Reklama

Reklama

Hospital Brut

Francie, 1999, 46 min

Režie:

Le Dernier Cri

Recenze (25)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Naprosté šílenství!!! Myslím, že snad k čemu to jde přirovnat, tak je to jako by se zhmotnily obsahy bludů schizofrenika, který požil LSD-LSA-PSYLOCIBIN-DMT-KETAMIN halucinogeny a podpořil to pořádnou dávkou pervitinu ... Neuvěřitelný úlet!!!! Nejde popsat, musí se vidět. A nemusíte ani trpět progresivní psychózou a brát drogy ... :-)) ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Uži, nebo nech ležet. Na tohle totiž potrebuješ total video vymasírovanej kukuč. Já ho mám, takže hodnocení bez váhania. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

VAROVÁNÍ! Není určeno pro lidi, kteří trpí epileptickými záchvaty. Jedná se o nejpsychedeličtější film, jaký jsem kdy viděl. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Když máte mezi rodiči ak. mal., jste uměním poznamenáni od kolébky. Přesto, hluboce pohrdám tzv. Performance art. "Mladí umělci" (někteří věkem ani náhodou) zažívají svou nesnesitelnou lehkost a povrchnost bytí. Jejich pedagogové na uměleckých školách hojně dotovaných z eurodluhu, zfetované ex-máničky a post-hippies jim zdeformovali názor, co je to umění. Není tedy třeba mít talent, není potřeba učit se malovat, není potřeba mít nějakou vizi, není potřeba mít myšlenku. Jde prostě o to nějak to spatlat dohromady. /// Aby můj odpor byl racionální a ne zaslepený, občas se přemohu a zajdu na výstavu postmoderního výtvarného umění. Žáci např. nemehla Knížáka vystavují takové skvosty, jako dvoumetrovou jahodu namalovanou asi nohou, popř. unylou krajinku -- akryl, nepovedenou a hodnou vyhození, přes kterou udělají pravidelné velké puntíky, a rázem je to umění. /// "Umění" na západ od nás mělo více času zdegenerovat a ztupět. Chváleny jsou výstavy, na kterých avantgardní umělkyně vystavuje své zakonzervované použité tampony. Umění neztratilo jen duši, ztratilo úplně vše. ... a to jsem ještě nezačal rozebírat, jak blízko mají tihle budižkničemové a neumětelové k multikulturalismu. /// Konkrétně k filmu Hospital Brut: Když vezmeme krátké studentské pokusy o animaci, bez myšlenky, ladu a skladu, a sestříháme je dohromady, kupodivu, přestože jim to citují učitelé z Marxe, nevznikne kvalita z kvantity. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Hrozivá a děsivá konina, která si hraje na psychedelický ultraart. Upřímně, nevím, jestli to má být pokus o nějaký vyšší level surrealismu, nebo oč tu kráčí, jisté je ale jedno, tohle má a uměním asi tolik společného, jako od veverky ohlodanej vlašskej vořech a ke kvalitě to má asi tak blízko, jako Barack Obama do členství v Ku Klux Klanu. Ne že by to bylo celé úplně špatné, zepár zajímavých scének se najde, ale to prostě nezabrání tomu, aby to celé působilo jen jako vlhká představa o halucinačním šílenství (a to představa zcela mylná) někoho sexuálně frustrovaného (různé sexuální scény nejsou ani kontroverzní, ani odporné, jsou jen trapné a je jich tam zbytečně moc) a někoho, kdo zvládá jen to nejzákladnější animační řemeslo, které možná bylo záměrné, přesto je zcela ohyzdné a nepovedené. Půl nanometru od odpadu. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Surrealistický masakr, kde je možné vše. Rozpálená varlata při extázi shoří, nohy s vaším implantovaným mozkem pobíhají po hřišti a hrají fotbal, schizofrenie na 1000 způsobů, našinci tahle divoká jízda připomene Švankmajera, Teigeho, Štýrského i peklo podle L.Klímy (Utrpení knížete Sternenhocha) a pak Crash! a všechno se rozerve na kusy. Hravé, krásné, hnusné, blikající, blinkající, pojímající se, bizarní, vtipné, slizké, krvavé, chutné. Jen pro fajnšmekry. p.s.odpůrci by měli alespoň ocenit to nesmírné množství nápadů. ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Ve srovnání s Dietlovou Nemocnicí na kraji města tady autoři více sázejí na samoúčelný sex a vnitřnosti. Citelně chybí primář Sova, konstruktivní dialog i katarze. Nitro zvenku. Online internet. Infernet. Orgasmus je smrt, život kvete smrtí, prostě klasika. Tedy přece jen katarze? Pěkné komentáře, čtěte (všechny). ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

A takhle to dopadá milé děti když berete drogy. Fakt tohle je taková šílenost že hodnocení je totálně u všech neobjektivní, děje se tu toho tolik a zároveň je to totálně o hovně, stop motion animace je skvělá a zvrácená zároveň. tenhle film doporučuji jen po požití chlastu či drog. ()

panjosef 

všechny recenze uživatele

Jestli jsem někdy dřív o nějakých filmech prohlásil, že jsou ztvárněním šílenství, tak to nikdy nebylo nic oproti tomu, co uvidíte zde!!!!!!!!!!!! Tenhle krátkometrážní francouzský animovaně-hraný záchvat se fakt těžko popisuje, představte si ranou tvorbu Davida Lynche, zapojte do toho Švankmajera který zešílel a přizvěte Tsukamota a Jodorowskyho aby se přidali k vesele se rozjíždějící party. Všichni se společně sjedou a vyplivnou tenhle snímek, o kterém můžu zcela upřímně prohlásit, že jsem nikdy nic podobného neviděl. Nemocnice, všechny ty bizarní obrazy, chaos, schizofrenie, šílenství, bizáááárr, a všechno v tak zběsilým podání. Tohle se musí vidět, bez toho vám to můžu popisovat hodiny a stejně se to ani náhodou nepřiblíží tomu, co tam nakonec uvidíte. První záchvat kdy vám to hlava nepobere přijde tak v desáté minutě (nejspíš když se zjeví lucifer a zahledí se v dáli) a bude se průběžně vracet každých 5 - 10 minut. A jinak teda fakt bravo, něco tak šílenýho jsem fakt snad ještě neviděl, a to toho mám nakoukanýho hodně. ()

Caelos 

všechny recenze uživatele

Takhle by to dopadlo, kdyby Švankmajer požil půl kila krystalického LSD a jako dezert sfrkal půl kila peří. Věřím že kdybych byl sjetý tak na to čumím s otevřenou hubou. Což nejsem. Ono, bez zvuku bych tomu snad dal i 4, protože provedení bylo fakt dobré. Skvělé ne, ale dobré určitě. Nicméně, poslouchat tři čtvrti hodiny kazetu s pomačkaným páskem v režimu rychlého přehrávání je fakt na palici. Například Tetsuo je taky docela zrychlené, ale tohle je na mě moc. Zkrátit to na čtrt hodiny. Nebo na tyhle výmazy už nemám náladu, nevím. ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Nejšílenější z šílených!!! Domnívám se, že tohle teda bude v kategorii surrealních bizarních hříček kralovat velmi dlouho. Ta kadence střihu záběrů, skoro jak z kulometu, je pro epileptiky naprosto nekoukatelná a pro labilní jedince taktéž. Totální halucinace, která je z jiného úhlu pohledu vlastně i geniální! Hospital Brut není dílem jediného magora, ale mnoha a nabídne diametrálně odlišné animace s jednotnícími prvky zpracování. Věřte, že jste dosud takovou schízu ještě neviděli! Spatřit lze ZDE. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Klasický zástupce "hnutí" ART BRUT : Čurák, hlava, mozek, pavouk,gumové rukavice, krev, jehlice v mozku, kozy, semeno, pískavý zvuk, chechtající se rozbité hračky, oči, další jehlice v mozku, chapadla, kunda, kunda, čurák v kundě, francouzské blábolení, stroboskop, pitevna, obraz, pes žeroucí lidskou nohu, holčička bez nohy, šváb, vypolstrovaná cela, drogy, televize, kunda , děvky, čert, erekce, sperma, vlasy, jehlice v kozách, čurák, kunda, strom z kund...atd atd atd.........................Obrazově krásné, ale po většinu času příliš dadaisticky nahodilé -což k tomu vlastně patří..Některé epizodky mají nosný pocit a občas snad i jakousi minimyšlenku, ale mezi tím je nacpána stroboskopickyepileptoidní vata nahodilostí poskládaných trochu prvoplánově jen z toho co společenská norma označuje za divné a úchylné-jenže oddělit v té smršti to co je vata a co stojí za pozornost je dost obtížná mozková rozcvička........Podobných projektů je plný internet ale HB se odlišuje nejspíš svou délkou, při které ale stále drží tempo a divákovu pozornost........Plný počet asi nedám-to by frantíkům prošlo příliš lacino, ale jinak nemůžu jinak než tuhle paralelní větev surrealismu ocenit a doporučit. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Tak, toto bol ten absolútne najbrutálnejší animovaný bizár aký som kedy videl. Extrémne chorý a abstraktne zvrátený pohľad na psychiatrickú kliniku nám tu predstavuje svojich pacientov a ich zhmotnené psychické deformácie. Ich choroby a vidiny sú tu znázornené v takej brutálnej pejoratívnej podobe, že mi to skoro urvalo mozog. Trištvrte hodinu sledovať epileptický strih teda nieje vôbec žiadna sranda. Symbolické znázornenie všemožných sexuálnych deviácií, depresií, kanibalizmu, vidín, schizofrénie, maniodepresie a iných chorôb ktoré nedokážem ani len pomenovať ma priklincovali k stoličke. Ide o neskrotne brutálnu nemocnicu. 5*. ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Ono to zas až takové veledílo není,jak by se dalo očekávat po tom ovatiu různých jiných koukačů (i když je fakt,že jsem 30 minut ani nedutal).Celý spíš jako zdařilé školní cvičení několika (alespoň doufám že to nemá jen jednoho autora,ten by fakt byl asi nemocnej!) poťouchlých animáků.----- Vždycky jsem chtěl vědět co by vzniklo,kdyby se u piva s absinthem sešli Dalí,Buňuel,Toyen,Švankmajer,Gilliam,Burroughs a třeba Fincher,ve věku okolo dvaceti.Teď už to vím. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Mějme 15 schizofreniků, 10 paranoiků, 10 hysteriků, 5 maniodepresivních psychotiků, 5 sexuálních deviantů a erotomanů, Dalího, Lynche, Waterse, Bunuela a Švankmajera. Tuto skupinu lidí zavřme do veliké místnosti se stroboskopickým osvětlením a pusťme jim k tomu libovolnou noisovou kapelu. Dejme jim k dispozici hračky, papír, barvičky, různý šrot, kameru a gigantickou dávku halucinogenů (bláznům předem vysadit pro jistotu léky). Počkejte nějakou dobu a vznikne vám něco podobného jako je Hospital Brut. ----- Tenhle krátký surrealisticky bizarní filmeček se popisuje skutečně těžko. Je to šílenost naprosto vytržená z jakéhokoliv kontextu, plná úchylností, trochu toho animovaného gore a šílených zvukových efektů. Bližší popis bohužel v tento moment poskytnout nemohu, prostě se koukněte a uvidíte sami. ()

miciveres 

všechny recenze uživatele

Takto nejako by to vyzeralo, keby sa zhmotnili vsetky moje najchlipnejsie, dekadentne, nechutne, nebezpecne, sibnute, dekorativne, defoliantske, defaultovane a deformovane suche sny. ()

Wade 

všechny recenze uživatele

Ultra brutální psycho!!! Po celou dobu sledování jsem si připadal jako bych byl na všech možných drogách. Nevim jaké slova dokážou popsat tuhle šílenost,protože o Hospital Brut se nedá psát to se musí vidět. ()

JamesSi 

všechny recenze uživatele

Cesta do hlubin mozku paranoidního schizofrenika. Ohulte svoji fóbii z doktorů jedeme za elektošoky. Samotný "Hospital Brut" je poctou stylu Art Brut - outsiderské umění duševně chorých umělců, mimo tradiční umělecký systém. Jejich díla se často naleznou až po jejich smrti. Mezi slavné patří například Henry Darger či Daniel Johnston. Hospital Brut se díly šílenců inspiruje a ukazuje je neupravovaně, bez servítek a necenzurovaně. Jde o film vytvořený skupinou umělců Le Dernier Cri. Bohužel jsem film viděl ve francouštině (kterou nemluvím) a v opravdu strašné kvalitě. Doufám, že se toho nějaký anglický distributor chopí a dostaneme HD verzi s anglickým překladem. Zatím 4 hvězdy, ale je to rozhodně unikátní film. ()

Reklama

Reklama