Reklama

Reklama

V zemi krve a medu

  • USA In the Land of Blood and Honey (více)
Trailer

Pŕíběh o lásce, který se odehrává na pozadí války v Bosně... Během bosenské války, je zajatá Ajla přivedena s dalšími ženami do srbského tábora, aby sloužila vojákům. Velitel zajateckého tábora Danijel zjistí, že Ajla je dívka, se kterou se kdysi setkal v nočním klubu a zamiloval se do ní. Snaží se ji diskrétně  chránit. Jejich  láska znovu vzplane, ale mohou si navzájem věřit? Režijní debut herečky Angeliny Jolieové se soustřeďuje na to, jak válka ovlivňuje morální a emotivní stránku jedinců. (TV JOJ)

(více)

Videa (12)

Trailer

Recenze (82)

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Umíš šukat??......... Zjistil jsem, že mám rád filmy, u kterých se pobavím a nebudu zbytečně trpět. Tohle je těžký příběh, žádná popkornová záležitost. Angelinu Jolie mám moc rád, ale raději ji mám v normálních příbězích jako jsou akční nebo komiksové záležitosti. Svůj filmový debut zvládla z přehledem, akorát bych bral jiné téma (je to moc smutné), ale zase na druhou stranu, je to Angelina a její charitativní aktivita je známa celému, nejen filmovému světu. Jsme jen lidé, nebo ne? Někdy se to nedá poznat. ()

dzira 

všechny recenze uživatele

AJ se před prací na scénaři k filmu zjevně velmi poctivě připravila a podrobně si nastudovala historii konfliktu v bývalé Jugoslávii. Dokonce si zjistila, že kdysi proběhla jakási bitva na Kosově poli, a že Balkán 500 let ovládali Turci. To je obddivuhodné.... Předpokládám, že do gůglu zadala něco jako "war in Yugoslavia" a přečetla během půl dne pár povrchních novinových článků a hrubá kostra scénáře byla na světě.... Co ji ale vedlo k tomu, natočit (20 let poté) tuto protisrbskou agitku mi zůstává záhadou... Celé to působí tak, jako by ji samotnou znásilnilo minimálně 5 srbských vojáků... Byť ten film není natočen zle, za takto nebezpečně jednostranný pohled nelze udělit více než jednu hvězdu - za to, že při studiu slavnějších válečných filmů byla důslednější a dokázala odkoukat osvědčené postupy... ()

Reklama

sulimo 

všechny recenze uživatele

Pár rádoby brutálních scén nemění nic na faktu, že tenhle film je co do děje minimálně stejně plochý, jako hrudník Keiry Knightley. Neuvěřitelně pitomý scénář filmu s ještě pitomějšími dialogy umocňuje snad ještě pitomější angličtina s jakýmsi prapodivným ušitrhajícím přízvukem, díky kterému jde pak celý film definitivně do kytek, ze kterých se už nevyhrabe. Tohle je přesně ta záležitost, která měla být raději němým filmem a nebo se ještě lépe neměla točit vůbec. Celý děj je neuvěřitelně neuvěřitelný a Jolie se zjevně inspirovala učebnicí dějáku pro základní školy a onen odstavec z oné učebnice natáhla na dvě hodiny. Výsledkem je děj, kde se v 90% nic neděje a když už se něco děje, tak jen na minutu na dvě a bez rozsáhlejšího vyvětlování nebo jakékoli snahy problematiku přiblížit a děj někam výrazněji posunout, aby měl vůbec divák vůli to dotrpět do konce. Ona romance je pak zlo ve filmové podobě, které se při snaze o nějaký myšlenkový přesah stává lacinou červenou knihovnou pro strojenost a nepřirozenost dialogů, a kde hlavní hrdinové spolu spí opravdu jen z donucení režisérky. Já vim, já vim, je asi nutné docenit snahu přiblížit americkému publiku skrze její slavné jméno konflikt, o kterém většina Američanů asi nemá vůbec potuchy, že se udál, ovšem osobně bych více ocenila, kdyby k tomuhle projetu Jolie překecala někoho jiného, lepšího a zkušenějšího, kdo by jí při nejmenším napsal aspoň průměrný scénář, když už měla nutkání to sama natočit....takže vlastně kohokoli jiného, než je její osoba.Tohle se Angelině sakra nepovedlo a pro příště by se měla věnovat něčemu, co jí opravdu jde, takže kromě adopce a plození potomstva, třeba taky poslední dobou aktuálnímu ukázkovému vystavování jedné nohy. ()

fannah 

všechny recenze uživatele

Snažit se vysvětlit problematiku války v BiH a ještě do toho zahrnout milostný příběh je trochu problém. Srbové jsou opravdu viníci, Srbové tuto válku vyvolali a všechny krutosti na civilním obyvatelstvu prováděli. Bohužel ve filmu byli vykresleni spíš jako leniví ruští vygumovaní ožralové, což bylo naprosto zbytečné a filmu to ubírá na důvěryhodnosti. Sarajevo v rozvalinách bez jediného civilisty i bez jediného UNPROFORáka je teda absolutně špatně. V Sarajevu bohužel celou tu dobu lidé žili, přežívali, čelili snajprování a minometným palbám, teroru, nedostatku všech životních potřeb a z tohoto filmu byli naprosto bezdůvodně vynecháni. Přitom příběh každého z nich je přinejmenším stejně strhující, jako příběh hlavních hrdinů tohoto filmu. Trochu mi to připomínalo románek hlavního SSáka a jeho židovské služky v Schindlerově seznamu, taková vedlejší záležitost na jinak strhujícím scénáři. Celý ten film je trochu jako taková vedlejší záležitost, jenže toho hlavního tam taky moc není. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Nechápem tie nízke hodnotenia, ale každý máme názor...Kto by to do Angeliny povedal. Scenár, produkcia, réžia...Príbeh, ktorý ženskému publiku voniať nebude, podala bez servítok, neuhýba pred ničím a práve preto má môj obdiv. Nevedieť vopred kto to režíroval, tak pravdepodobne nikto by netipoval ženu. Balkán, to je moje, videl som takmer všetko podstatné a dostupné na túto tému. Škoda, že menej histórie znalý divák nedostane bližšie vysvetlenie prečo a ako k vojne došlo. Po krátkom úvode, atentáte a zatmievačke už sme vo vojnovom stave. Toť jediné veľké mínus. Druhé menšie, že Srbi sú vykreslení ako totálni vypatlanci, vrahovia a znásilňovači žien. Ale bohužiaľ treba si priznať veľa takých aj bolo a je to jej pohľad a tak som ho bral. Fakt to niekedy vyzerá tak, že Angelinu znásilnil nejaký Srb a tento film brala ako pomstu. Ešteže záver trochu zmiernil celkovo negatívny pohľad, lebo ako hovorí Daniel: "Ani vaši nie sú bez škvrny, tiež majú zbrane"...Na humanitárne bombardovanie(super prijebané pomenovanie) peniaze neostali, vidíme len náznaky a zničené ulice. Celkovo som spokojný, určite jeden z tých lepších filmov o vojne na Balkáne za posledné roky. Hlášku od moslima za stolom, že Česi a Poliaci sú tiež poriadne svine som celkom nepochopil...Klobúk dole Angelina, toto by som od teba nečakal. V záverečných titulkoch mi chýbalo jedine toto . 80%. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (11)

  • Srbští herci prý čelili výhružkám ze strany svých krajanů a obdobně na tom prý byli i členové štábu včetně režisérky Angeliny Jolie. (JoranProvenzano)
  • Kina a multiplexy v srbské části Bosny a Hercegoviny - Republice Srbské promítání filmu odmítly, a to jak z důvodu pro ně nepřijatelného obsahu, tak z důvodů ekonomických. (JoranProvenzano)
  • Angelina Jolie byla obviněna, že nápady pro film ukradla z knihy „The Soul Shattering“ („Roztříštění duše“; 2007) Jamese J. Braddocka, který na ni ještě před premiérou podal žalobu. Autor prý před natáčením ohledně zfilmování své knihy jednal s pozdějším producentem Erikem Sarkicem. (JoranProvenzano)

Související novinky

Pitt a Jolie u moře

Pitt a Jolie u moře

19.07.2014

Angelina Jolie zahájila svoji režisérskou kariéru před třemi lety dramatem V zemi krve a medu. Na začátku příštího roku uvidíme její válečný životopis Nezlomný, studio Universal už nicméně stihlo… (více)

Proč Gravitace nepřitáhla Downeyho a Angelinu?

Proč Gravitace nepřitáhla Downeyho a Angelinu?

22.02.2014

Alfonso Cuarón se s loňskou Gravitací piplal mnoho let. Film měnil studiový dohled a složitě se pro něj vyvíjela nová filmařská technika, výraznými změnami potom prošlo i obsazení. Dvě stěžejní (a… (více)

Angelina Jolie dohlíží na zajatecký tábor

Angelina Jolie dohlíží na zajatecký tábor

21.12.2012

Loni si vyzkoušela režii v balkánském romantickém dramatu V zemi krve a medu... a zdá se, že se jí za kamerou líbilo. Právě totiž rokuje se studiem Universal o režii filmu Unbroken. Půjde o adaptaci… (více)

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Reklama

Reklama