Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 1937. Cirkusové opice divoce vřeští ve svých klecích, zatímco venku se odehrává úplně jiné představení – Španělská občanská válka. Klaun je proti své vůli povolán do armády proti frankovským fašistickým jednotkám, do nichž tne svou ostrou mačetou. Zanechává po sobě syna Javiera, jenž v sedmdesátých letech také přilne k cirkusu jako „smutný klaun“. Javier se zamiluje do překrásné artistky, která náleží Sergiovi, veselému a v soukromí autoritářskému klaunovi. Mezi oběma muži se rozvine smrtící souboj o srdce akrobatky. Postavy obou klaunů prezentují dvě vzájemně soupeřící podoby Španělska – násilné autoritářství Frankova režimu a na druhé straně nevinnost. (Febiofest)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (105)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl hodně zvláštní zážitek; období španělské občanské války je mezi iberijci využíváno často a musím uznat, že ho využívají většinou úspěšně. Povedlo se jim to i tentokrát, přestože jsem si několikrát nebyl úplně jistý, jestli jsem veškerý vizuál zpracoval správně. Každopádně to byl pořádný nářez (chvílemi i doslova), který místy přecházel až do absurdna, ale bavil jsem se, i když bytostně nesnáším klauny (jako zdroj humoru, Pennywise můžu). ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Uf, tak tohle bylo divné buď moc a nebo málo. Prostě jako bych se na to nedokázal naladit a nebo jakoby tomu něco chybělo. Nebo mi to prostě jen nesedlo tak, jak by si zasloužilo. Každopádně některé okamžiky to mělo hezké. V každém případě, zajímavý pohled na to, co všechno dokáže láska, a že to nejsou jen pozitivní věci. Protože nic není jen černé nebo bílé, někdy to je rudé, jako krev. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JE ZPŮSOB JAK BÝT ŠŤASTNÝ NAVZDORY OSUDU.“ ...,,JAK TO MÁM UDĚLAT?...,,POMSTA“...,,ULEHČI SVÉ BOLESTI POMSTOU..... /// Lidi se jen tak nestávaj klauny. Rodinná tradice, vztahový trojúhelník a příběh drsnej a zvláštní jako prase! O ubuleným klaunovi, kterýmu hráblo, o minulosti, která zemřela. HUMOR JE PRO SLABOCHY! Drama pro náročnější (jinej ...další?...Aronofsky?) postupně přidává další druhy žánrů a vzniká něco, o čem se nedá napsat nic smysluplnýho. Nesmyslnej boj o Natalii, při kterým se odehrávají bláznivý věci. Je libo tragédii jako kráva? Šílenost, na kterou nemá žádný cirkusový představení? EMOCE? Jo! POCITY? Nevím.......postavy obou klaunů prezentují dvě vzájemně soupeřící podoby Španělska – násilné autoritářství Frankova režimu a na druhé straně nevinnost.... - TOHLE MĚ FAKT NENAPADLO... Dám 4*, ale je to náročný.... (žádná festivalová nuda!) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Větu ,,K ČEMU BEJT VTIPNEJ, KDYŽ JE ČAS UMŘÍT“ mi ukradl španělskej režisér. 2.) TENHLE cirkus je nabubřelá hollywoodská nuda! 3.) Zjistím, že s mačetou to umí ve Španělsku kdejakej klaun (to by Trejo čuměl!). 4.) Thx za titule Babuzna. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ *** ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Film, který by se chtěl vydat na sever, jih, východ i západ, ale místo toho nerozhodně přešlapuje ve středu. Občas prudce vyrazí tam či onam, ale vždy se nakonec rozpačitě vrátí, aby se rozhlížel, kterou ze stran si vybrat. Alespoň tak to na mě působilo. Budu se na to muset podívat ještě jednou. Zatím 60% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Šikovné spojenie osobnej drámy s hlbokým psychologickým ponorom so spoločenskými témami a politickým podhubím fašizmu spolu s Francovou diktatúrou. Taký guláš všetkého možného - od čierneho humoru, až po totálny bizár a horor - ktorý ale vo svojom výsledku pôsobil hrozne kompaktne. Snímok si však musí diváka nájsť, určite nie je pre každého a treba mať tú správnu náladu. Ja som to šťastie mal. 80/100 Videné v rámci Horror Challenge Tour. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (3)

  • Jedná se o první film Álexe de la Iglesia, na kterém nespolupracoval s Jorgem Guerricaechevarríou. (aadulka)
  • Originální soundtrack filmu nahrál Bratislavský symfonický orchestr. (=woody=)
  • Slavný "Wilhelm Scream" je zde slyšet několikrát, především ve chvíli, když jsou dva trpaslíci vyhozeni ze stanu Wonderland Cirgo ve 20. minutě. (aadulka)

Reklama

Reklama