Reklama

Reklama

VOD (1)

Když bývalý newyorský policajt na útěku Nick Cassidy (Sam Worthington) vstoupí do lobby hotelu Roosevelt v New Yorku, vyjede do jednoho z nejvyšších pater budovy a vyleze na římsu, ohrožuje víc než svůj vlastní život. Na nějakou dobu se zastaví celé město a to včetně několika velice nervózních lidí s velkým tajemstvím. Cassidyho rozhodnutí nevytvoří pouze mediální bouři, ale také zapeklitou situaci pro policejní psycholožku Lydii Spencer (Elizabeth Banks), která se ho snaží přesvědčit, aby neskákal. Čím víc se o to snaží, tím víc jí začíná docházet, že Cassidy má možná v plánu úplně něco jiného než sebevraždu. Že by to mělo něco společného se záhadným projektem, na němž pracuje jeho bratr? Nebo s tajným jednáním jednoho z nejvlivnějších obchodníků New Yorku (Ed Harris)? Během Cassidyho odvážného kousku začíná postupně zapadat jeden dílek puzzle do druhého. Z příběhu zkompromitovaného poldy, který se snaží dokázat svou nevinu, se stává něco zdaleka víc šokujícího. Najednou je v sázce mnohem víc než život jednoho muže stojícího na římse. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (34)

Trailer 1

Recenze (447)

Psema 

všechny recenze uživatele

Ctihodný občan feat. Telefonní budka. Další film o tom, že když se justice staví proti vám, máte plné právo vzít zákon do vlastních rukou a stoupnout si... na římsu. Samozřejmě jenom jako návnada, která má chytře odvést pozornost od hlavního plánu. Bohužel, u Muže na hraně logika hapruje podobně jako u Butlerovy anarchistické storky, takže pokud čekáte komorní thriller, ve kterém si našponujete mozkové závity, máte tak nějak smůlu. Worthingtonova mise za nevinnost proto paradoxně funguje nejlíp v poslední třetině, kde to tvůrci vezmou spíš po "bayovsku" a nechají postavy dělat takové kraviny, že buď definitivně vypnete a budete se bavit, anebo si omlátíte čelo o sedačku a zamíříte k východu o pár minut dřív. Já se bavil hodně slušně. Zápletku jsem přestal brát vážně po 15 minutách, hlášek se pár taky najde a samotné řemeslo obstojí na jedničku stejně jako charismaťák Sam a baleťák Jamie. 7/10 ať nežeru a Summit má malé plus, že investuje prachy z Twilightu i do projektů, kde se chlapi netřpytí a nesundávají trika vždycky, když zrovna zaprší. ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Herecká první liga si dala dostaveníčko na římse a odříkává dialogy s naprostou vážností a strnulým výrazem, že to bylo až uvěřitelné. Jelikož podobně ubohý scénář, jinak než s kamenou tváří ani odříkat nejde. Jediný extraligista, charismatický Eda Harris opět dokázal, že sem tam umí při výběru role šlápnout do řádného lejna. A divák, který se nespokojí jen s pohleden na umělecké dílo matky přírody slečnu Genesis a slaboduchou zápletkou ve které á tři minuty padnete do logické díry ve které se div nezadusíte popcornem, si musí tento divák, ANO Verbale, připadat zhruba od čtvrté do poslední minuty jako absolutní čůrák. Dvě hvězdy za technické zpracování a kozy Genesis. Zbytek výsměch. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Čistý priemer, trilerový prefabrikát, ktorý má slušný námet, ale scenár sa neodváži k žiadnym originálnejším krokom. Ako oddychovka večer v telke to určite ujde, dokonca aj zabaví. Je otázne, či je dobre, že sú karty od začiatku jednoznačne rozdané a tvorcovia sa nesnažili ísť cestou prekvapení a zvratov. Ale to už nikdy nezistíme. Worthington sem nijak extra nezapadol a to v podstate platí o všetkých, najviac zamrzí nevyužitý Ed Harris, ktorého postava je tak vďaka pár minútam na plátne iba šablónovitý vysokopostavený hajzlík. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Muž na hraně mi připomíná stylově Telefonní budku. Je to prostě chlápek, kterej chce, oficiálně, skoncovat se životem a tak si vleze na římsu domu, kde pod ním je bůhví kolik set metrová propast a dělá tím velký poprask až na dvacátou Avenue v New Yorku. Ne všechno je ale tak jednoduchý, jak se zdá být a ani tenhle film nebude jenom o té jedné pitomé hraně. Každopádně i tak musím říct, že tvůrci mě s tímhle filmem neskutečně bavili. Většina času běžela právě na římse vokna, před kterým stál Sam Worthington a mělo to napětí jako blázen. Nechápu, proč se na tenhle film od zdejších odborníků snáší všemožná kritika. Já od filmu nečekal kdovíjaký ultimátní příběh, ale svým napětím a herci, kteří mě svými projevy bavili, mě film dokázal zaujmout. To nicméně dokázala i Genesis Rodriguez. Ale pochybuju, že by tu byl nějakej chlap, kterýho by právě tahle herečka nezaujala. I když, tady na té databázi se najde všelicos. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Až moc hloupý film, který se opičí po ostatních a navrch se snaží být velmi vážný až skoro sociálně kritický. Prvně je tradičně zprasen překlad filmu, kdy to má znamenat Muž na římse - to by úplně vysvětlilo hlavní myšlenku filmu. Na hraně čeho čí s čím? V samotném filmu zazní název filmu a je kupodivu Muž na římse (!). Samotný příběh nebo scénář je jen slepenec útržků z jiných filmů. Je tu útěk z vězení - bankovní loupež - pokus o sebevraždu - sociální kritiku - policejní korupce. Tolik si toho ten film nabalí na sebe a do sebe, že už pak buď totálně rezignujete anebo se ztratíte. Neubráním se spoileru > SPOILER ALERT < Pokud uteče někdo koho sem zavřel do vězení, tak okamžitě budu vědět, že půjde po mě. Jenže hlavní padouch jde pasti sám a ještě se diví. Takže celý příběh sám o sobě dělá hlupáka z kohokoliv na plátně i před ním. > SPOILER ALERT 2 < Lidi nejprve křičí, že "ať skočí" a je jim ukradený hrdina na římse. Po minutě vyjde najevo, že je to "usvědčený zloděj, který utekl z vězení" a hned mu všichni fandí. A těch hloupých věcí a oslích můstků je více. O tom, že je to celé nahrané člověk docvakne po pěti minutách. Samotná akce a nahánění hrdinů je další fackou. Vrcholem je konec, který doslova hází K.O. na celý film i divákům. Už jen chyběla hudba z 80. let a zvolání "AMERICA FU*K YEAH"! ()

Galerie (87)

Zajímavosti (15)

  • Počas vývoja filmu bola použitá veľká podpera na koľajniciach, aby sa hotel Roosevelt zdal vyšší, než v skutočnosti je. (Arsenal83)
  • Hlavný predstaviteľ Sam Worthington počas rozhovorov priznal, že mal strach z výšok, s ktorým sa musel popasovať počas nahrávania filmu. Čiastočne vraj prijal túto úlohu práve preto, aby tento strach prekonal. (Arsenal83)
  • Natáčanie prebiehalo v New Yorku na vrchole hotela Roosevelt od 30. októbra 2010. (Arsenal83)

Související novinky

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

14.10.2013

O bizarním projektu Tusk mluví Smith na conech už zhruba půl roku, ale teď se film opravdu stane realitou – natáčení začne už příští měsíc a svérázný scenárista a režisér právě pilně obsazuje hlavní… (více)

Reklama

Reklama