Reklama

Reklama

Na cestě - Série 10 (2010) (série)


Na cestě po Berlíně (S10E05)

(epizoda)
Česko, 2010, 27 min

Hrají:

Miroslav Donutil (vypravěč), Jiří Bartoška (vypravěč)

Obsahy(1)

Berlínu se také říká New York Evropy. Nikoliv pro jeho rozlehlost, ale hlavně kvůli atmosféře naprosté svobody. Přitom ještě před dvaceti lety dělila město betonová zeď, která se stala smutným symbolem studené války. Teď se každý rok do německé metropole stěhují tisíce lidí ze všech koutů světa a vytváří tak multikulturní hrnec, ve kterém se míchají životní styly, zvyky i vůně. Přestože město zažívá neuvěřitelný stavební boom, oplývá i spoustou zeleně. A právě do rozlehlých parků míří o víkendu tisíce Berlíňanů. Třeba proto, aby si před tisícihlavým publikem vyzkoušeli pěvecké dovednosti. Večer pak nabízí zábavu bezpočet různých klubů všeho druhu. Berlín prostě umí žít! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Deimos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

TV/// Obyvatelé 9/10 Děj 9/10 Hudba 7/10 Prostředí 9/10/// +obsáhlé, poutavé -mohlo být klidně více hudebního doprovodu/// Tak tentokrát mě to i bavilo (nejen že se mi to líbilo) a mám chuť se do Berlína podívat. Ještě jsem tam nebyl, takže místní památky, budovy a parky neznám, snad jen podle názvu, ale jestli je to opravdu tak idylické, rád bych se tam podíval./// Celkem 86%/// ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jakožto vášnivý cestovatel začínám s cyklem Na cestě dílem věnovaným Berlínu. Skvěle ukazuje běžný život v německé metropoli. Třeba zmínka o letišti Tempelhof byla vskutku zajímava. Jen tak dál. ()

Paity 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je kolikrát až neuvěřitelné, když si člověk uvědomí, jak vlastně relativně blízko je německý Berlín. Tehdejší srdce třetí říše. Ale to do tohoto dokumentu až tak moc nepatří... ()

Reklama

Reklama