Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Osmnáctiletý Zack Siler je oblíbeným studentem střední školy v Los Angeles. Po jarních prázdninách se s ním rozejde přítelkyně Taylor. Seznámila se totiž s hercem Brockem Hudsonem, který je hvězdou úspěšného sitcomu Skutečný svět. Naštvaný Zack tvrdí, že se Taylor stala královnou školy jen díky němu, a kdyby chtěl, dokázal by královnu plesu udělat z kohokoliv. Jeho kamarád Dean využije situace, vyprovokuje ho k sázce a sám mu vybere dívku, ze které má během šesti týdnů udělat novou královnu. Tou by měla být neatraktivní, nepraktická a uzavřená Laney. Zackovy první pokusy ji zaujmout končí fiaskem. Mladík se však nemíní vzdát, a když neuspěl přímo, rozhodne se na to jít oklikou. Seznámí se s jejím otcem a také s mladším bratrem Simonem, kterého ve škole zachrání před spolužáky. Tehdy u Laney zaznamená první známky zájmu. Že by mohla být vážnou konkurencí v boji o korunku královny plesu, to si uvědomí i Taylor poté, co jí Zackova sestra pomůže radikálně změnit vzhled. Okouzlen je i Zack, kterého přemýšlivá dívka začíná zajímat nad rámec uzavřené sázky. Nečekaně se s Laney sblíží, když ji navštíví v ateliéru, kde pracuje na obrazu matky, která zemřela na leukémii. Uvědomí si, že se do Laney zamiloval. Jenže právě v tu chvíli jí zákeřný Dean prozradí pravdu o jejich sázce a důvodech, pro které se o ni Zack začal zajímat. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (190)

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Návrat do mládí, ten film běžel v kině dva týdny po mé maturitě (bohužel jsem na to neměl s kterou jít, tak jsem to viděl až později), , moderní Popelka a dneska jsem zjistil, že v tom hrál Paul Walker (26let) moc se mi to líbilo - hlavně písnička Kiss me je moje srdcovka - prostě musím dát pět * - nechápu jakto, že jsem doteď nehodnotil....rychle napravuji...90% ()

Carreen 

všechny recenze uživatele

Mám celkem ráda filmy, v nichž se mladé "ošklivé" a zakřiknuté dívky, které jsou ve škole outsidery, stávají najednou hvězdami a získávají lásku největšího frajera školy. Nevím jestli je to tím, že už jsem jich viděla hodně, ale tenhle film mi přišel strašně moc hloupý, s neuspořádaným dějem, s mnoha nedostatky ve scénáři a plný toho nejtrapnějšího, co se může v americké romantické komedii vyskytnout - od až strašlivě chápajících rodičů po přehnaně pitomou tradiční trojici "barbienek". Musím říct, že to i ten Deník princezny mě dojal víc;o) ()

Reklama

Tomik. 

všechny recenze uživatele

Bože, co to bylo?! Po přečtení první věty v popisu „Teenagerská verze My Fair Lady v jihokalifornských kulisách…“ jsem si myslel, že to bude slušná podívaná. V průběhu filmu jsem si ovšem více a více uvědomoval, jak daleko to svou elegancí a vznešeností do mého nejoblíbenějšího muzikálu My Fair Lady doopravdy má. Jak se vůbec někdo opovažuje napsat tak zavádějící titulek a srovnávat světově proslulý muzikál s nějakou nevýznamnou americkou špínou? Když už, tak tohle má blíže spíše do popelky. Grrr, taková drzost, z toho vážně rostu. Děj stručný, jedno velké klišé, podobných filmů jsem již viděl mraky (namátkou třeba Not Another Teen Movie a jiné). Od začátku víte přesně, co se stane, nic vás nepřekvapí. Jednodušší film jsem už dlouho neviděl, opravdu ne. Žádného skvostného hereckého výkonu se taky nedočkáte, soundtrack vesměs špatný. Tak si říkám: „Proč se na to vlastně dívat?“. Odpovědí pro mě budiž ucházejí hodinka a půl americké angličtiny (srdeční záležitost), moc pěkné obrazy hlavní hrdinky (a to nejsem žádný fanoušek umění) a sem tam nějaký ten vtípek či vtipná situace (borec na maturitním plese tančící s merunou to zabil). Tak jako tak, komedie mám rád a je docela problém, když se u některé z nich moc nezasměju. A to byl přesně tento případ. Až na pár vyjímek jsem si vlastně pořád říkal, jak trapné to celé je a kdy už to skončí. Takže k „opravdové“ komedii to má velmi daleko, o nějaké romantice bych se ani nezmiňoval. Přísahám, že to bylo naposled, kdy jsem sledoval film s touto tématikou. Tématikou o „frajerské“ americké mládeži, řešící jedině kdo bude „prom king & queen“. Velmi to zkresluje smýšlení o Američanech jako takových, nehledě na to, že už to nikoho nebaví. Upřímně velmi lituju, že jsem si to pustil a dokonce se tak trochu ztrapnil, když jsem tento film (bez předchozího "ověření" mnou samotným) nabídl sestřenici na návštěvě ke zhlédnutí. Takže pro ty z vás, co jej ještě neviděli, vzkazuji "Nemá to cenu, existují stovky lepších filmů - jen si vybrat. Tady to není dobrá volba, neudělejte stejnou chybu jako já a běžte raději o dům dál"! ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak tahle teenagerská romantická komedie je moje srdeční záležitost. Viděl jsem poprvé někdy v roce 2003 a hned jsem si tenhle film zamiloval. Tehdy to znamenalo také mé první setkání s Freddiem Prinzem Jr., které bylo takřka osudové. Postupně jsem se dostával dostával k dalším jeho filmům, až jsem viděl všechny jeho filmy, které jsou u nás k dostání. A tenhle film to odstartoval. Takže tohle je má velká srdeční záležitost, na kterou nedám dopustit. Jistě, děj je velmi triviální a snadno čitelný s předvídatelným koncem, ale mně to nevadí. Já mám filmy ze střední školy rád, a když je to koukatelné, tak je to o to lepší. Takže na tenhle film ať mi nikdo nesahá, prostě je můj oblíbený a tady hodnotím jako divák, nikoliv jako nezaujatý člověk, který přehnaně kritizuje a hledá plusy a mínusy. Navíc o jeho popularitě nejlépe svědčí to, že už asi nějaké dva roky po svém vzniku byl zparodován ve filmu Bulšit, který těžil právě z té největší části z parodie na tento film. Mně se to líbilo, jako divák jsem z toho byl nadšen, a dávám čtyři hvězdičky. ()

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Odporný děsný film který už si nikdy nechci zopakovat! Nesnáším Americké filmy o skvělých středoškolácích, kterým záleží na tom, že se stanou královnou maturitního plesu. film byl strašně trapný a nechutný. Jediný důvod že jsem dala jednu hvězdičku a ne odpad, bylo to, že si tam střihl malou roli -mladšího bratra- Kieran Culkin, který je bez ohledu na věk vždy perfektní. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (10)

  • Celosvětová premiéra proběhla 19. ledna 1999 v Los Angeles (Kalifornie, USA). (BMW12)
  • Sarah Michelle Gellar a Freddie Prinze Jr., kteří se natáčení žúčastnili, se později stali manželským párem. (Stirek45)

Reklama

Reklama