Reklama

Reklama

Jen nevinného člověka lze zahnat tak vysoko... Bývalý newyorský policista Nick Cassidy (Sam Worthington) odpykával tvrdý trest ve vězení za údajnou loupež diamantu v hodnotě desítek milionů dolarů. Zoufalý muž po zběsilém útěku z vězení nemá už co ztratit a odhodlá ke svému poslednímu činu. Pod fiktivním jménem Walker si pronajímá pokoj v 21. patře luxusního newyorského hotelu Roosevelt a vyleze beze slov na římsu, kterou odmítá opustit. Osud zdánlivého sebevraha přitáhne pozornost široké veřejnosti, která k němu s napětím vzhlíží k nebi. Všechny oči se upírají na neznámého muže, který se patrně chystá skočit dolů. Nick odmítá s newyorskými policisty komunikovat, na místě si ale vyžádá přítomnost vyjednavačky Lydie Mercerové (Elizabeth Banksová). Ta vzápětí pochopí, že záhadný muž má svůj motiv a nejedná se o obyčejného sebevraha. Co se na římse ten den odehrává, totiž vůbec není náhoda. (Česká televize)

(více)

Videa (34)

Trailer 1

Recenze (447)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Aj napriek slzičke ktorá mi vypadla z mojeho pravého zeleného očka na samom konci nemôžem dať viac ako dve hviezdičky, lebo to proste bola rozprávková blbosť so šťastným koncom, ktorá neponúkla nie len že nič nové - ale staré "dobré" americké klišé o tvrdom "boji" pre dosiahnutie spravodlivosti, takým neskutočným spôsobom, že ešte aj hašlerka by pri pozeraní tohoto filmu chutila ako vaječný likér ... ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Summit Entertainment // Počet premietajúcich kín v USA: 2,998 // Otvárací Víkend USA: $8,001,932 // Už pekne dlho som nevidel film podobného žánru, ktorý by ma až takto zaujal. Trochu ma zaráža všeobecné hodnotenie, pretože film vôbec nieje zlý, práve naopak. Je napínavý, svižný, slušne spracovaný a mne ako obyčajnému filmovému divákovi spríjemnil večer. ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Muž na hraně... vypadá nasraně." Na hraně uvěřitelnosti. Scénář krutě laškující s pravděpodobností, že tak složitý plán vůbec vyjde. To miluju. Aneb jaká je pravděpodobnost např. toho, že projdu za bílého dne celým Václavákem úplně nahý, s obří hořící prskavkou v zadku a rolničkou na penisu, aniž by si mě kdokoli všimnul, protože úplně, ale fakt úplně všichni čumí se zavrácenými krky na jakéhosi ptáka na římse hotelu Ambassador? S dovolením teď budu svému jmenovci, Pablovi F. Fenjves, trochu fušovat do (hrubě nezvládnutého) řemesla a navrhnu alternativní konec filmu: Po slanění zásahovky na římsu, kdy náš nevinný/vinný dablzloděj diamantů prchnul z parapetu a skočil (konečně!), bohužel ne dolů, ale oknem dovnitř do baráku (to fakt zklamal), čímž opustil i zorné pole družstva hasičů dole na ulici, dal velitel zásahu pokyn k ukončení akce. Hasiči vypustili vzduch z (nyní již zbytečné) matrace, srolovali ji a právě když ji cpali zpátky do auta, ozvalo se za jejich zády překvapené: "Kuuurva!" a vzápětí hlasité ŽUCH! ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

z hlediska tempa vcelku strhující snímek, který ale doplácí na to, že samotná zápletka vlastně nedává vůbec smysl.. tvůrci totiž tak nějak namixovali od všeho trochu a vznikl z toho jakýsi paskvil, ve kterém vyniká především scénář plný nelogičností.. ale z řemeslného hlediska jde rozhodně o vydařenou záležitost, na kterou se dobře dívá a u níž jsem se nenudil.. takže lepší 3* ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tenhle thriller se dá označit za inteligentní jen tehdy, pokud u něj člověk nepřemýšlí. A to se mi celkem i podařilo, takže nesmyslného jednání postav a dalších neduhů jsem si ani nestačil všimnout. Naopak co mi utkví v paměti je příjemné obsazení, slušná akce a přiměřená dávka napětí. Je to sice film, který si podruhé už nepustíte, ale přesto stojí za to se na něj podívat. 70% ()

Galerie (87)

Zajímavosti (15)

  • Všetky široké zábery hercov na rímse sú skutočné. Zadržiavacie ochranné káble boli buď skryté pred pohľadom kamery alebo upravené v postprodukcii. (Arsenal83)
  • Originální název snímku Man on a Ledge je také výraz označující v policejním žargonu osobu, která se chystá skočit z vysoké budovy. (DivX)
  • Natáčanie prebiehalo v New Yorku na vrchole hotela Roosevelt od 30. októbra 2010. (Arsenal83)

Související novinky

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

14.10.2013

O bizarním projektu Tusk mluví Smith na conech už zhruba půl roku, ale teď se film opravdu stane realitou – natáčení začne už příští měsíc a svérázný scenárista a režisér právě pilně obsazuje hlavní… (více)

Reklama

Reklama