Reklama

Reklama

Jen nevinného člověka lze zahnat tak vysoko... Bývalý newyorský policista Nick Cassidy (Sam Worthington) odpykával tvrdý trest ve vězení za údajnou loupež diamantu v hodnotě desítek milionů dolarů. Zoufalý muž po zběsilém útěku z vězení nemá už co ztratit a odhodlá ke svému poslednímu činu. Pod fiktivním jménem Walker si pronajímá pokoj v 21. patře luxusního newyorského hotelu Roosevelt a vyleze beze slov na římsu, kterou odmítá opustit. Osud zdánlivého sebevraha přitáhne pozornost široké veřejnosti, která k němu s napětím vzhlíží k nebi. Všechny oči se upírají na neznámého muže, který se patrně chystá skočit dolů. Nick odmítá s newyorskými policisty komunikovat, na místě si ale vyžádá přítomnost vyjednavačky Lydie Mercerové (Elizabeth Banksová). Ta vzápětí pochopí, že záhadný muž má svůj motiv a nejedná se o obyčejného sebevraha. Co se na římse ten den odehrává, totiž vůbec není náhoda. (Česká televize)

(více)

Videa (34)

Trailer 1

Recenze (447)

Jordan 

všechny recenze uživatele

pomerne priemerný heist thriller, ktorý môže ústrednou situáciou trochu pripomenúť telefónnu búdku... má však príliš predvídateľné momenty, viete, ako to skončí, viete skoro každý zvrat predvídať míľovými krokmi, nič vás neprekvapí, nešokuje, vyslovene nechytí... síce to hollywoodsky smoothly prebehne, nenechá to vo vás a za sebou skoro nič... navyše - na pár miestach vás možno nepravdepodobnosť niektorých situácií a vecí prekvapí - napríklad (spoiler alert) záverečný skok a to, čo nasleduje po ňom (konfrontácia s englanderom, zasiahnutie vášnivého muža z davu, otázka novinárky - tu som už prevracal oči, scenáristicky, režijne i herecky najslabšie miesto), ale napríklad aj cast je tu miestami nemiestny: elizabeth banksovej som tú dominantnú, z tragédie sa dostávajúcu, no inak veľmi úspešnú policajtku neveril ani sekundu (nehovoriac, že vôbec nebolo vysvetlené dostačujúco a upokojujúco, prečo si dal zavolať práve ju!), ed harris (ktorý tu vyzerá nejak nezdravo, staro, chorobne... nie je mu niečo?) je zasa zbytočne obsadený - herec s takým potenciálom, charizmou a hereckými dispozíciami tu má tak málo priestoru v tak dvojrozmernej, schematickej postave; rovnako jamie bell tu iba poskakuje, škoda, ten chalan od billyho eliotta ešte nemal lepšiu hereckú príležitosť ukázať svoj talent; šedé, priemerné béčko, ktoré sa maskuje za áčko; ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Těm, kdo dávají nižší hodnocení, asi vadí, že je film děravý jak ementál. Spoustu věcí je tak trochu na vodě. Ale když od toho odhlédnu, tak příběh (jeho podstata) je výborný, provedení jakbysmet a navíc je film "vykrádačka", ty mám rád. Já si nemůžu stěžovat. Ačkoliv film má na víc. # Od začátku se nabízelo, že pointa bude podobná jako v Smrtonocné pasti 3, nakonec se z toho vyklubal mix Spojence a Telefonní budky. S obsazením taky spokojenost. Mj., až letos začínám brát herectví Liz Banks vážnějc. # příběh 7 | hudba 7 | humor 1 | akce 4 | napětí 4 | pustil bych si znovu 7 ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Aj napriek slzičke ktorá mi vypadla z mojeho pravého zeleného očka na samom konci nemôžem dať viac ako dve hviezdičky, lebo to proste bola rozprávková blbosť so šťastným koncom, ktorá neponúkla nie len že nič nové - ale staré "dobré" americké klišé o tvrdom "boji" pre dosiahnutie spravodlivosti, takým neskutočným spôsobom, že ešte aj hašlerka by pri pozeraní tohoto filmu chutila ako vaječný likér ... ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Že nedocházelo k "uměleckému" natahování a většina akcí se zdařila hned napoprvé, vnímám jako velké pozitivum, tím ovšem výčet plusů končí, vše ostatní se mně jevilo jako účast na špatné oldies party s neuvěřitelně ohranými hity. Ale jinak to bylo fakt dobrý, jen s lekačkama jsem nepočítala - první nadskočení přišlo se záběrem na Eda Harrise s vizáží čerstvě vykopaného Rahotepa ze čtvrté dynastie, jež spolku jednoznačně vévodil, na záda mu dýchal neuvěřitelný Titus Welliver, jen vzdáleně podobný člověku, nezapamatovatelná Elizabeth Banks a Sam Worthington, který by za normálních okolností kazil look kolektivu, zde musel nejméně tři dny nasávat, aby odul v obličeji, jeden z mála ucházejících, Ed Burns, zase mluvil fistulí, Genesis Rodriguez si odskočila přivydělat přímo z venezuelské telenovely a Kyra Sedgwick mě děsí pravidelně, zbývá Jamie Bell, ten se však nepočítá, jelikož je tak škaredý, až je hezký :-) Štěstí, že moje otřesné zážitky odlehčila žádost o ruku za dojatého potlesku komparzistů, čekala by mě dlouhá noc, plná nočních můr... ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že moc se mi do filmu nechtělo, sice mně svým námětem lákal, ale bál jsem se, že film bude moc natažený. To se nestalo. Tedy, ehm, aspoň to není můj případ. Co chci tedy nejvíc pochválit, tak je námět, je originální a čím víc se to blíží ke konci, tím víc napínavější. Dál herecké obsazení, docela často padali trefné hlášky, skvělá akce ke konci, nejvíc se mi líbila parta policajtů, sami sebe uráželi, což je fajn, chemie mezi postavami funguje skvěle a chválím aj hudbu. Najde se toho víc určitě. // Jinak co se týče negativních bodů, tak film může ostatní nudit, nesedne všem, málo akce, na tu se musí čekat celej film, ale moc mně nenapadá, co bych vypíchl. // Jedná se o zajímavý film s místama napínavými chvílemi, skvělým hereckým obsazením a akčním závěrem, do toho je laděn mírně komediálním stylem (aspoň mi to tak přišlo) a film doprovází hezká hudba. Jinak na Phone Booth to fakt nemá, za mně 8/10 ()

Galerie (87)

Zajímavosti (15)

  • Natáčanie prebiehalo v New Yorku na vrchole hotela Roosevelt od 30. októbra 2010. (Arsenal83)
  • Nickův bratr (Jamie Bell) naznačuje na začátku filmu Angele (Genesis Rodriguez), že má poslední možnost, aby odešla. To ale postrádá logiku, když je později jasné, že je Angela nepostradatelná. (necisty)
  • Počas vývoja filmu bola použitá veľká podpera na koľajniciach, aby sa hotel Roosevelt zdal vyšší, než v skutočnosti je. (Arsenal83)

Související novinky

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

14.10.2013

O bizarním projektu Tusk mluví Smith na conech už zhruba půl roku, ale teď se film opravdu stane realitou – natáčení začne už příští měsíc a svérázný scenárista a režisér právě pilně obsazuje hlavní… (více)

Reklama

Reklama