Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Iceman je pravdivý příběh o Richardu Kuklinskim (Michael Shannon), notoricky známém zabijákovi a milujícím otci rodiny. Svou přezdívku si vysloužil zmrazením těl svých obětí, což zatajovalo dobu úmrtí a svedlo policii mimo stopu. Byl to muž, který měl sklony k násilí a rovněž vytěsňováním následků, tak aby vytvořil idylický rodinný život. Jeho rodina a sousedé věřili, že byl průměrný podnikatel a neměli tušení o jeho druhém životě. Kuklinski zabil během svého života přes sto lidí. Nikdy necítil výčitky svědomí s výjimkou bolesti, kterou způsobil své rodině. (DannyBoy80)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (185)

Derny 

všechny recenze uživatele

Dost nezáživný film bez emocí o muži vraždícím bez emocí. Jako částečný vraždící životopis to ujde, avšak vztahy mezi protagonisty jsou dosti zmatené a nedobře představené. Navíc mi u filmu chyběly nějaké širší souvislosti v podsvětí anebo na druhou stranu nějaké doplnění ze strany zákona. Prostě ve výsledku jsem k Icemanovi nic necítil, ani k jeho obětem a ani k jeho rodině, která mi ze strany filmařů přišla jen jako nevýrazná náušnice na konečném produktu. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Jednoduše průser! Michael Shannon sice očekávaně ztvárnil ústřední postavu Richarda Kuklinského více než přesvědčivě, prostě další věrohodný a strhující výkon tohoto nedoceněného herce, ovšem zbytek filmu je jeden obrovský kiks, který jsem vůbec v žádném ohledu nepobíral a v podstatě to celé považuji za nějaký nepovedený filmový žert. Ještě tedy tak zhruba první půl hodinku jsem to dějově dokázal vnímat, i když to hned od začátku působilo nevídaně nudně, ale ok, jenže pak se to celé tak šíleným způsobem rozkouskovalo, že jsem se i v té prostinké zápletce naprosto ztrácel, jen to ale nebylo úplně způsobeno mou hloupostí, jako spíš absolutním nezájmem a letargií, neboť zpracování tohoto snímku bylo doslova zoufale otravné, nezáživné, zmatené, nesouvislé, ve vůbec žádném ohledu zajímavé, či poutavé, postavy se tam pohybovaly od hovna k hovnu, no fakt děsný! Jinak napětí, atmosféra, styl, nic z toho se tu pak samozřejmě nevyskytuje, emoce naprosto nefunkční, akce žádná, násilí bez koulí, ostatní herci a postavy o ničem, zkrátka před úplným Odpadem! to zachraňuje skutečně jen ten Shannonův výkon, jinak bych ale neměl co řešit, za mě prostě nudný, nesrozumitelný zmar. ()

Reklama

joehot 

všechny recenze uživatele

Lehké zklamání. Snad to chtělo nápaditější režii nebo jinou posloupnost vyprávění (Iceman sice vzpomíná, ale zcela lineárně), či snad hlubší scénář (kromě hlavního hrdiny jsou ostatní jen plochými postavičkami vystřiženými z papíru). Pak by to třeba nebylo tak předvídatelné a nezáživné. Jediné, co doopravdy funguje, je Michael Shannon, který film tahá z vod průměru. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Family man. Sériovej vrah. Polák. Podmanivý Michael Shannon se prokillovává pošmournými sedmdesátkami, ve kterých si chlapi libovali v tom vypadat jako bezďáci, a nevýraznou story podle skutečných událostí. Minimálně bych čekal lepší závěrečnou konfrontaci Kuklinského rodiny s fotříkovým tajným životem. ()

stuntmanMIKE 

všechny recenze uživatele

zufalo nevyuzite... asi tak by som to nazval. Richard Kuklinski je sam o sebe vynikajuci namet. Chlapec, ktory vyrastal v rodine primitiva, ktory bil vsetkych naokolo. Ako maly hadzal macky do pece a uz v 14tich spachal prvu vrazdu. Chalan zacal vrazdit z nudy a so zaujmom bez motivu ludi, ktori ho nejakym sposobom urazili. Toto si casom vsimla mafianska rodina a zacala Kuklinskeho pouzivat ako najomneho vraha. Tak taky je pribeh Icemana a v tomto filme je to odflaknute. Slabucky scenar a rezia to cele kurvia. Verim, ze sa dockam este jedneho sfilmovania pribehu tohto zaujimaveho "cloveka". Toto velmi nepresvedcilo... ()

Galerie (70)

Zajímavosti (9)

  • V skutočnosti sa dcéry Richarda Kulinskeho volali Merrick a Christin a mal i syna. Zomrel vo veku 70 rokov. (Carol Pifková)

Reklama

Reklama