Reklama

Reklama

ČT Live - Ewa Farna

(koncert)
všechny plakáty
Hudební / Dokumentární
Česko, 2009, 52 min

Hrají:

Ewa Farna

Obsahy(1)

Ostravsko už dalo českému rocku Rottrovou, Zagorovou, Špinarovou nebo Heidi, ale žádnou tak mladou zpěvačku, jako je šestnáctiletá studentka polského gymnázia v Českém Těšíně Ewa Farna. Za poslední tři roky vydala tři česká alba a dvě polská. Zvláště na koncertech hýří sebedůvěrou, opřenou o hlasovou průbojnost, pohybovou energii a taky o vstřícnost velice mladého publika. Její turné v roce 2009, nazvané podle nejnovějšího alba Buď virtuální, vyvrcholilo v Lucerně, právě na Mikuláše. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

triatlet 

všechny recenze uživatele

Hlas ze záhrobí (patrně komentář Jiřího Černého) pronese v úvodu, že "Ostravsko už dalo českému rocku Rottrovou, Zagorovou, Špinarovou nebo Heidi, ale žádnou tak mladou zpěvačku, jako je šestnáctiletá studentka polského gymnázia v Českém Těšíně Ewa Farna." Nebudu s hudebním publicistou polemizovat o rockové poloze Hany Zagorové nebo Heidy:-), ale souhlasím, že Farna má velký hlasový fond. Záznam koncertu (producent, scénář Lešek Hronka) střídá občas i tři obrazy (pohled do mladistvého publika, na energickou Farnou a jakousi virtuální šou). Farna si získává respekt nejen náctiletých. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jsem to téhle slečny vkládal mnohem větší naděje. Nemělo to šťávu, chtělo to trochu víc takové té správné agrese. Ale jsem rád, že aspoň někdo u nás má na starosti "výchovu" mladých rockerů. ()

Skretule 

všechny recenze uživatele

Jako muzikantovi mi to nedá a tak se trošku v tomhle koncertíku pohrabu. Ewu Farnou uznávám jako velmi šikovnou zpěvačku a jsem rád že do jisté míry, společně s Anetou Langerovou a jinými, omladila českou zatuchlou hudební scénu. Na tomto live-ku podává dobrý výkon s občasným intonačním úletem hlavně ve spodních polohách. Je mi jasné, že zvuk z obrazovky je jiný než přímo na koncertě, ale i tak se mi zdá že pan zvukař svůj úkol nesplnil na 100%. Bicí zní ploše a nevýrazně (i když bubeník je instrumentalistou na svém místě), kytara ani basa nemá ten správný agresivní zvuk a tak ztrácí na údernosti. Klávesy můj dojem už jen podtrhují. I tak se najde velké množství povedených momentů a dvě až tři hitové písničky.....ale věřím, že Ewička za takových 10 let získá mnoho zkušeností a tak z ní bude opravdová zpěvačka s velkým Z!!!! ()

Reklama

Reklama