Reklama

Reklama

Falling Skies

(seriál)
  • USA Falling Skies
Trailer 1
USA / Kanada, (2011–2015), 36 h 49 min (Minutáž: 39–43 min)

Tvůrci:

Robert Rodat

Hrají:

Noah Wyle, Moon Bloodgood, Drew Roy, Maxim Knight, Sarah Carter, Will Patton, Connor Jessup, Colin Cunningham, Mpho Koaho, Seychelle Gabriel, Doug Jones (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(52)

Tento zbrusu nový sci fi seriál vypráví o tom, jak na naší Zemi přistála agresivní mimozemská rasa, která se lidstvo snaží zcela vyhladit. Bývalý učitel, jehož hraje televizní hvězda Noah Wyle spojí zdecimované zbytky obyvatel a rozhodne se invazi vzepřít. Seriál pro kabelovou společnost TNT produkuje režisérská legenda Steven Spielberg. (Bart16)

(více)

Videa (109)

Trailer 1

Recenze (264)

mysiak 

všechny recenze uživatele

Ako celok Falling Skies pôsobí ucelenejšie ako Walking Dead, taktiež je tu mix akcie, vzťahov a emócií. Príšerky vyzerajú fajn, ale pôsobia počítačovo ako napr. príšerky z Battlestar Galactica a efekty sú na lepšej úrovni ako väčšina TV seriálov, ktoré momentálne bežia. Samozrejme Falling Skies má čo dobiehať, aby sa stal kvalitným seriálom, ale pilot dokázal, že tvorcovia začali správnou cestou. Postavy sú väčšinou sympatické, aj keď sa stále nemôžem zbaviť dojmu, že Noah Wyle mi ostane vždy v pamäti ako John Carter (ER). Celkovo Falling Skies je celkom slušný seriál, uvidíme akou cestou sa rozvinie ďalších 9 častí z 1.série. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Production Companies: DreamWorks Television // Po pozretí celej prvej série som trošičku sklamaný, nie z deja a scenára, ale z vizuálnych efektov. Netvrdím, že je to úplne zlé, no tvorcovia si mohli dať trošku viac záležať. S čím som dopohody spokojný sú herci, ktorí na mňa pôsobia veľmi sympaticky čo je základ dobrého seriálu. Uvidíme čo ponúkne druhá séria..... ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Tomuto způsobu říkám ano. Žádné přehnané zvracení pocitů do světa. Ve skutečnosti to taky nikdo nedělá nebo ne příliš. Postavy jednají reálně ve skutečné touze zachránit svět a to ne přednostně skrze sebevražedné vymýcení emzáků, ale dpíše přes ochranu lidského rodu a lidství. Nejsou to videohrama zmagoření teenageři, kteří se respawnují, když je někdo zastřelí a vrhnou se do největší řežby prostě proto, že to je zábavné... Jsou to lidé. Lidé, kteří potřebují spát, jíst, bydlet, mít radost a na něco se těšit a i přes rozpory dokáží vidět vzdálenější obzor, než svůj malý sobecký svět. Proto jsou do děje přimíchány scény, jak si otec se synem hrají nebo děcka jezdí na ripsticku... To je totiž ten skutečnej důvod, proč by lidé bojovali. Za rodinu a její štěstí, ne za věci, protože věci jsou ve výsledku pomíjivé a k ničemu. Seriál není příliš akční, proto je reálnější. A přestože se tu občas někdo obětuje MÁ k tomu pádný důvod (rodinu). Pokud by totiž na planetu zaútočili mimozemšťani, těžko by byli na každém kroku v přesile... To by jich musely být stamiliardy a to je nemožné už jen ohledně zásob a vybavení. Proto zde nejsou všude, ale jen na strategických postech. Toto Science fiction je spíše jedním z Speculative fiction, jak ho prosazoval Robert Heinlein. Dnes bohužel je převážná většina románů i filmů a seriálů tím prvním. To druhé je civilnější, promyšlenější, více se zamýšlí nad tím "PROČ" než "JAKÝM ZPŮSOBEM". Dává více vyniknout myšlence, než vzhledu a funkci. K tomu nevtíravá hudba a kvalitní herci, sympatické postavy a dobrý scénář, pro někoho možná pomalejší a s trošku horšími efekty, no já stejně říkám ano, jen tak dále. Těším se na druhou sérii. Walking dead může kráčet leda tak do hajzlu. ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Marně jsem přemýšlel nad tím co tomu chybí. Je tam vyvážená akce, která je poměrně dobře nasnímaná. Jakási psychologie postav funguje na výbornou, alieni působí tak, aby děsili, působili inteligentně, nelítostně. Obsazení je bezchybné a herecké výkony jakbysmet. Málem bych zapomněl zmínit výtečnou práci hudební složky. A přeci tomu něco chybí, abych šel o hvězdu výše. Nejspíš nad tím budu dumat ještě hodně dlouho. Jen doufám, že na ten pádný důvod přijdu do konce série. Nebo, v tom úplně nejlepším případě, "to něco" co chybí vymizí, abych mohl s hodnocením výše. Zatím je to ale sympatický rozjezd, druhá série potvrzená, strýček Steven co by producent a vrchní dohlížející. Obavy jsou minimální. Nezbývá tedy, než pustit další díl a doufat k nalezení pádného důvodu.___V záplavě kvalitnější podívané jsem se rozhodl další dobrodružství bez problému oželit. ()

Ketri 

všechny recenze uživatele

Když jsem zjistila, že běží nový sci-fi seriál (údajně vysokorozpočtový, jak jsem někde četla) ověnčený jmény Spielberg a Wyle, mé srdce zaplesalo. Bohužel, po sedmi epizodách je hluboký dojem a okouzlení mým žánrem číslo jedna a půl stále v nedohlednu. Přiznám se, že už jsem si vytvořila vlastní představu, proč jsem ti přerostlí krabi s hlavou vetřelce, předkusem predátora a kouzelným pohledem mistra Yody zavítali. Velké mezery však mám v teorii jejich evoluce a přerodu z Macrocheira kaempferi v Macrocheira sapiens. Nechápu jak s těma třema paznechtíkama mohli vytvořit ono hi-tech vybavení. 2.8.2011 - ha, já vám to říkal! ()

Galerie (1 519)

Zajímavosti (10)

  • Původně byl seriál plánován jako minisérie, díky vysoké sledovanosti ale natáčení pokračovalo. (Amroth666)
  • Herečka Moon Bloodgood v seriálu ztvárnila doktorku Anne Glass, která ve druhé sezoně otěhotní s Tomem Masonem (Noah Wyle) a porodí mu holčičku. Moon byla těhotná během natáčení i ve skutečnosti, 15. prosince 2012 se ji narodila dcera Pepper. (lioncel)
  • Pilotní díl měl nejvyšší sledovanost mezi všemi kabelovými stanicemi pro rok 2011. Jeho premiéru si nenechalo ujít 5,9 miliónů diváků. (Amroth666)

Reklama

Reklama