Reklama

Reklama

Jen nevinného člověka lze zahnat tak vysoko... Bývalý newyorský policista Nick Cassidy (Sam Worthington) odpykával tvrdý trest ve vězení za údajnou loupež diamantu v hodnotě desítek milionů dolarů. Zoufalý muž po zběsilém útěku z vězení nemá už co ztratit a odhodlá ke svému poslednímu činu. Pod fiktivním jménem Walker si pronajímá pokoj v 21. patře luxusního newyorského hotelu Roosevelt a vyleze beze slov na římsu, kterou odmítá opustit. Osud zdánlivého sebevraha přitáhne pozornost široké veřejnosti, která k němu s napětím vzhlíží k nebi. Všechny oči se upírají na neznámého muže, který se patrně chystá skočit dolů. Nick odmítá s newyorskými policisty komunikovat, na místě si ale vyžádá přítomnost vyjednavačky Lydie Mercerové (Elizabeth Banksová). Ta vzápětí pochopí, že záhadný muž má svůj motiv a nejedná se o obyčejného sebevraha. Co se na římse ten den odehrává, totiž vůbec není náhoda. (Česká televize)

(více)

Videa (34)

Trailer 1

Recenze (447)

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Poslední večeře? To není dobrý........ Nějak jsem nepochopil, jak ho ta babička mohla na tý římse tak rychle zahlédnout. Dle mého měla vůbec co dělat aby viděla na chodník, po kterém jde a ne koukat někam do desátého patra na římsu. Ale asi to měla ve scénáři, že? Ovšem povedený je ten dav američanů, který vše sleduje pod barákem. To jejich skandování mě rozesmálo. CITÁT - Skoč! Skoč! Skoč!........ Ale zatím, co se Nick (Sam Worthington) "plahočí" na římse (na hraně) a poslouchá policistku Lidii (Elizaberh Banks) jak se mu svěřuje, hlavní drama se odehrává nedaleko. Střihama a flasbackama se pomalu dostáváme k jádru věci. CITÁT - Tak ať prší........ Ve filmu je spousta klišé od automobilové honičky na počátku, přes ukázku ladného ženského těla (Angie - Genesis Rodriguez) k tvrdé ženě, která v té největší a skoro nejdůležitější scénce začne dělat vystrašenou chudinku, která se nakonec vzmůže až po největší klišé všech klišé a tím je červený nebo modrý drát. CHYBA VE FILMU - Během pobytu Nicka na římse mění okna na domě svůj tvar. Dokonce se objeví o dvojokno, které na baráku nikdy nebylo.......... Děj během osmdesáté minuty je strašná sračka - vystřelení zámku ještě jde, ale únik "padoucha" z pokoje to je otřesný a směšný. Konečné události už jsem probrečel, tedy smíchy. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Film od kterého když čekáte méně tak dostanete více. Nesnaží se to tvářit kdovíjak chytře a každému kdo se při sledování nerýpe v nose nebo u toho nemyje nádobí musí být po chvilce jasné jak film skončí. To ale nic nemění na faktu že Man on a Ledge (k hodně nepřesnému překladu se nebudu vyjadřovat) příjemně zabaví hereckou sestavou, docela fajn příběhem a jako eso v rukávu vytáhne Genesis Rodriguez. PS: Poslední scéna filmu spolehlivě ubrala minimálně 5% z celkového hodnocení. 55% ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Skoč! Skoč, ty australskej klokane, tak kurva skoč," halekal jsem z klece snaže se dosáhnout na ovládač. Později jsem pochopil, že film je něco víc, než nudný portrét muže na hraně baráku. Pochopil jsem, že se jedná i o komedii, kde jde o to, kdo si lépe flusne na kariéru Eda Harrise. Teda, na jeho postavu... eeeehm, ehm, ne, na jeho postavu, na tu jeho roli v tomto filmu. Jeho snad nejhorší výkon. A ten grandiózní závěr s Tarzanem... no, to už se smálo celé oddělení a to jsem přitom měli dostat veselé pilulky až po večeři. Kdyby nezakročila sestra Raketová, byl bych to byl přepnul na monoskop a zažil lepší drama s nečekaným rozuzlením. Co dočinění by s tím měl i ten Lexaurin, co nám míchají do melty. Ale, jakáž pomoc. Přijde den a my z "trojky" se dočkáme pořádného chlapského a promyšleného thrilleru. Víc nechceme. Pak půjdeme pokojně domů. Tak nám to slíbil pan ďokťoj… ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Poměrně jednoduchá blbina pro všežravce. Příběh je trailer a pár zvratů navíc (+ cynický Ed Harris), které to na tu třetí přece jenom vytáhnou. Scénář je hloupě poslepovaný a celý ten plán vlastně nedává smysl. Potěšilo mě ale po většinu času realistické chování davu. Chamtivé, hrabivé stádo ovcí, které volá "Skoč!" ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nemám rád, když se hloupé filmy snaží divákovi namluvit, že hloupé nejsou a nejde jim to... Muž na hraně je jedním z nich. Přitom nápad není vyloženě špatný (třeba v některé z televizních CSI sérií by se takový díl vyjímal více než dobře - bez ironie) a herecké obsazení je přinejmenším zajímavé. No, co se dá dělat, alespoň to nijak zvlášť nebolelo. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (15)

  • Hlavný predstaviteľ Sam Worthington počas rozhovorov priznal, že mal strach z výšok, s ktorým sa musel popasovať počas nahrávania filmu. Čiastočne vraj prijal túto úlohu práve preto, aby tento strach prekonal. (Arsenal83)
  • Nickův bratr (Jamie Bell) naznačuje na začátku filmu Angele (Genesis Rodriguez), že má poslední možnost, aby odešla. To ale postrádá logiku, když je později jasné, že je Angela nepostradatelná. (necisty)
  • Film získal všeobecne negatívne recenzie a len tesne zarobil nad svoje náklady. (Arsenal83)

Související novinky

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

14.10.2013

O bizarním projektu Tusk mluví Smith na conech už zhruba půl roku, ale teď se film opravdu stane realitou – natáčení začne už příští měsíc a svérázný scenárista a režisér právě pilně obsazuje hlavní… (více)

Reklama

Reklama