Reklama

Reklama

Falling Skies

(seriál)
  • USA Falling Skies
Trailer 1
USA / Kanada, (2011–2015), 36 h 49 min (Minutáž: 39–43 min)

Tvůrci:

Robert Rodat

Hrají:

Noah Wyle, Moon Bloodgood, Drew Roy, Maxim Knight, Sarah Carter, Will Patton, Connor Jessup, Colin Cunningham, Mpho Koaho, Seychelle Gabriel, Doug Jones (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(52)

Tento zbrusu nový sci fi seriál vypráví o tom, jak na naší Zemi přistála agresivní mimozemská rasa, která se lidstvo snaží zcela vyhladit. Bývalý učitel, jehož hraje televizní hvězda Noah Wyle spojí zdecimované zbytky obyvatel a rozhodne se invazi vzepřít. Seriál pro kabelovou společnost TNT produkuje režisérská legenda Steven Spielberg. (Bart16)

(více)

Videa (109)

Trailer 1

Recenze (264)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Je to hodně dost na způsob Walking Dead, což znamená, že se tam toho zas tolik neděje. Zásadní rozdíl je ale v tom, že TWD jsou dobří - tohle ale taky vůbec není špatné, i když vlastně nevím, proč si tak trvám na tom, že dokoukám první sérii, třeba prostě jenom doufám, že se to zlepší. Kladů se tady pár nejde - zejména Noah Wyle, který je ale dobrý snad ve všem, kam vleze a i z průměrnějšího seriálu udělá hit (viz Knihovníci a vlastně i tohle). Celkem zajímaví jsou i Skitterové, konečně nějaká pořádná rasa, která sice má velký potenciál, ale v první polovině první série ho nijak neprojevila. Celkem ucházející je i ten postapo svět, ale co si budeme povídat, mohlo to být lepší. Výborná je i Moon Bloodgood (bože, to je prostě fakt to nejlepší jméno na světě!). Návaznost to sice má, ale na druhou stranu se tam toho zas tolik neděje, přesto jde ale o celkem zábavný sci-fi mix. Takže prostě dokoukám tu první sérii a pak uvidím, jestli se konečně odhodlám ke sledování těch dalších sérií, ale zatím spíš ne. I přesto ale dám 70%, velmi těsných a velmi slabých. Mě to prostě nedostalo tak, jak jsem čekal. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí druhé série jsem velmi spokojená, zvedám na plný počet bodů, mimozemská invaze z pohledu přežívajících obyvatel ještě schopných odporu, ne však fanatiků. Jeden kapitán, snažící se dát odbojové jednotce řád a disciplínu, profesor historie Tom se svými třema syny, parazitující organismy, které vám na páteř skitteři nasadí vám zostří všechny smysly, telepaticky změní osobnost...a proč? Skvělé triky, herecké výkony, mě se tohle sci - fi zkrátka líbi:-) dávám v tahu čtvrtou sérii a u mně pořád dobrý :-) souhlasím ve všem s uživatelem monolog. ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Podobný koncept ako Walking Dead. Na rozdiel od WD sa tu neriešia vo veľkom rodinné a psychologické problémy tucta nesympatických postáv ale práve tie organizačné a charaktery jednotlivých nakomplet sympatických postáv sa zdá sa budú formovať od vývoja situácií do akých sa hrdinovia dostávajú. Zamrzia však chabé triky a absencia pocitu invázie ako i slabý výskyt votrelcov (podobný neduh ako World Invasion). Seriál sa rozbieha pozvoľna no svižne. Prvá časť skrotila moje očakávania, druhá však ubehla ani som nevedel ako. ()

Ketri 

všechny recenze uživatele

Když jsem zjistila, že běží nový sci-fi seriál (údajně vysokorozpočtový, jak jsem někde četla) ověnčený jmény Spielberg a Wyle, mé srdce zaplesalo. Bohužel, po sedmi epizodách je hluboký dojem a okouzlení mým žánrem číslo jedna a půl stále v nedohlednu. Přiznám se, že už jsem si vytvořila vlastní představu, proč jsem ti přerostlí krabi s hlavou vetřelce, předkusem predátora a kouzelným pohledem mistra Yody zavítali. Velké mezery však mám v teorii jejich evoluce a přerodu z Macrocheira kaempferi v Macrocheira sapiens. Nechápu jak s těma třema paznechtíkama mohli vytvořit ono hi-tech vybavení. 2.8.2011 - ha, já vám to říkal! ()

Javad 

všechny recenze uživatele

Prvá a druhá časť (***) : Ja tomu hovorím šetriaci seriál - malí rozpočet sa musí voľajak rozdeliť medzi 10 častí a tak non - stop akciu a super premakané triky nečakajte. Sympatická je ale snaha navodiť akú takú post-UFO-invasion atmosféru. FALLING SKIES je rodinný seriál, takže deti sa nezabíjajú ale unášajú ich emzáci, žiadny hladomor, beznádej a smrť (myslím extra veľké vyhladzovanie populácie), vlastne všetci sú tak povediac celkom happy, akurát musia počkať pokiaľ im odboj (polícia a armáda už neexistuje) zabezpečí – vybojuje zásoby jedla. Po dvoch častiach nie som moc natešený na tie zvyšné ale hlboké sklamanie to tiež nie je. Tretia časť (****) : Celkovo sa to zlepšuje (boje s mimozemšťanmi) a to je len dobré + 1* oproti prvým dvom častiam. (stále je to však priemer vo všetkých ohľadoch) Štvrtá časť (****) : Dobré, nech sa to už len zlepšuje takto naďalej. Piata časť (***) : Záchrana úspešná... ktorým smerom sa bude seriál uberať ďalej? Som zvedavý. Priemerná časť. Šiesta a siedma časť (***) : Nová postava, nová zápletka ktorá ma moc nebavila, ale našťastie sa aj siedmou časťou skončila. Ôsma časť (**) : Príprava na finálnu dvoj časť - tentoraz budú útočiť ľudia... Deviata časť (**) : A nič z toho, stále sa len pripravujeme na útok. Desiata časť (**) : Žiadna sláva, nudný koniec série. // Seriál ma chvíľami bavil ale iba keď išlo o strety s mimozemšťanmi (boje s nimi alebo zajatie jedného z nich) - čoho je tam naozaj málo, a finále rozhodne sklamalo. Možno sa to v druhej sérii zlepší, ale dosť o tom pochybujem. Chýbajú proste peniaze a tak je o poriadnu akciu núdza a preto sa väčšinou kecá. Pod 3* ale nejdem, pretože niektoré časti boli vcelku dobré. Hodnotenie po prvej sérii : (***) ()

Galerie (1 519)

Zajímavosti (10)

  • Původně byl seriál plánován jako minisérie, díky vysoké sledovanosti ale natáčení pokračovalo. (Amroth666)
  • V poslední epizodě první série je ve scéně na nákladním vozidle zmíněna jedna z postav filmu Mzda strachu (1952). Podobnost s filmem lze současně najít i ve právě odehrávající se scéně převozu nitroglycerinu. (Amroth666)

Reklama

Reklama