Reklama

Reklama

VOD (1)

Jen nevinného člověka lze zahnat tak vysoko... Bývalý newyorský policista Nick Cassidy (Sam Worthington) odpykával tvrdý trest ve vězení za údajnou loupež diamantu v hodnotě desítek milionů dolarů. Zoufalý muž po zběsilém útěku z vězení nemá už co ztratit a odhodlá ke svému poslednímu činu. Pod fiktivním jménem Walker si pronajímá pokoj v 21. patře luxusního newyorského hotelu Roosevelt a vyleze beze slov na římsu, kterou odmítá opustit. Osud zdánlivého sebevraha přitáhne pozornost široké veřejnosti, která k němu s napětím vzhlíží k nebi. Všechny oči se upírají na neznámého muže, který se patrně chystá skočit dolů. Nick odmítá s newyorskými policisty komunikovat, na místě si ale vyžádá přítomnost vyjednavačky Lydie Mercerové (Elizabeth Banksová). Ta vzápětí pochopí, že záhadný muž má svůj motiv a nejedná se o obyčejného sebevraha. Co se na římse ten den odehrává, totiž vůbec není náhoda. (Česká televize)

(více)

Videa (34)

Trailer 1

Recenze (447)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tenhle thriller se dá označit za inteligentní jen tehdy, pokud u něj člověk nepřemýšlí. A to se mi celkem i podařilo, takže nesmyslného jednání postav a dalších neduhů jsem si ani nestačil všimnout. Naopak co mi utkví v paměti je příjemné obsazení, slušná akce a přiměřená dávka napětí. Je to sice film, který si podruhé už nepustíte, ale přesto stojí za to se na něj podívat. 70% ()

choze 

všechny recenze uživatele

Průměrný ale koukatelný thriller, kde o napětí prakticky nezavadíte a herci s výjimkou Elizabeth Banks nemají co hrát, což zamrzí obzvlášť u Eda Harrise, kterého je na takového jednorozměrného záporáka škoda. Jinak jako heist movie je to zajímavý tím, že se tu úplně dlabe na fázi plánování a přípravy loupeže, což jinak běžně zabírá první půlku filmu. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Divný film. Kdyby byl aspoň trochu promyšlený, ale tohle byl sled neuvěřitelně amatérských výkonů, scenáristických naschválů a hlouposti. Prvotní nápad skýtá daleko víc možností, ale nakonec je z toho historka, která při bližším rozboru vypadá jak z pera účastníka víkendového kurzu Jak se stát spisovatelem snadno a rychle. Autor viděl i nějaké heist filmy či dokonce televizní seriály, a uplichtil nám konzumní jednohubku pro nemyslící Železného většinu. Která to prý chce. Jinak postavy všechny do jedné nesympatické. ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Dle ohlasů některých zdejších jelit, kterým by na hodnocení nestačila ani odpadní roura o průměru Moby Dickovy prdele nacházející se pod špitálem plným salmonelózních a úplavičných godzil, jsem očekával něco ve smyslu "pusť si Muže na hraně, budeš čumět nasraně". Ale dosti mé nadčasové a neuchopeytelné poesie. Nestalo se tak. Samozřejmě to není jen proto, že kozičky, které hrály společně s Genesis, byly nebezpečně připraveny ke skoku... a chybělo jim méně, než Worthingtonovi na římse... pche, dvacet jedna pater, to se mám jako posrat, ne? Vraťme se ale k jádru psa, či zakopanému pudlovi, jak říkáme my, génijusové, tedy k předstíranému džampu hlavního hrdiny a jeho kombinačním schopnostem..., že to bylo blbé, stokrát viděné? Ale jo, ostatně jako už milionkrát (trochu plavu v množilce) v podobných žánrech, proto necítím tak vražednou nutnost se zde vyzvracet, zatímco jsem srovnatelným pitchovinám nastřílel bůra. Oblíbenec Harris tedy spíš než záporák vypadal jak ne zrovna čerstvě vykopaný anorektik, ale jinak se jedná o obstojnou a slušně koukatelnou poloakční kravinku. Takže neobjektivně a hystericky natruc připlácávám už téměř nezaslouženou čtvrtou pizdu. ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

z hlediska tempa vcelku strhující snímek, který ale doplácí na to, že samotná zápletka vlastně nedává vůbec smysl.. tvůrci totiž tak nějak namixovali od všeho trochu a vznikl z toho jakýsi paskvil, ve kterém vyniká především scénář plný nelogičností.. ale z řemeslného hlediska jde rozhodně o vydařenou záležitost, na kterou se dobře dívá a u níž jsem se nenudil.. takže lepší 3* ()

Galerie (87)

Zajímavosti (15)

  • Počas vývoja filmu bola použitá veľká podpera na koľajniciach, aby sa hotel Roosevelt zdal vyšší, než v skutočnosti je. (Arsenal83)
  • Nickův bratr (Jamie Bell) naznačuje na začátku filmu Angele (Genesis Rodriguez), že má poslední možnost, aby odešla. To ale postrádá logiku, když je později jasné, že je Angela nepostradatelná. (necisty)
  • Než snímek skončil u Summit Entertainment, toulal se po Paramountu, jeho dceřické společnosti Paramount Vantage i MGM. Producent filmu di Bonaventura snímek raději převedl do Summitu, se kterým úspěšně spolupracoval i na filmu Red (2010) (272827)

Související novinky

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

14.10.2013

O bizarním projektu Tusk mluví Smith na conech už zhruba půl roku, ale teď se film opravdu stane realitou – natáčení začne už příští měsíc a svérázný scenárista a režisér právě pilně obsazuje hlavní… (více)

Reklama

Reklama