Reklama

Reklama

Jen nevinného člověka lze zahnat tak vysoko... Bývalý newyorský policista Nick Cassidy (Sam Worthington) odpykával tvrdý trest ve vězení za údajnou loupež diamantu v hodnotě desítek milionů dolarů. Zoufalý muž po zběsilém útěku z vězení nemá už co ztratit a odhodlá ke svému poslednímu činu. Pod fiktivním jménem Walker si pronajímá pokoj v 21. patře luxusního newyorského hotelu Roosevelt a vyleze beze slov na římsu, kterou odmítá opustit. Osud zdánlivého sebevraha přitáhne pozornost široké veřejnosti, která k němu s napětím vzhlíží k nebi. Všechny oči se upírají na neznámého muže, který se patrně chystá skočit dolů. Nick odmítá s newyorskými policisty komunikovat, na místě si ale vyžádá přítomnost vyjednavačky Lydie Mercerové (Elizabeth Banksová). Ta vzápětí pochopí, že záhadný muž má svůj motiv a nejedná se o obyčejného sebevraha. Co se na římse ten den odehrává, totiž vůbec není náhoda. (Česká televize)

(více)

Videa (34)

Trailer 1

Recenze (447)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Filmová horská dráha. Začátek se rozjíždí velmi slibně, příchod do hotelu i vězeňský flashback předpovídají kvalitní thriller. Pak se ale začíná odkrývat chatrná (chatrná? ve skutečnosti spíš neskutečně blbá) zápletka a veškeré nadšení mizí. Spolu s ním postupně mizí i atmosféra, vážnost a v neposlední řadě též jakékoli spojení s realitou. Mizerné scény sice sem tam stále střídají scény kvalitní, avšak to, v co se film zvrtne v posledních cca. patnácti minutách, je do nebe volající. Zkorumpovaní poldové, nemrtví otcové, směšné prokázání neviny uprostřed ulice... Ouch. Ale snad úplně nejhorší byl ten páreček, se kterým by ve zlodějské zručnosti prohráli i Dannyho parťáci. Za případné spoilery se omlouvám, ale muselo to ven. Jo a účast Harrise byl taky jeden velký omyl; jeho "záporák" je totiž naprosto mimo. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nemám rád, když se hloupé filmy snaží divákovi namluvit, že hloupé nejsou a nejde jim to... Muž na hraně je jedním z nich. Přitom nápad není vyloženě špatný (třeba v některé z televizních CSI sérií by se takový díl vyjímal více než dobře - bez ironie) a herecké obsazení je přinejmenším zajímavé. No, co se dá dělat, alespoň to nijak zvlášť nebolelo. ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Ctihodný občan feat. Telefonní budka. Další film o tom, že když se justice staví proti vám, máte plné právo vzít zákon do vlastních rukou a stoupnout si... na římsu. Samozřejmě jenom jako návnada, která má chytře odvést pozornost od hlavního plánu. Bohužel, u Muže na hraně logika hapruje podobně jako u Butlerovy anarchistické storky, takže pokud čekáte komorní thriller, ve kterém si našponujete mozkové závity, máte tak nějak smůlu. Worthingtonova mise za nevinnost proto paradoxně funguje nejlíp v poslední třetině, kde to tvůrci vezmou spíš po "bayovsku" a nechají postavy dělat takové kraviny, že buď definitivně vypnete a budete se bavit, anebo si omlátíte čelo o sedačku a zamíříte k východu o pár minut dřív. Já se bavil hodně slušně. Zápletku jsem přestal brát vážně po 15 minutách, hlášek se pár taky najde a samotné řemeslo obstojí na jedničku stejně jako charismaťák Sam a baleťák Jamie. 7/10 ať nežeru a Summit má malé plus, že investuje prachy z Twilightu i do projektů, kde se chlapi netřpytí a nesundávají trika vždycky, když zrovna zaprší. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Námět a příběh sice láká ale na mě to bylo dost natažený a mistama i nudný...napínavost mají jen scén když vykradají trezor. Celý film stojí nějaký chlap na římse zatím co jeho bratr se snaží s trezoru ukrást dyamant za jehož "fake" krádež měl hlavní hrdina Sam Worthington sedět. Na Phone Booth to nemá. Průměr. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Dannyho parťáci (přechytračení, elegance, tým, hlavní boss megapadouch v drahém obleku), Telefonní budka (snaha o strhující tempo a vyšponované dialogy), Spojenec (nic není jak se zdá). Je to mix x filmů a ani z jednoho nemá pořádné koule. Nebýt Genesis Rodriguez (pro její vzhled) a Eda Harrise, bude to výrazně slabší než je v daném žánru standart. Naštěstí chemie Worthington-Banks funguje celkem fajn. Jednou podívat a hodit do poličky, ať se na to práší. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (15)

  • Nickův bratr (Jamie Bell) naznačuje na začátku filmu Angele (Genesis Rodriguez), že má poslední možnost, aby odešla. To ale postrádá logiku, když je později jasné, že je Angela nepostradatelná. (necisty)
  • Než snímek skončil u Summit Entertainment, toulal se po Paramountu, jeho dceřické společnosti Paramount Vantage i MGM. Producent filmu di Bonaventura snímek raději převedl do Summitu, se kterým úspěšně spolupracoval i na filmu Red (2010) (272827)
  • Počas vývoja filmu bola použitá veľká podpera na koľajniciach, aby sa hotel Roosevelt zdal vyšší, než v skutočnosti je. (Arsenal83)

Související novinky

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

14.10.2013

O bizarním projektu Tusk mluví Smith na conech už zhruba půl roku, ale teď se film opravdu stane realitou – natáčení začne už příští měsíc a svérázný scenárista a režisér právě pilně obsazuje hlavní… (více)

Reklama

Reklama