Reklama

Reklama

Jen nevinného člověka lze zahnat tak vysoko... Bývalý newyorský policista Nick Cassidy (Sam Worthington) odpykával tvrdý trest ve vězení za údajnou loupež diamantu v hodnotě desítek milionů dolarů. Zoufalý muž po zběsilém útěku z vězení nemá už co ztratit a odhodlá ke svému poslednímu činu. Pod fiktivním jménem Walker si pronajímá pokoj v 21. patře luxusního newyorského hotelu Roosevelt a vyleze beze slov na římsu, kterou odmítá opustit. Osud zdánlivého sebevraha přitáhne pozornost široké veřejnosti, která k němu s napětím vzhlíží k nebi. Všechny oči se upírají na neznámého muže, který se patrně chystá skočit dolů. Nick odmítá s newyorskými policisty komunikovat, na místě si ale vyžádá přítomnost vyjednavačky Lydie Mercerové (Elizabeth Banksová). Ta vzápětí pochopí, že záhadný muž má svůj motiv a nejedná se o obyčejného sebevraha. Co se na římse ten den odehrává, totiž vůbec není náhoda. (Česká televize)

(více)

Videa (34)

Trailer 1

Recenze (447)

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Začíná li vám růst kolem krku předkožka a na temeni se objevovat vyústění močové trubice, je to film přesně pro vás! Pokud ne, bude se z vás tohle veledílo všemožně snažit toho čuráka udělat! Nejen, že prudce orginální scénář naškrábal v rámci terapie nějaký pacoš s alzheimerem a autobus s dramaturgy měl zrovna ošklivou nehodu někde u Mullholand drive, ale navíc tak odpudivé obsazení se někomu povedlo naposledy u Planety opic. Jeden pomalu ani neví, kdo se mu má dřív hnusit, jestli australský jeliman s obličejovou obrnou, testosteronová policistka, u níž chybělo jen to, aby se začala v záběru škrábat na koulích, nevzhledný anglický ušatec či špatně nabalzamovaný Harrisovic Éda. Snad jedinou výjimkou je ta čerstvá mexická pipka, která by po pár letech hereckých kurzů mohla někomu způsobit třeba i strnutí šíje. Teda pokud nebude nějak divně kašlat... Takže stručně shrnuto: Ten film je nudná, bezduchá, dementní a špatně zahraná .... No, kdybych teď napsal pičovina, mohl by mě zase nějaký katolík naprášit, proto střídmě a moudře volím, že se mi prostě velmi nelíbil. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Muž na hraně... vypadá nasraně." Na hraně uvěřitelnosti. Scénář krutě laškující s pravděpodobností, že tak složitý plán vůbec vyjde. To miluju. Aneb jaká je pravděpodobnost např. toho, že projdu za bílého dne celým Václavákem úplně nahý, s obří hořící prskavkou v zadku a rolničkou na penisu, aniž by si mě kdokoli všimnul, protože úplně, ale fakt úplně všichni čumí se zavrácenými krky na jakéhosi ptáka na římse hotelu Ambassador? S dovolením teď budu svému jmenovci, Pablovi F. Fenjves, trochu fušovat do (hrubě nezvládnutého) řemesla a navrhnu alternativní konec filmu: Po slanění zásahovky na římsu, kdy náš nevinný/vinný dablzloděj diamantů prchnul z parapetu a skočil (konečně!), bohužel ne dolů, ale oknem dovnitř do baráku (to fakt zklamal), čímž opustil i zorné pole družstva hasičů dole na ulici, dal velitel zásahu pokyn k ukončení akce. Hasiči vypustili vzduch z (nyní již zbytečné) matrace, srolovali ji a právě když ji cpali zpátky do auta, ozvalo se za jejich zády překvapené: "Kuuurva!" a vzápětí hlasité ŽUCH! ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $42miliónovTržby USA $18,620,000Tržby Celosvetovo $48,500,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,232,037 //počet predaných kusov 131,374Tržby za predaj DVD v USA $5,053,397 //počet predaných kusov 334,672║ zaujímavé obsadenie v celkom dobre rozohranom v takom voľnejšom thrillery, slušná kamera a fajn tempo, taka oddychovečka čo neurazí /60%/ ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Krásný dvojsmysl už v názvu dává tušit komu pšenka (ne)pokvete, že nepůjde o běžnou konverzačku, natož nudnou vyhlídku za účelem sledování panoramatu a pobavení spoluobčanů NYC. Herecká sestava naprosto přesná, scénář neotřele invenční (pro mě pochopitelně), akce a napětí v plném nasazení, až jsem nechtěla přijít o jediný dialog a přesně tak to v rámci pobavení očekávám. Worthington díky kultovní roli Avatara už bude zřejmě vždycky akční, přestože neudělal víc než pár uklouznutí na střeše a jeden úprk za perfektně slizkým záporákem Harrisem, když za sebe nechal "pracovat" sympatického bráchu a dvě moc pěkné kočandy. Závěr sice byl víc patetický než na hraně, ale přesto sedl jak virtuální facka zkorumpovanému mocenskému systému, v dnešní době obzvlášť. ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Herecká první liga si dala dostaveníčko na římse a odříkává dialogy s naprostou vážností a strnulým výrazem, že to bylo až uvěřitelné. Jelikož podobně ubohý scénář, jinak než s kamenou tváří ani odříkat nejde. Jediný extraligista, charismatický Eda Harris opět dokázal, že sem tam umí při výběru role šlápnout do řádného lejna. A divák, který se nespokojí jen s pohleden na umělecké dílo matky přírody slečnu Genesis a slaboduchou zápletkou ve které á tři minuty padnete do logické díry ve které se div nezadusíte popcornem, si musí tento divák, ANO Verbale, připadat zhruba od čtvrté do poslední minuty jako absolutní čůrák. Dvě hvězdy za technické zpracování a kozy Genesis. Zbytek výsměch. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (15)

  • Než snímek skončil u Summit Entertainment, toulal se po Paramountu, jeho dceřické společnosti Paramount Vantage i MGM. Producent filmu di Bonaventura snímek raději převedl do Summitu, se kterým úspěšně spolupracoval i na filmu Red (2010) (272827)
  • Okolo 80. minúty jeden z okoloidúcich v dave začne skandovať: „Attica, Attica,“ čo je odkaz na postavu Sonnyho, ktorú stvárnil Al Pacino v Psie popoludnie (1975). Attica bola väzenská vzbura, ktorá sa skončila tragicky, keď po potlačení boli orgány činné v trestnom konaní obviňované z použitia nadmernej sily a zodpovednosti za smrť väzňov aj väzenských dozorcov. (Arsenal83)
  • Natáčanie prebiehalo v New Yorku na vrchole hotela Roosevelt od 30. októbra 2010. (Arsenal83)

Související novinky

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

14.10.2013

O bizarním projektu Tusk mluví Smith na conech už zhruba půl roku, ale teď se film opravdu stane realitou – natáčení začne už příští měsíc a svérázný scenárista a režisér právě pilně obsazuje hlavní… (více)

Reklama

Reklama