Reklama

Reklama

Falling Skies

(seriál)
  • USA Falling Skies
Trailer 10
USA / Kanada, (2011–2015), 36 h 49 min (Minutáž: 39–43 min)

Tvůrci:

Robert Rodat

Hrají:

Noah Wyle, Moon Bloodgood, Drew Roy, Maxim Knight, Sarah Carter, Will Patton, Connor Jessup, Colin Cunningham, Mpho Koaho, Seychelle Gabriel, Doug Jones (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(52)

Tento zbrusu nový sci fi seriál vypráví o tom, jak na naší Zemi přistála agresivní mimozemská rasa, která se lidstvo snaží zcela vyhladit. Bývalý učitel, jehož hraje televizní hvězda Noah Wyle spojí zdecimované zbytky obyvatel a rozhodne se invazi vzepřít. Seriál pro kabelovou společnost TNT produkuje režisérská legenda Steven Spielberg. (Bart16)

(více)

Videa (109)

Trailer 10

Recenze (264)

Ketri 

všechny recenze uživatele

Když jsem zjistila, že běží nový sci-fi seriál (údajně vysokorozpočtový, jak jsem někde četla) ověnčený jmény Spielberg a Wyle, mé srdce zaplesalo. Bohužel, po sedmi epizodách je hluboký dojem a okouzlení mým žánrem číslo jedna a půl stále v nedohlednu. Přiznám se, že už jsem si vytvořila vlastní představu, proč jsem ti přerostlí krabi s hlavou vetřelce, předkusem predátora a kouzelným pohledem mistra Yody zavítali. Velké mezery však mám v teorii jejich evoluce a přerodu z Macrocheira kaempferi v Macrocheira sapiens. Nechápu jak s těma třema paznechtíkama mohli vytvořit ono hi-tech vybavení. 2.8.2011 - ha, já vám to říkal! ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Při sledování prvních dílů jsem měl pocit, jako by se hrála nějaká počítačová hra, co díl jedna mise - obstarat potravu, zachránit kluka, najít dopravní prostředky, benzin, atd. a když se objeví mission completed, je konec dílu. V celku je tento seriál rozdělen na dvě fáze, první - kde vystupují robotíci, a pak takové ty ještěrky (plíživci), je dobrá, akční, chvílemi by i to napětí převládalo. Druhá - typická těžce proamerická, rodinná, stavějící na opěvování hrdinských činů, bušení se v prsa, objímání se atd. - toho je zde klasicky přehršle a to mě zkrátka ničí. Herci jsou jinak sympaťáci. Ale upřímně se přiznám, čekal jsem více. Jak už zde kdosi poznamenal, konec je otevřen, má dobře vykročeno a sám jsem zvědav na druhou sérii, kam se vrtne. Ve skrytu duše doufám, že bude povedenější a trošku více akčnější. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Vydržel jsem sotva do poloviny pilotu. Nesmrtelné téma invaze zlých emzáků z vesmíru totálně ubité koncepcí seriálu jako rodinné zábavy zneužívající snad všechna možná scénáristická klišé, s retardovanými middleclass postavičkami v hlavní roli a (už v pilotu!) permanentním řešením zbytečných telenovelových vztahů mezi nimi. Vše co jsem vytýkal pitomému Walking Dead u tohoto platí dvakrát tak silně. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

S1: Velmi slusne postavy, prostredie, emzaci i vobec. Minusom je tak trochu nuda. I ked to bolo len 10 epizod, akoby to nemalo dostatocne tempo a moj zaujem o problemy jednotlivych postav i celeho pozadia okupacie rychlo klesal. // Po S1 som videla len časť s2 a pilot s3 a nesledujem ďalej a klesám s hodnotením. ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že seriál hodně nevyužil svůj potenciál. Je to RODINNÉ scifátko, kde se nadhodí pár zajímavých otázek, ale nějak se nedopracuje ke kloudnému výsledku. Jsou zde znát prsty Spielberga, ale to pro tentokrát není pochvala, neboť tu zde opět vidíte ústřižky z ETho, Války světů a Setkání 3. druhu. Navíc z deseti dílů možná tři dokázali fanouška scifi opravdu něčím zaujmout a i malinko překvapit. Zbytek se jednoduše nepovedl. V další sezoně se musí sakra snažit o vylepšení svého renomé. Update: Druhá sezona je o dost lepší než ta první. Zvedám hodnocení na 4 hvězdy. Update: Třetí řada se kvalitativně propadla a z FS se stává celkem utahaná podívaná. ()

Galerie (1 519)

Zajímavosti (10)

  • V 1. díle 5. série používá Matt Mason (Maxim Knight) českou zbraň CZ Scorpion EVO3. V posledních dílech 5. série si můžeme všimnout české zbraně CZ 805 BREN v rukou Halla Masona (Drew Roy). (UncleMorty)
  • Tom Mason (Noah Wyle) používá jako hlavní zbraň výhradně útočné pušky Kalašnikov, a to různé modely. Od původního AK-47, přes AKM, AKMS, polskou licenční kopii Zastava M70 až po moderní AK-74M2 (v 5. sérii). (Lord_Denvil)
  • V poslední epizodě první série je ve scéně na nákladním vozidle zmíněna jedna z postav filmu Mzda strachu (1952). Podobnost s filmem lze současně najít i ve právě odehrávající se scéně převozu nitroglycerinu. (Amroth666)

Reklama

Reklama