Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po newyorské ulici jde stařík s dlouhým bílým vousem. Aranžéra ve výkladu upozorní na špatné pořadí sobů ve vánočním spřežení. V průvodu potká opilého Santa Clause a znepokojen jeho stavem převezme s velkým úspěchem jeho místo. Tak se Kriss Kringle z domova pro přestárlé stane reklamní atrakcí obchodu s hračkami. Jeho úspěch spočívá v tom, že je opravdovým Santou, jak to také všem bez váhání sděluje. Někdo mu rád věří, někdo ne. Neurotický psycholog jej chce nechat zavřít do ústavu a tak se tím, zda je opravdu Santou začne se vší vážností a s velkou publicitou zabývat soud. Krissi Kringlovi však jde hlavně o to, aby mu uvěřila malá Susan a její racionální maminka, která se zklamaná životem vzdala fantazie a víry v možnost splnění přání. (Qasa)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (78)

golfista 

všechny recenze uživatele

V "konkurenci" vánočních programů všech našich TV zvítězilo tohle DVD, které jsem si nadělil pod stromeček. Ze záplavy barev, reklam a nuceného veselí na TV jsem byl najednou vtažen do černobílého vánočního světa odhalování pravé totožnosti Krise Kringla (Santa Klause). Velmi vtipné, milé a nenásilně poučné.... Ty staré filmy mají něco do sebe ... ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

To že černobílí starý snímek může být špatný na vánoce tenhle snímek hravě vyvrací. Amotsféra a vztahy mezi lidmi přímo vystihují vánoční povahy lidí před vánoci. Rozhodně jeden z nejlepších a podle hodnocení opomíjených filmů, kde ho hravě drtí např. Grinch, který je klasická americká rychlo splachovací komedie. Tohle zůstane ve vás trošku déle. ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Příběh o Santovi, který na Vánoce nosí dárky je lež, kterou vypráví odmalička rodiče dětem po celém světě.. zdá se tedy, že vyvrátit jeho existenci u soudu je poměrně jednoduché a rozhodnutí soudce jednoznačné. Ale věřte nebo ne, těžší je dokázat, že ve skutečnosti není! Tento lehký paradox se mi ve filmu neskutečně líbil. Nelze se divit tomu, že se v Americe jedná o populární vánoční klasiku. Oproti verzi z 1994 oplývá takovým tím pravým kouzlem Vánoc, a především má přesvědčivé a nekřečovité herce. Kdyby Santa skutečně existoval (a kdo ví..), jednoznačně by vypadal jako Edmund Gwenn. Vychválit musím také Maureen O'hara a Johna Payna, ach ta dřívější doba měla minimálně co se stylu týče, něco do sebe! Konec pravděpodobně nemohl být lepší - do poslední minuty je film autentický a přes (na první pohled) absurdnost soudu i důvěryhodný a zachycuje realitu - ale ve finále zkrátka pochybujete a nevíte, co si myslet. Přesto film není žádná kýčovitá fantasy a každý si může domyslet, co chce. Má jediná výtka se vztahuje ke druhé polovině, kde příběh trochu ztrácí dech - navíc jsem se občas i já ztrácela v postavách. Zatím ponechám 4*, časem se ještě uvidí. PS: Co mi hlava nebere je, že si někdo pustí starší AMERICKÝ film o SANTOVI a pak nadává na to, že je to přehnaně americké. Kam jste dali rozum? ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Není to ani vánoční pohádka, není to ani soudní drama, není to ani romantický film. Zdá se to být ale všechno dohromady. Čekal jsem brutálně naivně optimistický vánoční film, ve skutečnosti jsem dostal spíš tak trochu unylý příběh, který ve mně nedokázal vzbudit emoce a zajistit tak, aby mi na nějaké události či postavě výraznějším způsobem záleželo. Vše se od začátku poměrně táhne, film postrádá tempo a události za sebe skládá bez výraznějšího dynamického rozdílu. Je to samozřejmě milé, koukat se na to dá, ale výraznější zážitek to ve mně opravdu nezanechalo. 5/10 ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Výborná vánoční klasika, navíc na 40. léta mi přijde neskutečně nadčasová. Nedávno jsem viděla její předělávku z roku 1994, která je stejně tak dobrá a neméně kouzelná. Základní příběh je v obou případech stejný, ale filmy se liší v některých detailech. Konečné rozřešení u soudu a pocit trochu větší „bezradnosti“, který tomu předchází, mi popravdě u novější verze vyhovoval o malinko více, ale i tohle má něco do sebe a vlastně jsem byla ráda, že obě verze nejsou totožné. Mile překvapila i Natalie Wood v dětské roli (tedy pozdější Maria z West Side Story). ~(4,2)~ ()

Galerie (22)

Zajímavosti (17)

  • Filmový debut Thelmy Ritter. (Kulmon)
  • Jedná se o jeden z mnoha filmů, který byl zakázán Legií slušnosti. (Krissty)
  • Přestože je film vánoční, šéf 20th Century Fox Darryl F. Zanuck trval na tom, aby byl uveden do kin před létem. Tvrdil, že více lidí chodí na filmy právě v tuto dobu. (SeanBean)

Reklama

Reklama