Reklama

Reklama

Jen nevinného člověka lze zahnat tak vysoko... Bývalý newyorský policista Nick Cassidy (Sam Worthington) odpykával tvrdý trest ve vězení za údajnou loupež diamantu v hodnotě desítek milionů dolarů. Zoufalý muž po zběsilém útěku z vězení nemá už co ztratit a odhodlá ke svému poslednímu činu. Pod fiktivním jménem Walker si pronajímá pokoj v 21. patře luxusního newyorského hotelu Roosevelt a vyleze beze slov na římsu, kterou odmítá opustit. Osud zdánlivého sebevraha přitáhne pozornost široké veřejnosti, která k němu s napětím vzhlíží k nebi. Všechny oči se upírají na neznámého muže, který se patrně chystá skočit dolů. Nick odmítá s newyorskými policisty komunikovat, na místě si ale vyžádá přítomnost vyjednavačky Lydie Mercerové (Elizabeth Banksová). Ta vzápětí pochopí, že záhadný muž má svůj motiv a nejedná se o obyčejného sebevraha. Co se na římse ten den odehrává, totiž vůbec není náhoda. (Česká televize)

(více)

Videa (34)

Trailer 1

Recenze (447)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $42miliónovTržby USA $18,620,000Tržby Celosvetovo $48,500,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,232,037 //počet predaných kusov 131,374Tržby za predaj DVD v USA $5,053,397 //počet predaných kusov 334,672║ zaujímavé obsadenie v celkom dobre rozohranom v takom voľnejšom thrillery, slušná kamera a fajn tempo, taka oddychovečka čo neurazí /60%/ ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Divný film. Kdyby byl aspoň trochu promyšlený, ale tohle byl sled neuvěřitelně amatérských výkonů, scenáristických naschválů a hlouposti. Prvotní nápad skýtá daleko víc možností, ale nakonec je z toho historka, která při bližším rozboru vypadá jak z pera účastníka víkendového kurzu Jak se stát spisovatelem snadno a rychle. Autor viděl i nějaké heist filmy či dokonce televizní seriály, a uplichtil nám konzumní jednohubku pro nemyslící Železného většinu. Která to prý chce. Jinak postavy všechny do jedné nesympatické. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Plytka variacia Vyjednavaca, Spojenca a x dalsich filmov v ktorej snaha o nejake napätie nefunguje. Nastastie je dost zabavna, takze to prilis nevadi. Do kolonky zaner by som teda pridal slovo komedia. Takisto technicka stranka je bezchybna. Väcsina hercov ustala svoje figurky bez ujmy na cti. Medzi tych menej stastnych bez nejakej vyraznejsej sceny patria Edward Burns a Kyra Sedgwick. No a nakoniec tu mame Elizabeth Banks, ktora je uplne mimo a vôbec nevie ako sa ma tvarit. Vysledkom je slusna jednohubka na jedno pozretie. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jak daleko byste zašla, abyste zničila muže, který Vás připravil o všechno?" Matně si vzpomínám na to, že neprávem obviněného poldu poslední dobou vidím v každém druhém thrilleru. Zrada těch nejbližších se také postupně stává zaběhlým standardem a krádež předmětu z nedobytného trezoru se snad pokaždé podaří, i když většinou je provedena méně pitomě. Za co tedy čtyři hvězdy, když základní ingredience této filmové potravy spíše připomínají výprodej plesnivého zboží z Kauflandu? Jednak mne poměrně zaujal týpek na římse, který zdárně blafuje s mizernými kartami a jehož hovory s vyjednávačkou vyhovovaly mým filmovým choutkám. To by samo o sobě patrně nestačilo, takže se musím přiznat, že jsem si strašně užíval každé filmové okénko s Genesis Rodriguez, která dokázala nejméně dva mé tělesné orgány zaujmout natolik, že nemám nejmenší tušení, zda vlastní nějaký herecký talent. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Najväčší problém tohoto filmu je, že sa neustále hrá na niečo, čím nie je. Zo začiatku nevinné logické faily neskôr prerastú v stupiditu toho najhrubšieho zrna, aby nakoniec vygradovali až v útoky na divákovú inteligenciu. Jediný zámer Muža na hrane je totiž byť za každú cenu cool. Tým, že Worthington s Burnsom súťažia o titul najnesympatickejšieho herca súčasnosti sa radšej ani nebudem zaoberať, ale načo bola v tomto filme dobrá napríklad postava Angie? Jedinou jej úlohou bolo predvádzať kozy a zadok a aj keď ich má pekné, dej zrovna dopredu neposúvajú. A keď potom odrazu začne v každej druhej scéne využívať svoj latinoamerický potenciál, už iba nechápavo krútite hlavou s vedomím faktu, že jediné španielské slová, ktoré scenárista poznal, sú puta a mierda. Scenár vôbec je asi najhorším atribútom celého snímku a podľa mňa aj prvým tohtoročným horúcim kandidátom na zlatú malinu. Rovnako ako Worthington a Rodriguezová. Ale aby som iba nekritizoval, má to celkom tempo. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (15)

  • Okolo 80. minúty jeden z okoloidúcich v dave začne skandovať: „Attica, Attica,“ čo je odkaz na postavu Sonnyho, ktorú stvárnil Al Pacino v Psie popoludnie (1975). Attica bola väzenská vzbura, ktorá sa skončila tragicky, keď po potlačení boli orgány činné v trestnom konaní obviňované z použitia nadmernej sily a zodpovednosti za smrť väzňov aj väzenských dozorcov. (Arsenal83)
  • Během pobytu Nicka Cassidyho (Sam Worthington) na římse mění okna na domě svůj tvar. Dokonce se objevuje dvojokno, které tam nikdy nebylo. (Terva)
  • Než snímek skončil u Summit Entertainment, toulal se po Paramountu, jeho dceřické společnosti Paramount Vantage i MGM. Producent filmu di Bonaventura snímek raději převedl do Summitu, se kterým úspěšně spolupracoval i na filmu Red (2010) (272827)

Související novinky

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

14.10.2013

O bizarním projektu Tusk mluví Smith na conech už zhruba půl roku, ale teď se film opravdu stane realitou – natáčení začne už příští měsíc a svérázný scenárista a režisér právě pilně obsazuje hlavní… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno