Reklama

Reklama

VOD (1)

Jen nevinného člověka lze zahnat tak vysoko... Bývalý newyorský policista Nick Cassidy (Sam Worthington) odpykával tvrdý trest ve vězení za údajnou loupež diamantu v hodnotě desítek milionů dolarů. Zoufalý muž po zběsilém útěku z vězení nemá už co ztratit a odhodlá ke svému poslednímu činu. Pod fiktivním jménem Walker si pronajímá pokoj v 21. patře luxusního newyorského hotelu Roosevelt a vyleze beze slov na římsu, kterou odmítá opustit. Osud zdánlivého sebevraha přitáhne pozornost široké veřejnosti, která k němu s napětím vzhlíží k nebi. Všechny oči se upírají na neznámého muže, který se patrně chystá skočit dolů. Nick odmítá s newyorskými policisty komunikovat, na místě si ale vyžádá přítomnost vyjednavačky Lydie Mercerové (Elizabeth Banksová). Ta vzápětí pochopí, že záhadný muž má svůj motiv a nejedná se o obyčejného sebevraha. Co se na římse ten den odehrává, totiž vůbec není náhoda. (Česká televize)

(více)

Videa (34)

Trailer 1

Recenze (447)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Najväčší problém tohoto filmu je, že sa neustále hrá na niečo, čím nie je. Zo začiatku nevinné logické faily neskôr prerastú v stupiditu toho najhrubšieho zrna, aby nakoniec vygradovali až v útoky na divákovú inteligenciu. Jediný zámer Muža na hrane je totiž byť za každú cenu cool. Tým, že Worthington s Burnsom súťažia o titul najnesympatickejšieho herca súčasnosti sa radšej ani nebudem zaoberať, ale načo bola v tomto filme dobrá napríklad postava Angie? Jedinou jej úlohou bolo predvádzať kozy a zadok a aj keď ich má pekné, dej zrovna dopredu neposúvajú. A keď potom odrazu začne v každej druhej scéne využívať svoj latinoamerický potenciál, už iba nechápavo krútite hlavou s vedomím faktu, že jediné španielské slová, ktoré scenárista poznal, sú puta a mierda. Scenár vôbec je asi najhorším atribútom celého snímku a podľa mňa aj prvým tohtoročným horúcim kandidátom na zlatú malinu. Rovnako ako Worthington a Rodriguezová. Ale aby som iba nekritizoval, má to celkom tempo. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Muž na hraně... vypadá nasraně." Na hraně uvěřitelnosti. Scénář krutě laškující s pravděpodobností, že tak složitý plán vůbec vyjde. To miluju. Aneb jaká je pravděpodobnost např. toho, že projdu za bílého dne celým Václavákem úplně nahý, s obří hořící prskavkou v zadku a rolničkou na penisu, aniž by si mě kdokoli všimnul, protože úplně, ale fakt úplně všichni čumí se zavrácenými krky na jakéhosi ptáka na římse hotelu Ambassador? S dovolením teď budu svému jmenovci, Pablovi F. Fenjves, trochu fušovat do (hrubě nezvládnutého) řemesla a navrhnu alternativní konec filmu: Po slanění zásahovky na římsu, kdy náš nevinný/vinný dablzloděj diamantů prchnul z parapetu a skočil (konečně!), bohužel ne dolů, ale oknem dovnitř do baráku (to fakt zklamal), čímž opustil i zorné pole družstva hasičů dole na ulici, dal velitel zásahu pokyn k ukončení akce. Hasiči vypustili vzduch z (nyní již zbytečné) matrace, srolovali ji a právě když ji cpali zpátky do auta, ozvalo se za jejich zády překvapené: "Kuuurva!" a vzápětí hlasité ŽUCH! ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Zagreus píše, že za lístek do kina film nestojí. Musím se proto filmu zastat. Nebyl natočen proto, aby si nějaký jeho CAMrip filmoví křupani pouštěli na patnácti palcových monitorech. Ač uznávám, že nejde o žádný trhák, v kinech dlouhé týdny zaclání daleko horší paskvily. Muž na hraně je jednoduchým filmem, na který sice možná brzy zapomenete, ale který si také na nic nehraje, a u kterého se alespoň kdejaký ňouma může radovat z toho, že všechno předem uhádl. Prostředí je atraktivní, mužské postavy sympatické a ženské pohledné. V souvislosti s tím mě napadá, že v galerii postrádám fotku kočky Genesis v tom růžovém prádle... Prosím o doplnění! P.S: Fakt stačí vylézt na okenní římsu, poručit si Elizabeth a ona přijde? Tak to já lezu! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Čistý priemer, trilerový prefabrikát, ktorý má slušný námet, ale scenár sa neodváži k žiadnym originálnejším krokom. Ako oddychovka večer v telke to určite ujde, dokonca aj zabaví. Je otázne, či je dobre, že sú karty od začiatku jednoznačne rozdané a tvorcovia sa nesnažili ísť cestou prekvapení a zvratov. Ale to už nikdy nezistíme. Worthington sem nijak extra nezapadol a to v podstate platí o všetkých, najviac zamrzí nevyužitý Ed Harris, ktorého postava je tak vďaka pár minútam na plátne iba šablónovitý vysokopostavený hajzlík. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tenhle thriller se dá označit za inteligentní jen tehdy, pokud u něj člověk nepřemýšlí. A to se mi celkem i podařilo, takže nesmyslného jednání postav a dalších neduhů jsem si ani nestačil všimnout. Naopak co mi utkví v paměti je příjemné obsazení, slušná akce a přiměřená dávka napětí. Je to sice film, který si podruhé už nepustíte, ale přesto stojí za to se na něj podívat. 70% ()

Galerie (87)

Zajímavosti (15)

  • Během pobytu Nicka Cassidyho (Sam Worthington) na římse mění okna na domě svůj tvar. Dokonce se objevuje dvojokno, které tam nikdy nebylo. (Terva)
  • Natáčanie prebiehalo v New Yorku na vrchole hotela Roosevelt od 30. októbra 2010. (Arsenal83)

Související novinky

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

14.10.2013

O bizarním projektu Tusk mluví Smith na conech už zhruba půl roku, ale teď se film opravdu stane realitou – natáčení začne už příští měsíc a svérázný scenárista a režisér právě pilně obsazuje hlavní… (více)

Reklama

Reklama