Reklama

Reklama

Neuvěřitelně hlasitě & nesmírně blízko

  • Česko Nesmírně hlasitě a neuvěřitelně blízko (více)
Trailer 1

Devítiletý Oskar je nadaným synem Thomase Schella, jednoho z Američanů, který přišel o život při teroristických útocích 11. září 2001. Když byl ještě dítě, jeho otec pro něj připravoval různé úkoly, které vždy ukrývaly nějaké tajemství. Při těchto úlohách musel talentovaný hoch komunikovat s cizími lidmi, což byl pro něj nejtěžší úkol. Několik týdnů po nejhorším dni, jak jej Oskar nazývá, se sblíží se svou babičkou, ale zároveň se vzdaluje své matce, protože mu není schopna vysvětlit, proč k útokům došlo a proč musel otec zemřít. Rok po tragédii nalézá v otcově skříni vázu, v níž je obálka s klíčem a nápisem "Black". Oskar vypátrá tajemství klíče a díky tomu se dokáže vyrovnat se smrtí svého otce. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (346)

somnar 

všechny recenze uživatele

Hugo a jeho velký objev, verze 9/11. Oproti Scorseseho opusu však mnohem slabší, utahanější a rozbředlejší. Z vod prvoplánové ubrečenosti Daldryho naštěstí vytahují skvělí herci (hlavně perfektní Thomas Horn a Sandra Bullock, která dokazuje, že oscarová performance v Blind Side nebyla náhodou) a stále silné a působivé memento "nejhoršího dne". Ten film mě nijak neiritoval, možná proto překvapivě spokojených 70%. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Jak jeden klíč malému chlapci změnil život! Události 11. září z trochu jiného pohledu, než na jaký jsme zvyklí. Oskarový výkon Thomase Horna a brilantní hudební doprovod! Spolu se zajímavým pojetím hledání toho správného zámku se jedná o překvapující pohodový majstrštik! Díky "larelay" za titulky! 80% ()

Reklama

Dale 

všechny recenze uživatele

Asi najsilnejší film o 01/09/11, aj keď sa nesústreďuje priamo na samotnú tragickú udalosť, no tento deň, ktorý zmenil život jedného neobyčajného chlapca, rezonuje celým filmom. Daldry skvele vystaval príbeh, v ktorom presne dávkuje emócie tak, aby ani ten najväčší cynik nezostal chladný a zároveň, aby sa vyhol obvineniam z citového vydierania. Dej si len tak plynie a vám je pri jeho sledovaní príjemne, na čom má veľkú zásluhu aj štvorica hlavných protagonistov, ktorí by si všetci zaslúžili nomináciu na Oscara, nie len Max. Kiež by bolo viac takýchto milých pozitívnych filmov. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Daldry, kams to duši dal! Patetičtější blábol jsem snad ještě neviděl. Debilní zápletka tahá kluka od jednoho úžasného Blacka k druhému a každej pomatenýho chlapce okažitě vítá s otevřenou vřelou náručí. Připočtěme němýho mudrce, uplakanou maminku a tatínka zdechnuvšího ve WTC a nominace na Oscara za nejlepší film je doma. Ano, potenciál to mělo, navíc řemeslně je to klasa, ale neustálým nucením diváka do breku jsem ten fim ke konci už doslova nenáviděl. ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Tak ako tragická udalosť z 11. septembra prekvapila amerických občanov, tak podobné prekvapenie bolo pre mňa vidieť tento film. Stephen Daldry sa zakúsil do viacerých "chlebíkov" naraz a výstižne to podal svojím divákom, keď film okrajovo zasiahne aj spomenutá tragická udalosť pád obchodného centra v ktorom náhodou bol úžasný otec malého chlapca, rovnosť všetkých ľudí, ale hlavne nevyrovnané, psychické vykreslenie hlavnej postavy. Veľmi dobre poukázal na ďalšie problémy spojené s usmrtením ľudí, na ktorých sa reťazová reakcia straty najbližších ďalej prejavovala. Pri tom celom odhaľovaní osudu malého chlapca si zobral Daldry aj lupu, ktorou pár krát priblížil zaujímave detaily. Herecké výkony rodičov, ale aj malého Oskara spĺňali lepší štandard, takže s očakávaním som čakal ako sa táto dráma skončí. Drámy tohto typu nie sú práve tými pre mňa, pretože mladý chlapec niekedy pôsobil drzo a arogantne, čím moje sympatie strácal a tým klesal aj môj záujem.Celkové spracovanie bolo ozaj vydarené a zapojenie do deja nemého starého otca a prekonávanie osobných prekážok v ťažko zmietanom chlapčenskom živote si zaslúži pochváliť.80% ()

Galerie (58)

Zajímavosti (7)

  • Jako první byli do filmu obsazeni Tom Hanks a Sandra Bullock. (ČSFD)
  • Max von Sydow se stal ve věku 82 let druhým nejstarším hercem, který byl kdy nominován na Oscara. Nejstarším nominovaným byl Hal Holbrook za film Útěk do divočiny (2007). Holbrookovi bylo taktéž 82 let, ale byl o 50 dní starší než von Sydow. (ČSFD)
  • Film je inšpirovaný rovnomennou knihou spisovateľa Jonathana Safran Foera. Ide už o druhú filmovú adaptáciu tohto autora. Prvou bolo Všetko je osvetlené (2005) podľa knihy s rovnakým názvom. Do roku 2011 Foerovi vyšli tri romány, z toho sú dva sfilmované. (toi-toi)

Související novinky

Tom Hanks a Air Force Down?

Tom Hanks a Air Force Down?

16.11.2011

Na seznamu herců, kteří by se hodili do role amerického prezidenta, by Tom Hanks nepochybně obhájil medailové pozice. Není proto divu, že jej Ian Stone, častý Spielbergův asistent režie, přemlouvá do… (více)

Reklama

Reklama