Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Autorovi kontroverzných KIDS, newyorskému fotografovi Larrymu Clarkovi, zachutila sláva a tak sa ju snaží zopakovať s ešte väčšou dávkou sexuálnej otvorenosti. Zatiaľ čo v KIDS bol sex medzi deckami niečím, čo im ničilo životy, v Ken Parkovi už decká žiadne životy nemajú a sex je pre ne tým posledným, čo ich drží nad vodou. Ústrednými postavami sú mladý kalifornský skateboardista a jeho kamaráti, a veľkú rolu tu hrajú tiež rodičia a starí rodičia, ktorých vzťah k deťom (a naopak) je stredobodom sociálnej kritiky filmu. Vo filme sa prelínajú štyri individuálne príbehy, pričom zvraty v deji prichádzajú vo chvíľach, kedy by sme ich očakávali najmenej. Kameraman a spolurežisér filmu Ed Lachman zhŕňa jeho posolstvo do krátkej repliky: "Aj dospelí aj mladí, všetci sú obeťami." (POMO)

(více)

Recenze (287)

ybuko 

všechny recenze uživatele

Vetsina komentatoru na csfd je uplne mimo. Tohle je castecne soft a castecne nadsazena verze toho, co Larry Clark prozival ve svem mladi v Oklahome. Doporucuju si vygoolit nejake jeho dokumentarni fotky. Stejne jako v Kids zbavuje filmove teenagery hollywodskeho pozlatka, ktere je videt vsude jinde. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No za těch pár celkem odvážných sexuálních scén jsem i přemejšlel o 3*, ale na druhou stranu to nevyváží fakt, že obsahově je to naprosto o ničem podobně jako předchozí snímky od tohoto režiséra. Prostě jenom samý, šukání, fetování atd ve filmu plným totálních dementů. Tak z toho si zase jako fakt na prdel nesednu.45% ()

Reklama

Motinski odpad!

všechny recenze uživatele

Bez komentára. Komu sa toto páčilo musí byť úchyl a minimálne mentálne narušený. Spolu s The Room od Tommyho Wiseaua suverénne najhorší film aký som kedy v živote videl. Ken Park je nechutný, bez niečoho čo by aspoň trochu pripomínalo filmárčinu a hlavne na silu kontroverzný. Nedokázal som to ani dopozerať ale z toho čo som videl mi bolo zle. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

...ach jo ach jo ach jo... Znáte přece všichni to přísloví, že kdo říká že nedělal, dělá dodnes... A tak teda chápu ty lehce hysterické komenáře a odpadové hodnocení. Fakt ale ve svém okolí kdekoli na světě nic a nikoho podobného neznáte? A jaký byl ten váš teen sex? A co vaše puberťácké sny a experimenty? Myslím, že ten film jen tvrdě zobrazuje jistou realitu, ale v ničem netlačí na pilu. Jen bezútěšně ukazuje bezútěšné vztahy několika bezútěšných lidí... Tak zahoďte komplexy a návyky na všechna ta inťácká či novácká klišé (ó jak se u těchhle kontroverzních filmů potkávají ve svých nechápavých odsudcích zoufalci všech kulturně-společenských vrstev) a podívejte se na to znovu. Nebo si běžte pustit na tý týví nějakou opravdovou sračku... No anebo si vyhoňte... :-)) Film jako film za tři, ale to téma a jeho syrové realistické zpracování jasně za čtyři... - - - P.S. V rámci škatulkování na čsfd jde prý krom žánru "drama" ještě o "dobrodužný" a "akční" film. To asi vymyslel nějaký zoufalec u své duševní onanie...:-) - - - P.P.S. Ach, co to vyvádí te(e;-)n >blbý< zbytek světa... :o) - Na IMDb 6,1/10 - přes šest tisíc hlasů (březen 2007)... Hm, takže tak nějak, mindráčci čecháčci... ()

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

"Hey Shawn, have you ever read that book "Island of Paradise"? This island where the whole world philosophy is about having sex. They just sit around all day and fuck each other." Clark a Korine mi proste sedia a keď vidím to podhodnotenie tu (Porovnajte si ho napríklad s takmer dvojnásobným na imdb) tak ešte tú jednu pridávam. Ken park a kids sú výborne natočené, chladné mrazivé sociálne provokácie - každá z opačnej strany spektra pohľadu na násťročnú sexualitu, ktoré sú kvôli svojej diváka nešetriacej forme odsudzované ako samoúčelná prasačina. Ale kto Korinemu príde na chuť, bude určite spokojný. "Aren't you glad your mom didn't abort you?" ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Režisér Larry Clark a scenárista Harmony Korine spolu nespolupracovali prvýkrát. Stretli sa spoločne počas natáčania snímky Kids (1995). (MikaelSVK)
  • Finálnu verziu scenáru, ktorú napísal Harmony Korine, ešte pozmenil režisér Larry Clark. Clark sa pôvodne snažil napísať scenár k filmu sám. (MikaelSVK)
  • Existuje aj reálna osoba menom Ken Park. Park bol v skutočnosti profesionálnym korčuliarom v 80-tych rokoch minulého storočia. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama