Reklama

Reklama

VOD (1)

Jen nevinného člověka lze zahnat tak vysoko... Bývalý newyorský policista Nick Cassidy (Sam Worthington) odpykával tvrdý trest ve vězení za údajnou loupež diamantu v hodnotě desítek milionů dolarů. Zoufalý muž po zběsilém útěku z vězení nemá už co ztratit a odhodlá ke svému poslednímu činu. Pod fiktivním jménem Walker si pronajímá pokoj v 21. patře luxusního newyorského hotelu Roosevelt a vyleze beze slov na římsu, kterou odmítá opustit. Osud zdánlivého sebevraha přitáhne pozornost široké veřejnosti, která k němu s napětím vzhlíží k nebi. Všechny oči se upírají na neznámého muže, který se patrně chystá skočit dolů. Nick odmítá s newyorskými policisty komunikovat, na místě si ale vyžádá přítomnost vyjednavačky Lydie Mercerové (Elizabeth Banksová). Ta vzápětí pochopí, že záhadný muž má svůj motiv a nejedná se o obyčejného sebevraha. Co se na římse ten den odehrává, totiž vůbec není náhoda. (Česká televize)

(více)

Videa (34)

Trailer 1

Recenze (447)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TENTO SVĚT OPUSTÍM TAKOVÝ, JAKÝ JSEM NA NĚJ PŘIŠEL - NEVINNÝ“..... /// Tak nám Nick vylezl z okna. Na hranu (řekl bych na římsu, ale mohl bych být obviněn z fabulace…). Je to dost vysoko, takže ti dole by si měli začít dávat bacha. //STŘIH// Jak si se Nicku kurva dostal do toho lapáku? (su od přirody zvědavej a tak se logicky(!) ptám…) //STŘIH// Vězeň na útěku! //STŘIH// Jmenuju se Jack. Jak vám mohu pomoct? ,,Zavolej Eližbětu!“ (..starýho Bankse dceru – jen pro upřesnění…) Prostě samej otazník – a to já můžu! //STŘIH// Jak moc uvěřitelný? Nevím, ale celkem zábava. //STŘIH// Tak znova! Jak moc uvěřitelný? Spíš trochu ne, ale furt je to zábava! //STŘIH// Klenotník Ed s tím má něco společnýho! (poznal jsem to hned, a poznáš to taky, páč zařve ,,co ten chlap dělá na mojí budově!) Všechno je prohnilý. Věci Veřejný i Amerika. Uvěřitelný? - Jo tomu bych věřil! //STŘIH// Akrobatický čísla a plán ukradenej třeba starýmu Dannymu. Nickovi parťáci jedou na 120% a uvěřitelný to moc není. Ale stejně bych mohl tuhle poudačku na jedno použití klidně doporučit. Dyť to dobře odsejpá a do konce chybí už jen 20 minut. //STŘIH// Perfektní a NEUVĚŘITELNEJ závěr! To musíte vidět! (nebo radši né?...) Kdybych se nesmál, tak bych blil…3* nebo 2*? //STŘIH// 2a1/2*. //STŘIH// Takže 2*! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Už dlouho jsem si u žádného filmu s chutí nezařval: ,,JE TO SÍŤ, HOĎTE NA NĚJ BLÁZNA!“. 2.) Souhlasím, že Angie je umělecký dílo. 3.) Thx za titule ,,Ferry“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ * ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nemám rád, když se hloupé filmy snaží divákovi namluvit, že hloupé nejsou a nejde jim to... Muž na hraně je jedním z nich. Přitom nápad není vyloženě špatný (třeba v některé z televizních CSI sérií by se takový díl vyjímal více než dobře - bez ironie) a herecké obsazení je přinejmenším zajímavé. No, co se dá dělat, alespoň to nijak zvlášť nebolelo. ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Těm, kdo dávají nižší hodnocení, asi vadí, že je film děravý jak ementál. Spoustu věcí je tak trochu na vodě. Ale když od toho odhlédnu, tak příběh (jeho podstata) je výborný, provedení jakbysmet a navíc je film "vykrádačka", ty mám rád. Já si nemůžu stěžovat. Ačkoliv film má na víc. # Od začátku se nabízelo, že pointa bude podobná jako v Smrtonocné pasti 3, nakonec se z toho vyklubal mix Spojence a Telefonní budky. S obsazením taky spokojenost. Mj., až letos začínám brát herectví Liz Banks vážnějc. # příběh 7 | hudba 7 | humor 1 | akce 4 | napětí 4 | pustil bych si znovu 7 ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Já debilní policajt vemu štěstí za pačesí a jeb se mnou na stěnu. Budu dělat bu bu bu, bo vo věznici nebudu. Nick Cassidy je jak jinak správný chlap s náběhem na demenci. Nejenom, že všem dokáže, kolik má kuráže no i probudí v bývalém parťákovi svědomí, najde s přízněnou duši a na závěr všechno vyřeší… úžasné. Tady u Nás za prve žádná římsa tak vysoko není, za druhé 4.patro tak velkému ptákovi s tolik štěstím určo nestačí a za třetí už i kdyby se povedlo se na jakousi římsu pověsit, dole by se nafoukla vanička a kdosi by tě už do ní vhodil, i bez vaničky, tak! Po tolika dnech to ve mně pořád vře, óoch. 1/10 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Čistý priemer, trilerový prefabrikát, ktorý má slušný námet, ale scenár sa neodváži k žiadnym originálnejším krokom. Ako oddychovka večer v telke to určite ujde, dokonca aj zabaví. Je otázne, či je dobre, že sú karty od začiatku jednoznačne rozdané a tvorcovia sa nesnažili ísť cestou prekvapení a zvratov. Ale to už nikdy nezistíme. Worthington sem nijak extra nezapadol a to v podstate platí o všetkých, najviac zamrzí nevyužitý Ed Harris, ktorého postava je tak vďaka pár minútam na plátne iba šablónovitý vysokopostavený hajzlík. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (15)

  • V jedné scéně při otevírání trezoru používají lupiči kapalný dusík, který přenášeli v termosce. Kapalný dusík je možné takto přenášet, ale termoska se nesmí uzavřít, protože díky rychlému odpařování dusíku by se termoska natlakovala a vybuchla. Termosku je možné přikrýt lehkým víčkem, díky kterému se sníží odpařování dusíku a při nahromadění par plynného dusíku se samovolně víčko nadzvedne a přebytečný plynný dusík unikne do vzduchu. Vzhledem k tomu, že zloději při cestě k trezoru různě pohazovali svými zavazadly a nedávali přitom pozor na kapalný dusík, je nemožné, aby ho k trezoru přinesli.Buď by kapalný dusík cestou vylili nebo by jim termoska vybuchla. Navíc množství přineseného kapalného dusíku by na zmrazení klíčových částí trezoru nestačilo. (Rollo_Tomasi)
  • Všetky široké zábery hercov na rímse sú skutočné. Zadržiavacie ochranné káble boli buď skryté pred pohľadom kamery alebo upravené v postprodukcii. (Arsenal83)
  • Počas vývoja filmu bola použitá veľká podpera na koľajniciach, aby sa hotel Roosevelt zdal vyšší, než v skutočnosti je. (Arsenal83)

Související novinky

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

14.10.2013

O bizarním projektu Tusk mluví Smith na conech už zhruba půl roku, ale teď se film opravdu stane realitou – natáčení začne už příští měsíc a svérázný scenárista a režisér právě pilně obsazuje hlavní… (více)

Reklama

Reklama