Reklama

Reklama

Jen nevinného člověka lze zahnat tak vysoko... Bývalý newyorský policista Nick Cassidy (Sam Worthington) odpykával tvrdý trest ve vězení za údajnou loupež diamantu v hodnotě desítek milionů dolarů. Zoufalý muž po zběsilém útěku z vězení nemá už co ztratit a odhodlá ke svému poslednímu činu. Pod fiktivním jménem Walker si pronajímá pokoj v 21. patře luxusního newyorského hotelu Roosevelt a vyleze beze slov na římsu, kterou odmítá opustit. Osud zdánlivého sebevraha přitáhne pozornost široké veřejnosti, která k němu s napětím vzhlíží k nebi. Všechny oči se upírají na neznámého muže, který se patrně chystá skočit dolů. Nick odmítá s newyorskými policisty komunikovat, na místě si ale vyžádá přítomnost vyjednavačky Lydie Mercerové (Elizabeth Banksová). Ta vzápětí pochopí, že záhadný muž má svůj motiv a nejedná se o obyčejného sebevraha. Co se na římse ten den odehrává, totiž vůbec není náhoda. (Česká televize)

(více)

Videa (34)

Trailer 1

Recenze (448)

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Začíná li vám růst kolem krku předkožka a na temeni se objevovat vyústění močové trubice, je to film přesně pro vás! Pokud ne, bude se z vás tohle veledílo všemožně snažit toho čuráka udělat! Nejen, že prudce orginální scénář naškrábal v rámci terapie nějaký pacoš s alzheimerem a autobus s dramaturgy měl zrovna ošklivou nehodu někde u Mullholand drive, ale navíc tak odpudivé obsazení se někomu povedlo naposledy u Planety opic. Jeden pomalu ani neví, kdo se mu má dřív hnusit, jestli australský jeliman s obličejovou obrnou, testosteronová policistka, u níž chybělo jen to, aby se začala v záběru škrábat na koulích, nevzhledný anglický ušatec či špatně nabalzamovaný Harrisovic Éda. Snad jedinou výjimkou je ta čerstvá mexická pipka, která by po pár letech hereckých kurzů mohla někomu způsobit třeba i strnutí šíje. Teda pokud nebude nějak divně kašlat... Takže stručně shrnuto: Ten film je nudná, bezduchá, dementní a špatně zahraná .... No, kdybych teď napsal pičovina, mohl by mě zase nějaký katolík naprášit, proto střídmě a moudře volím, že se mi prostě velmi nelíbil. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nemám rád, když se hloupé filmy snaží divákovi namluvit, že hloupé nejsou a nejde jim to... Muž na hraně je jedním z nich. Přitom nápad není vyloženě špatný (třeba v některé z televizních CSI sérií by se takový díl vyjímal více než dobře - bez ironie) a herecké obsazení je přinejmenším zajímavé. No, co se dá dělat, alespoň to nijak zvlášť nebolelo. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Všimli jste si, jak vedle Worthingtona přistál na římse holub a chvístl tam svůj šedobílý exkrement? I tento mazlavý výstup z kloaky měl totiž mnohem lepší konzistenci, než Lethova heist fraška říznutá parodií na thrillery.. Ani nevím, za co dávám druhou hvězdu. Možná za zcela samoúčelně vystavené křivky madam Rodriguez, či skutečnost, že Spidermanův brácha neprovedl svůj „fatal jump“ do uklízeččina kýble s vodou.. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Až moc hloupý film, který se opičí po ostatních a navrch se snaží být velmi vážný až skoro sociálně kritický. Prvně je tradičně zprasen překlad filmu, kdy to má znamenat Muž na římse - to by úplně vysvětlilo hlavní myšlenku filmu. Na hraně čeho čí s čím? V samotném filmu zazní název filmu a je kupodivu Muž na římse (!). Samotný příběh nebo scénář je jen slepenec útržků z jiných filmů. Je tu útěk z vězení - bankovní loupež - pokus o sebevraždu - sociální kritiku - policejní korupce. Tolik si toho ten film nabalí na sebe a do sebe, že už pak buď totálně rezignujete anebo se ztratíte. Neubráním se spoileru > SPOILER ALERT < Pokud uteče někdo koho sem zavřel do vězení, tak okamžitě budu vědět, že půjde po mě. Jenže hlavní padouch jde pasti sám a ještě se diví. Takže celý příběh sám o sobě dělá hlupáka z kohokoliv na plátně i před ním. > SPOILER ALERT 2 < Lidi nejprve křičí, že "ať skočí" a je jim ukradený hrdina na římse. Po minutě vyjde najevo, že je to "usvědčený zloděj, který utekl z vězení" a hned mu všichni fandí. A těch hloupých věcí a oslích můstků je více. O tom, že je to celé nahrané člověk docvakne po pěti minutách. Samotná akce a nahánění hrdinů je další fackou. Vrcholem je konec, který doslova hází K.O. na celý film i divákům. Už jen chyběla hudba z 80. let a zvolání "AMERICA FU*K YEAH"! ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

z hlediska tempa vcelku strhující snímek, který ale doplácí na to, že samotná zápletka vlastně nedává vůbec smysl.. tvůrci totiž tak nějak namixovali od všeho trochu a vznikl z toho jakýsi paskvil, ve kterém vyniká především scénář plný nelogičností.. ale z řemeslného hlediska jde rozhodně o vydařenou záležitost, na kterou se dobře dívá a u níž jsem se nenudil.. takže lepší 3* ()

Galerie (87)

Zajímavosti (15)

  • Rímsa, na ktorej sa točilo, bola vo výške 200 stôp = 61 metrov. (Arsenal83)
  • Ve scéně, kdy Nick Cassidy (Sam Worthington) probíhá hotelem, až doběhne do pokoje, kde se nachází ječící žena pouze v podprsence, po výstřelu upadá k posteli a střídají se záběry, kdy v jednom má ruku i s ručníkem na posteli a kdy nikoliv. (necisty)
  • Okolo 80. minúty jeden z okoloidúcich v dave začne skandovať: „Attica, Attica,“ čo je odkaz na postavu Sonnyho, ktorú stvárnil Al Pacino v Psie popoludnie (1975). Attica bola väzenská vzbura, ktorá sa skončila tragicky, keď po potlačení boli orgány činné v trestnom konaní obviňované z použitia nadmernej sily a zodpovednosti za smrť väzňov aj väzenských dozorcov. (Arsenal83)

Související novinky

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

14.10.2013

O bizarním projektu Tusk mluví Smith na conech už zhruba půl roku, ale teď se film opravdu stane realitou – natáčení začne už příští měsíc a svérázný scenárista a režisér právě pilně obsazuje hlavní… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno