Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Architekta bývajúceho v rozľahlom dome práve opúšťa priateľka a ostáva sám. V jeden večer na jeho dvere zaklope neznámy muž, ktorý si potrebuje zavolať. Dopraje mu chvíľku súkromia, no keď sa vráti, muža nevie nájsť a čo je podozrivejšie, nevidel ho ani odchádzať.
Časom dostáva pocit, že v dome sa okrem neho nachádza aj niekto iný... (petero)

(více)

Recenze (139)

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Nevím tak úplně co napsat, protože pro mě osobně tenhle film byl velké překvapení a to tak, že ani dobré překvapení, ani špatné překvapení, ale prostě překvapivé překvapení, protože El Habitante Incierto není ani trochu čím se zdá být :). Má to napětí a zábavu a tak, má to i nějakou pro mě trochu křečovitou pointu, ale hlavně to prostě má úplně nečekaný děj, takže se mi to nechce blíž popisovat, protože i sebemenší spoiler by to pokazil. Já jsem teda nevěřila na co to teda vlastně koukám, když se to začlo vybarvovat :). Každopádně to ale mělo zajímavé nápady a napínavé scény a takový zvláštní podtón ve vyprávění a celkovém ději. Co mě ale moc netěšilo bylo úplně nesmyslné chování postav, i když později jsem to filmu odpustila, když se mi teda ukázalo, že to není takový film, jako bych čekala :). ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Po bytě mi courá éro, půjdu spinkat do auta! U sousedky honím péro, pak si vlezu do kouta." Kdo papal z mojí mističky? Kdo spinkal v mojí postýlce? A kdo si, kurva, v mojí koupelničce holil bobra?! Otázky, samé otázky... Odpovědi nečekejte, logiku v tom nehledejte. Ani Felix vám s tím nepomůže, v té jeho garsonce o 1100 m2 se toho už ztratilo... Felixova identita, láska partnerky, portrét partnerky, záhadný telefonista a bohužel i zdravý rozum. Pár příkladů z dementního scénáře: Felix zjistí, že mu záhadný chlap, vtíravý jak pitralon, t.č. si v jeho baráku plnící odznak 100 jarních kilometrů, věšel bulíky na nos a že telefonní budka přes ulici funguje. Jak zareaguje? Přece nijak. Jde normálně chrnět! :-)) Když mu po pár dnech v kobercích vydupané pěšinky začnou vadit, co udělá? Jde spát do auta... A aby té idiocie nebylo dost, začne i on šukat po světnicích u sousedky, sprchovat se u ní, vykukovat za ní u telky, papat z její mističky a spinkat pod její postýlkou (a honit si tam péro). Nakonec jen tupě čumí prostřelenými dveřmi na umírajícího těhotného scenáristu a nezmůže se ani na zavolání sanitky, ani na prosté WTF?! ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Hlavnému hrdinovi pred dverami niekto zaklope,že si potrebuje zavolať a mladý pán ho pravda že pustí.Len sa na chvíľu vzdiali a neznámi muž už tam nebol a ani ho nepočul odchádzať.Už tejto začiatočnej nezmyselnosti som nechápal,či by to aj niekto urobil,pustiť si do domu neznámu osobu pokým ta osoba neumiera a on bol aj tak pokojný a išiel si ľahnúť no zaujímavé.Tak začiatočná pointa bola neznesiteľne nezmyselná.Ale tento film je totálne parádne mrazivo natočený.Atmosféra bola slušne tajomná.Veľmi divný príbeh ktorý nemá z logikou nič spoločné.Ked to začalo bolo to také temné a tajomné,len škoda že ako film postupoval tak mi to pripadalo prehnané a aj absurdné. ()

Dharter 

všechny recenze uživatele

Jedná se o film s originálním nápadem, famózní hudbou, a reálným průběhem. Tedy až do doby, než se jedna postava začne chovat iracionálně. Vy v tu chvíli doufáte v grandiózní pointu. Pak přichází druhá polovina filmu, která obsahuje komediální děj. Jak asi je těžké schovávat se před invalidou na vozíku? Jo, 15 minut nám ukazují, jak těžké to je. A to ani člověk netuší, co přijde místo grandiózní pointy. Takže nakousneme bagetu, a připravujeme se na zjištění, že se na to scénárista jednoduše a drze vykvákl. ✔ ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Tak toto je neuveriteľná pecka! Proste španiely vedia ako natočiť poriadny horor. Čisto atmosferický kúsok, v ktorom uvažujete, či sa to hlavnej postave iba zdá, alebo je to naozaj a ak je to naozaj, kto to je... No proste neustále rozmýšľate a snažíte sa nájsť súvislosti. Potom sa dej poberie trochu inou cestou, ktorá by niekoho mohla nudiť, ale mne sa páčila a to veľmi. Koniec je samozrejme excelentný ako sa v španielsku patrí a pekne všetko vyjasní, aj keď niečo nechá na divákovi, aby si urobil vlastný názor. Myslím, že každý po dopozeraní skontroloval svoj dom/byt, či náhodou u neho nie je nejaký nepozvaný hosť. :-) ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama