Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektivní retro sonda do spletitých vztahů a fint socialistického autoservisu. Záhadná smrt jednoho z mechaniků spustí vyšetřování, v němž vyplouvají na povrch charaktery jednotlivých protagonistů... (Česká televize)

Recenze (33)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Typická reálně-socialistická pastva na pestrobarevném kvítí pro barvoslepé. 1) Vážně tuto pseudodetektivku brát nelze._____ 2) Zaznamenal jsem 32letého Miroslava Středu ve velmi přiléhavých kalhotech, 35letého klasicky prkenného Jiřího Štědroně a 26letého Miroslava Donutila v nevýrazné roli téměř k nepoznání. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Televizní studio Brno uvádí....ač jako Brňák, musím říci, že inscenace a povídky, na kterých se podílela brněnská televize většinou patří ke slabším kouskům, i když režisér Vanýsek je podepsán též pod kvalitnějšími snímky. Zpravidla i herecké obsazení a výkony jsou velký podprůměr a to samé také platí o Případu hodného vedoucího. Hodného vedoucího, který se zaplete do podvodů a machinací v podniku, kterému šéfuje a posléze si odsedí rok v krimu, hraje Ivo Kubečka, který je ve své roli prkenný až hrůza. To samé platí o většině účinkujících, vyjma snad jen Dagmar Veškrnové. Nejkvalitnější na celém filmu tak zůstává hudba Pavla Blatného. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Vlastě o žádnou detektivku nejde a to je to, co film samotný notně sráží. Divák čeká, kdy bude vrah odehalen a kdo jím bude a místo toho se dočká závěrečného svědectví, že se vlastně jedná o nešťastnou náhodu. Jinak můžeme sledovat spíš blbého vedoucího než hodného. Stokrát omílaná pravda, že mezi podřízenými nelze mít přátele, když jim šéfujete a máte je kontrolat, se zase potvrzuje. Zaměstnanci toho využívají ke svým kšeftíčkům a nakonec svého šéfa falešně obviní a dostanou do vězení. Film selhává především na hereckých výkonech a nakonec i na rozuzlení. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Zapomenutá televizní detektivka z autoservisu, kde se rozkrádají náhradní díly, až to skončí vraždou. V tom televizním provedení to vypadá fakt reálně, především co se týče herců. Hráli tak špatně anebo naopak tak dobře, že to vypadá jako ze života? Chyběl mi tam jen nějaký cholerik a vše by bylo fajn. [204. hodnocení, 31. komentář, 51%] ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Slušná detektivky na tehdější dobu. Trochu netradiční herecké obsazení, ale ke prospěchu věci. Celkem zajímavý, poutavý a uvěřitelný příběh. Dávám za 3*. Dnes by mohli něco podobného natočit o kterémkoli velkém privatizovaném podniku (ČKOD, SONP Kladno, Škoda Plzeň apod.). Pointa by byla v podstatě asi stejná, akorát tehdy šlo o řádově o desetitisíce, kdešlo po revoluci šlo vždy řádově o miliardy až desítky miliard. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama