Reklama

Reklama

V jižním Bostonu sedmdesátých let minulého století přemluví agent FBI John Connolly (Edgerton) irského mafiána Jamese „Whitey" Bulgera (Depp) ke spolupráci s FBI a vyřazení společného nepřítele, italské mafie, ze hry. Filmové drama líčí příběh nesourodého spojenectví, které se vymklo kontrole a umožnilo Whiteymu vyhnout se právnímu postihu, upevnit si mocenské postavení a stát se jedním z nejbezohlednějších a nejmocnějších gangsterů v historii Bostonu. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (458)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Největší mafiánský průser za hodně dlouhou dobu. Film absolutně bez drajvu a napětí, bez tolik potřebných dobových vypalovaček pro navození té pravé atmosféry. Nebýt Deppa s tunou make-upu a pár hvězd ve vedlejších rolích, budu si myslet, že se Cooper posunul do ryze béčkových vod. Pryč je syrovost a industriální cover Out of Furnace. Tady mají tvůrci pocit, že pár dobových kostýmů a několik slušných mordů udělá díru do světa, ale nikoliv. Snímek skoro bez hudby a když, tak Junkie XL prostě neví kudy kam a jeho počin pasuje spíše do mysteriózních hororů, než do napumpované gangsterky. Postavy absolutně bez energie, s monstrózní dávkou diváckého odosobnění. Tenhle materiál měl potenciál jak prase, ale musel by ho zpracovat sofistikovanější tvůrce. Trochu to tou kostýmovkou vzdáleně připomíná American Hustle, kde je taky hodně potenciálu a kde nic tu nic, avšak Black Mass chce strašně moc být American Gangster, ale ani z daleka jím není. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Johnny Depp At his Best! Je super vidět Johnnyho po všech těch neúspěších zpátky a dokonce v tak démonickém podání. Příběh je zajímavý, ostatně to skoro vždy pokud se vypráví story o nejobávanějším gangsterovi. Film má i velmi sympatické tempo, místy syrové podání a highlightem je večeře u stolu přátel, kde napětí visí ve vzduchu a divákovi se až špatně dýchá, Ano až tak je Depp znepokojivý. Potěší i finále typické pro tyhle gangsterské životopisné filmy, které uvádí reálné údaje o všech zúčastněných.Kdo má rád Gangsterky, měl by být spokojen. 80% ()

Reklama

Happens 

všechny recenze uživatele

Zbožňuji mafiánské filmy, nejsem objektivní. Ačkoliv Depp hraje hlavní roli, přišlo mi, že nedostal příliš prostoru pro své kouzlo, jakoby mi chyběl celou dobu, nicméně z toho mála vytěžil maximum. Temné podsvětí Bostonuu s Irskou příchutí drsné whisky tu je servírováno s obratností, kterou podtrhují hlavní postavy. [Conolly (Edgerton) je ale nejvíc věrná duše, nechápu, proč ho takto režisér zpodobnil.] ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Johnny Depp! Celý film si ukradl pro sebe a dobře tomu tak, protože ten zbytek budil rozpaky. Teď nemám na mysli ostatní herce. Ti nezklamali. Problém je v poněkud suchopárné a rutinní režii, která nedokáže vtáhnout do děje a drží si k postavám až moc velký odstup. Vše pak působí jen jako rekonstrukce. Velmi dobře obsazená, technicky výborně zvládnutá, ale pořád jenom rekonstrukce. Jedinou přidanou hodnotu tak tvoří právě Depp, ale ten zahrál natolik ďábelsky, že film povyšuje do nadprůměru. 70% ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Ač mám po zhlédnutí "Black Mass" rozporuplné pocity, nedokážu určit, co bylo ve filmu vlastně "špatně". "Dobře" byly určitě herecké výkony (za mě především Peter Sarsgaard, Kevin Bacon a Joel Edgerton, z dam pak Juno Temple) a závěrečná čtvrthodina včetně titulků. Ve valné většině biografických snímků vám pouze napíší, co se s danou osobou nakonec stalo, v "Black Mass" vám to i ukáží, což je sice netradiční, ale o to více zdařilé. Depp odporný (vodnaté oči, bílá pleť, ulízlé vlasy, zkažené zuby atd.), herecky nicméně solidní (totální neschopnost odhadnout, co si myslí, tj. jestli se zasměje nebo vás odpráskne), i když chvílemi možná trošku prkenný. Ale jenom trošku. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (14)

  • James "Whitey" Bulger sa skrýval v Santa Monice (Kalifornia) a po dolapení úplne pohŕdal políciou. Súd ho odsúdil na dve doživotia plus päť rokov za objasnených 11 vrážd. (Jadro)
  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte Massachusetts. (MikaelSVK)
  • Slovo "fuck" zazní ve fimu 254krát. (anuki)

Související novinky

Od Trona k požárníkům

Od Trona k požárníkům

01.02.2016

Joseph Kosinski má za sebou dvě sci-fi, Tron: Legacy a Nevědomí, a ještě nedávno plánoval třetí. Další díl Trona byl ale nakonec zrušen, a tak se Kosinski odebral k adaptaci závodní videohry Gran… (více)

Bond a Bourne dostanou další konkurenci

Bond a Bourne dostanou další konkurenci

24.11.2015

Momentálně můžete zajít do kina na gangsterku Black Mass: Špinavá hra od Scotta Coopera. Z filmu se nestal kdovíjaký hit, reakce diváků a kritiků jsou ale opatrně spokojené. Není tedy divu, že si… (více)

Cumberbatch vymyslí žárovku

Cumberbatch vymyslí žárovku

27.09.2015

Benedict Cumberbatch (Sherlock) se již brzy objeví po boku Johnnyho Deppa v gangsterce Black Mass: Špinavá hra a příští rok ho uvidíme jako marveláckého Doctora Strange. Momentálně se ale uchází o… (více)

Sherlock jako Deppův brácha

Sherlock jako Deppův brácha

27.05.2014

Johnny Depp se v posledních letech věnoval hlavně disneyovským blockbusterům, letos se ale všechno změní. Jeho sci-fi Transcendence už máme za sebou, v nejbližší době pak zkusí štěstí v mysteriózním… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno