Reklama

Reklama

César pracuje jako vrátný v bytovém domě v Barceloně. S úsměvem otevírá dveře nájemníkům a vyřizuje jejich stížnosti. Není to sice ta nejlepší práce na světě, ale on o změně místa neuvažuje. Jeho práce mu totiž umožňuje poznat všechny nájemníky domu, jejich denní harmonogram a zvyky. Ví o všech jejich příchodech a odchodech, zná jejich slabé stránky i tajemství. Může dokonce ovládat jejich životy, jitřit otevřené rány a ponořit se do nich. A to vše, aniž by proti němu vzniklo jakékoliv podezření. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (507)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Balaguero si prešiel dlhú žánrovú cestu počas svojej kariéry a treba povedať, že je čím ďalej, tým istejší vo všetkých aspektoch žánru. Tu sa jedná skôr o triler, hororové prvky sú v ústraní. Niekoľko scén je zahnaných až do maximálneho napätia, čo dokáže zrejme len niekto, kto je v žánri doma. Či sa jedná aj o triler reálne psychologický, ťažko povedať, predstaviť si, či podobní blázni behajú po svete, je dosť odvážne. Ale ak sa niekto dlhodobo cíti osamele, môže to viesť všelikde.... ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli to byl Balaguerónův ďábelský úmysl, nebo jen malá úchylná zvrácenost, kterou z diváka vymáčkne, ale já měl během některých scén, dost divné choutky (s Clárou), kdy sexuální scény nedal na filmové plátno, ale ponechal to v naší představivosti. Tosar jako záporák perfektně pasuje (v budoucnosti o Tosarovi ještě uslyšíme). Neodolatelně černohumorný a výborně zvrácený thriller, který nás vůbec nešetří a když si říkáme, že už nic silnějšího přijít nemůže, Balagueró nás bodne s ostrým nožem přímo do zad. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Naštěstí nejsem ještě takovej magor, abych, když nedostanu holku do svojí postele, začal spát pod tou její. Ale řeknu vám, nevědět, že mám pod postelí takovej brajgl, že bych si radši ruku useknul než tam něco hledal, trpěl bych od teď při usínání pěknou schízou. Co naplat? Můžete vidět stovky načančaných hollywoodských trháků, ale pak přijde jedna syrová a stoprocentně upřímná španělská bomba a všechno je zapomenuto. Bonusovou hvězdu dávám kouzelné a andělské Martě za její "čau", které bych si nejradši nahrál a nastavil do telefonu jako budík. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to vydarený dramatický thriller. Má dosť dobrý príbeh o vrátnikovi v jednom obytnom dome, ktorý navonok pôsobí ako slušný a spokojný muž, ale v skutočnosti trpí depresiami, pretože nemá žiadny zmysel života. Ale nájde si ho v podobe platonickej lásky do sympatickej susedky a tak k nej pomocou kľúčov, ku ktorým má ako vrátnik prístup potajme chodí. Ale tento spôsob života mu môže priniesť aj mnoho problémov a pomaly sa do toho čím ďalej viac zamotáva. Spracovanie sa mi páči, veľkým kladom je, že celá táto udalosť je braná s pohľadu vrátnika, v klasickom duchu by to bol pravdepodobne len opäť ďalší nevýrazný thriller, ale toto mi sadlo. Je tu dobre vykreslená jeho motivácia a veľmi dobre sa pozerá na to, ako sa snaží tváriť spokojne, aj keď skutočnosť je niekde úplne inde, bavil ma aj vzťah so susedkou a viacero zaujímavých prvkov, ako napríklad dievča od vedľa. Prvá polovica sa ešte nesie v takom kľudnejšom duchu, ale v druhej sa to slušne rozbehne, pár scén je aj dobre napínavých, viac sa pritvrdí a celkovo je to ešte lepšie. A nesklamal ma ani záver. Herecké obsadenie je na tom dobre, charizmatický hlavný hrdina, príjemná susedka a viacero zaujímavých vedľajších postáv. Réžia a technická stránka sú bez problémov, Jaume Balagueró slušne zvládol aj túto tématiku. Som veľmi spokojný, Španielsko v poslednej dobe točí veľmi zaujímavé thrillery, či už v kombinácii s hororom alebo aj bez neho a to platí aj o tomto filme. Výborná práca. 78% ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Španieli sú jednotkou v oblasti mrazivých psycho-trilerov. Mientras Duermes je ešte o niečo lepší (v zmysle intenzívnejší) ako napr. podobná žánrovka Ojos de Julia. Luis Tosar je týpek na pohľadanie a svoju (herecky vďačnú) rolu si užíva. Napätie hustne každou minútou a k záveru tep stúpal až na maximum. Fanúšikovia žánru MUSIA byť spokojný.. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (7)

  • Počas jednej scény má hlavná hrdinka na sebe tričko so znakom futbalového tímu Juventus Turín, ktorému režisér Balagueró v minulosti fandil. (Kadas97)
  • Pracovným označením filmu bol názov Flatmate. (MikaelSVK)
  • „Mientras Duermes“ („Zatímco spíš“) je název televizního programu, pro který pracuje novinářka Ángela z filmu REC (2007) od režiséra Jaume Balagueró. (Polgedney)

Související novinky

Španělé, kam se podíváš

Španělé, kam se podíváš

16.02.2014

Španělská kinematografie se v posledních letech díky několika talentovaným tvůrcům s velkými hity stala velkým dodavatelem kvalitních hororů a thrillerů. Tento trend se dále rozvijí s tím, že přední… (více)

Reklama

Reklama