatelný. A policie po něm pátrala dlouhé roky. V létě léta páně 2011 šéfa bostonského gangu Jamese Whitey Bulgera dopadla, u soudu čelil podezření, že zabil 19 lidí. Místy nekompromisní gangsterka, která by si ovšem zasloužila pečlivější vedení, aby se aspoň v některých pasážích dostala pořádně pod kůži. Celistvější filmový tvar prostě chybí, o tom žádná. Některé vedlejší postavy navíc nejsou vůbec využité. Jen se zneužívá herecké jméno (kupříkladu Cumberbatch nebo Johnson), které za nimi stojí. Režisér a scénárista Scott Cooper, jenž stojí za slušným thrillerem Out of the Furnace, který je trpělivý i soustředivý, se nechal inspirovat skutečným příběhem irského mafiána. Johnny Depp je slušný, pokud má být tohle po těch mdlých přešlapech pokus o návrat, tak beru. Jako první krok je to místy i fajn. Pokud přejdeme tu občasnou vypravěčskou rozplizlost. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Má to fakt nekolik chyb, tady někdo nevěděl jestli z toho udělat nahláškovanou pecku nebo drama. Každopádně se to střídalo a připadalo mi to nevyvážený. Herci se do svých postav vůbec nehodili. Tvůrci chtěli prostě nalákat na herecky obsazení a tak tam šoupli Deppa atd. Do role Edgertona by se mi teda víc hodil např. Val Kilmer už kvůli tem vlasum..Ty učesi se na ne vůbec nehodily. Pak zbytečně dlouhá stopáž, spousta ukecaných míst, který mě doslova nudily. I když je to ale natahovaný jak svině tak se ale našlo pár dost dobrých scén jak např. Whitey někoho prokouknul, nebo to rozhodování jestli syna odpojit či ho nechat na živu to mě dostalo. Je to tak 50 na 50. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Solidní herecká základna a ani absolutní překopání vzhledu Johnnyho Deppa nezpůsobilo to, že bych z Black Mass byl totálně odvařenej. Příběhově to není špatné, ale chvílemi jsem měl dojem, že kdyby film měl 90 minut, tak bych se vůbec nezlobil. Kvalitní a nekompromisní gangsterky jsou zjevně vyčerpány již z minulosti. Při sledování tohoto filmu se mi to neustále honilo hlavou. To, co legendární Mafiány, Kmotra nebo Zjizvenou tvář šlechtí, tudíž nezapomenutelné scény, jsem tady tak trošku postrádal. Každopádně Johnny Depp dokázal, že s každou další rolí je schopný dojít až na práh svých hereckých síl a za to sklízí můj nefalšovaný obdiv. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (14)

  • Slovo "fuck" zazní ve fimu 254krát. (anuki)

Související novinky

Od Trona k požárníkům

Od Trona k požárníkům

01.02.2016

Joseph Kosinski má za sebou dvě sci-fi, Tron: Legacy a Nevědomí, a ještě nedávno plánoval třetí. Další díl Trona byl ale nakonec zrušen, a tak se Kosinski odebral k adaptaci závodní videohry Gran… (více)

Bond a Bourne dostanou další konkurenci

Bond a Bourne dostanou další konkurenci

24.11.2015

Momentálně můžete zajít do kina na gangsterku Black Mass: Špinavá hra od Scotta Coopera. Z filmu se nestal kdovíjaký hit, reakce diváků a kritiků jsou ale opatrně spokojené. Není tedy divu, že si… (více)

Cumberbatch vymyslí žárovku

Cumberbatch vymyslí žárovku

27.09.2015

Benedict Cumberbatch (Sherlock) se již brzy objeví po boku Johnnyho Deppa v gangsterce Black Mass: Špinavá hra a příští rok ho uvidíme jako marveláckého Doctora Strange. Momentálně se ale uchází o… (více)

Sherlock jako Deppův brácha

Sherlock jako Deppův brácha

27.05.2014

Johnny Depp se v posledních letech věnoval hlavně disneyovským blockbusterům, letos se ale všechno změní. Jeho sci-fi Transcendence už máme za sebou, v nejbližší době pak zkusí štěstí v mysteriózním… (více)

Reklama

Reklama