Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 1937. Cirkusové opice divoce vřeští ve svých klecích, zatímco venku se odehrává úplně jiné představení – Španělská občanská válka. Klaun je proti své vůli povolán do armády proti frankovským fašistickým jednotkám, do nichž tne svou ostrou mačetou. Zanechává po sobě syna Javiera, jenž v sedmdesátých letech také přilne k cirkusu jako „smutný klaun“. Javier se zamiluje do překrásné artistky, která náleží Sergiovi, veselému a v soukromí autoritářskému klaunovi. Mezi oběma muži se rozvine smrtící souboj o srdce akrobatky. Postavy obou klaunů prezentují dvě vzájemně soupeřící podoby Španělska – násilné autoritářství Frankova režimu a na druhé straně nevinnost. (Febiofest)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (105)

easaque 

všechny recenze uživatele

tak tomuto říkám zajímavý film - životní příběh klauna, který je šikovně vsazen do zásadních událostí ve Španělsku, a tudíž se připravte na drsnou atmosféru plnou zvratů. Ne, že byl by tak extra dobrý, ale dokázal do sebe dostat téměř všechny žánry a kupodivu tu drží pohromadě, i když ke konci se to blíží B-čkovým akčním filmům, což ale v rámci celkového nadhledu lze překousnout a bavit se dobře. [ PŘÍBĚH: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 1 /// STYL: 3 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Mythago 

všechny recenze uživatele

Už na začátku jsem se kvůli mrazení v zádi skoro pomočil. Takovýhle rozjez jsem nečekal ani náhodou, vraždící klaun s mačetou, prostě nádhera. Toto mé rozjaření trvalo tak do části, kdy nám Javier nadobro zešílí a rozleptá si xicht vším, co má zrovna po ruce. Pak už je to celé takové moc epické, nabubřelé a megalomanské. Každopádně ta všudypřítomná špinavost a šílenost je naprosto odzbrojující, ani krve se to nebojí. Budu se muset více zblížit s Iglesiou. A také musím poděkovat Houdinimu za další úžasný, obsáhlý a doslova magický komentář. ()

Reklama

italka63 

všechny recenze uživatele

Přesně jak to napsal rejžánek -od útlého dětství za Francovy diktatury ke kariéře smutného klauna, obrovského souboje v lásce k tragickému konci, i to byl život španělských cirkusáků. Bude vás mrazit, budete smutní, to všechno za doprovodu zpěváka Rafaela, který byl obrovská hvězda ve španělsky mluvících státech.Takové menší psycho. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Vystúpenie v cirkuse pre deti je v plnom prúde. Nie je však najideálnejšia doba na žarty. Španielska občianska vojna je v plnom prúde a armádnych veliteľov núti verbovať kohokoľvek, kto je schopný udržať zbraň v ruke. Tomuto procesu sa nevyhla ani hlavná atrakcia predstavenia - Klaun. Ten po odvlečení fašistami zanecháva napospas osudu svojho jediného syna Javiera na ktorého má poslednú prosbu. Byť "smutným" klaunom, ktorý sa za všetku krutosť ktorá ho v živote postretne - pomstil. A tak sa aj stane!!! Psychologická dráma s prvkami hororu obohatená o dialógy či scénky s podtónom čierneho humoru, vykresľujúca vzťahy či črty rôznych osobností. Pokrytectvo, faloš, schizofrénia, tyrania, závisť, nenávisť, toto všetko tu nájdete "krásne" vykreslené, ako na zlatom podnose. Príbeh, ktorý je jednoznačne najsilnejšou stránkou, dodáva tomuto snímku ten najjagavejší punc!! - 90%. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Tak jsem nevěděla, jestli se mám bát nebo smát! Podívaná pro sexistické machisty, masochisty, ale i drobné sebepoškozovače, zkrátka, v tomto nezařaditelném snímku s komponenty mnoha filmů si na své přijde každý. Za všechny jmenujme (snad se tvůrci těch snímků, které opomenu zmínit, neurazí:-)): Sin City, Desperado, Americké psycho, Sucker Punch, Faunův labyrint, Křidýlko nebo stehýnko, Vrána, Metropolis, King Kong a Šest medvědů s Cibulkou - asociací se však nebojme, celek je skrznaskrz originální :-) Nechcete balónek, nechcete ...? ()

Galerie (45)

Zajímavosti (3)

  • Jedná se o první film Álexe de la Iglesia, na kterém nespolupracoval s Jorgem Guerricaechevarríou. (aadulka)
  • Originální soundtrack filmu nahrál Bratislavský symfonický orchestr. (=woody=)
  • Slavný "Wilhelm Scream" je zde slyšet několikrát, především ve chvíli, když jsou dva trpaslíci vyhozeni ze stanu Wonderland Cirgo ve 20. minutě. (aadulka)

Reklama

Reklama