Reklama

Reklama

Jen nevinného člověka lze zahnat tak vysoko... Bývalý newyorský policista Nick Cassidy (Sam Worthington) odpykával tvrdý trest ve vězení za údajnou loupež diamantu v hodnotě desítek milionů dolarů. Zoufalý muž po zběsilém útěku z vězení nemá už co ztratit a odhodlá ke svému poslednímu činu. Pod fiktivním jménem Walker si pronajímá pokoj v 21. patře luxusního newyorského hotelu Roosevelt a vyleze beze slov na římsu, kterou odmítá opustit. Osud zdánlivého sebevraha přitáhne pozornost široké veřejnosti, která k němu s napětím vzhlíží k nebi. Všechny oči se upírají na neznámého muže, který se patrně chystá skočit dolů. Nick odmítá s newyorskými policisty komunikovat, na místě si ale vyžádá přítomnost vyjednavačky Lydie Mercerové (Elizabeth Banksová). Ta vzápětí pochopí, že záhadný muž má svůj motiv a nejedná se o obyčejného sebevraha. Co se na římse ten den odehrává, totiž vůbec není náhoda. (Česká televize)

(více)

Videa (34)

Trailer 1

Recenze (448)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tenhle thriller se dá označit za inteligentní jen tehdy, pokud u něj člověk nepřemýšlí. A to se mi celkem i podařilo, takže nesmyslného jednání postav a dalších neduhů jsem si ani nestačil všimnout. Naopak co mi utkví v paměti je příjemné obsazení, slušná akce a přiměřená dávka napětí. Je to sice film, který si podruhé už nepustíte, ale přesto stojí za to se na něj podívat. 70% ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

pomerne priemerný heist thriller, ktorý môže ústrednou situáciou trochu pripomenúť telefónnu búdku... má však príliš predvídateľné momenty, viete, ako to skončí, viete skoro každý zvrat predvídať míľovými krokmi, nič vás neprekvapí, nešokuje, vyslovene nechytí... síce to hollywoodsky smoothly prebehne, nenechá to vo vás a za sebou skoro nič... navyše - na pár miestach vás možno nepravdepodobnosť niektorých situácií a vecí prekvapí - napríklad (spoiler alert) záverečný skok a to, čo nasleduje po ňom (konfrontácia s englanderom, zasiahnutie vášnivého muža z davu, otázka novinárky - tu som už prevracal oči, scenáristicky, režijne i herecky najslabšie miesto), ale napríklad aj cast je tu miestami nemiestny: elizabeth banksovej som tú dominantnú, z tragédie sa dostávajúcu, no inak veľmi úspešnú policajtku neveril ani sekundu (nehovoriac, že vôbec nebolo vysvetlené dostačujúco a upokojujúco, prečo si dal zavolať práve ju!), ed harris (ktorý tu vyzerá nejak nezdravo, staro, chorobne... nie je mu niečo?) je zasa zbytočne obsadený - herec s takým potenciálom, charizmou a hereckými dispozíciami tu má tak málo priestoru v tak dvojrozmernej, schematickej postave; rovnako jamie bell tu iba poskakuje, škoda, ten chalan od billyho eliotta ešte nemal lepšiu hereckú príležitosť ukázať svoj talent; šedé, priemerné béčko, ktoré sa maskuje za áčko; ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Aj napriek slzičke ktorá mi vypadla z mojeho pravého zeleného očka na samom konci nemôžem dať viac ako dve hviezdičky, lebo to proste bola rozprávková blbosť so šťastným koncom, ktorá neponúkla nie len že nič nové - ale staré "dobré" americké klišé o tvrdom "boji" pre dosiahnutie spravodlivosti, takým neskutočným spôsobom, že ešte aj hašlerka by pri pozeraní tohoto filmu chutila ako vaječný likér ... ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Thriller o tom jak policajt k obvinění z loupeže diamantu přišel a chce se před všemi očistit.Film nenadchne ,ale ani vyloženě nenudí a drží celkem napětí plus je dobrý pohled na Genesis Rodriguez.Jinak pokud hledáte film jen tak na zabavení a nechce se vám o něm moc přemýšlet tak doporučuji.Za mě 60% a tři hvězdy. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Krásný dvojsmysl už v názvu dává tušit komu pšenka (ne)pokvete, že nepůjde o běžnou konverzačku, natož nudnou vyhlídku za účelem sledování panoramatu a pobavení spoluobčanů NYC. Herecká sestava naprosto přesná, scénář neotřele invenční (pro mě pochopitelně), akce a napětí v plném nasazení, až jsem nechtěla přijít o jediný dialog a přesně tak to v rámci pobavení očekávám. Worthington díky kultovní roli Avatara už bude zřejmě vždycky akční, přestože neudělal víc než pár uklouznutí na střeše a jeden úprk za perfektně slizkým záporákem Harrisem, když za sebe nechal "pracovat" sympatického bráchu a dvě moc pěkné kočandy. Závěr sice byl víc patetický než na hraně, ale přesto sedl jak virtuální facka zkorumpovanému mocenskému systému, v dnešní době obzvlášť. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (15)

  • Rímsa, na ktorej sa točilo, bola vo výške 200 stôp = 61 metrov. (Arsenal83)
  • Počas vývoja filmu bola použitá veľká podpera na koľajniciach, aby sa hotel Roosevelt zdal vyšší, než v skutočnosti je. (Arsenal83)
  • Během pobytu Nicka Cassidyho (Sam Worthington) na římse mění okna na domě svůj tvar. Dokonce se objevuje dvojokno, které tam nikdy nebylo. (Terva)

Související novinky

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

14.10.2013

O bizarním projektu Tusk mluví Smith na conech už zhruba půl roku, ale teď se film opravdu stane realitou – natáčení začne už příští měsíc a svérázný scenárista a režisér právě pilně obsazuje hlavní… (více)

Reklama

Reklama