Reklama

Reklama

Josh Kovacs je manažerem jednoho z nejluxusnějších hotelů v New Yorku. Nejvyšší patro má pronajaté burzovní magnát Arthur Shaw. Když ho zatkne FBI za podvod, považuje to Josh nejprve za omyl. Pak se ale zjistí, že Shaw zdefraudoval nejen obrovské částky, ale i peníze hotelových zaměstnanců, kteří je vložili do penzijního fondu. Cítí obrovskou vinu, protože on sám Shawa o jeho spravování požádal. Vrátný Lester, který se jako ostatní ocitl na mizině, se pokusí o sebevraždu. Teprve tehdy Josh prozře a v záchvatu vzteku roztříská červené Ferrari, které Shaw vystavuje ve svém bytě. Spolu se dvěma dalšími kolegy je okamžitě propuštěn. Poté se rozhodne vzít odplatu do vlastních rukou. Od agentky FBI se dozví, že v Shawově bytě je ukrytý trezor s 20 miliony dolarů. Josh k připravované loupeži přibere bývalého burzovního makléře, který kdysi v hotelu bydlel, a dávného spolužáka - profesionálního zloděje. Trezor je ale prázdný. Ve chvíli čirého zoufalství si Josh uvědomí, že poničené Ferrari je ze zlata. Teď už jen zbývá vymyslet, jak dostat nepozorovaně Ferrari z nejvyššího patra mrakodrapu. (TV Nova)

(více)

Videa (45)

Trailer 1

Recenze (381)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Co mě udivilo především je to, že se nejedná o klasickou stillerovku, takže pokud jsem se připravoval na Benovo trapné jančení, byl jsem překvapen. A to vlastně platí i o Murphym. A líbil se mi i příběh sám. De facto se jedná o klasickou loupežničinu, která je v mnoha nápadech nedotažená, ale která dokáže vzbudit úsměv. Sám způsob, jakým jsou peníze ukryty sice není nijak originální, ale originální je rozhodně styl loupeže. A opět blahořečím autorům, že šetřili nějakými šílenými výstřelky, ačkoliv osazenstvo i situaci si o to vyloženě říkali, ale pojali celou věc střízlivěji. Určitě se nejdná o něco extra, ale rozhodně se nejedná o špatnou komedii. 70% ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Sestava co měla budit dojmem komediálních AVENGERS, tak výsledně dopadla jako ochotnický ansámbl. Paradoxně všem těm komikům vyfoukne doslova vše Alan Alda, který i ve svých letech zahraje, co má. Mistrovský plán je nudný, předvídatelný, nezábavný a hlavně špatný klon Dannyho parťáků. Problém je hlavně na straně vysloužilých komiků, kteří už neutáhnou ani samostatný film. Stiller už tak musí lízt do animovaných filmů anebo do nekonečna točit Fotry. ()

Reklama

salalala 

všechny recenze uživatele

Mně to zas tak hloupé, jak jsem si myslel, nepřišlo. Naopak mě to docela překvapilo. Ratner není žádný kouzelník, to rozhodně ne, ale Mistrovský plán se mu docela povedl. První půlka solidně šlape a odsýpá dopředu a kupodivu moc nenudí. Stiller v pohodě utáhne celou stopáž svým charismatem, moc fajn je po delší době vidět Matthewa Brodericka, který si roli užívá a je hodně dobrý, Cassey Afleck a Michael Peňa taky. Alan Alda je tu málo, ale i on je poměrně dobrý. Druhá půlka pak sice začne hodně skřípat a dostává se do nepravděpodobných rozměrů a je opravdu dost přepálená, přesto mě to tak nějak pořád bavilo. A kupodivu mi nevadil ani Murphy, i když mi přišlo, že bylo hodně znát, že mu jde o comeback, protože se někdy snažil až moc a to mlácení "hubou" už se k jeho věku taky moc nehodí. Celkově vzato se mi to překvapivě líbilo a jde o moc příjemný film. Poctivých 70%. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Jak mohl dopadnout snímek, kde hrajou tři zkrachovalé komediální hvězdy ( Stiller - Broderick - Murphy ) ? Ano máte pravdu. Špatně. Tower Heist neni ani akční, humor jsem taky hledal marně a krimi ? Ne. Trošku mi bylo líto Casey Afflecka, že v tomhle hnusu musel hrát. To samé platí pro Alana Aldu a Michaela Peňu. Teď jsem si uvědomil, že jsem se docela smál na úplném konci, kde je vše vysvětleno, ale tohle asi nebyl záměr. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Herecky nabitá komedie,co není vtipná,kriminálka co není krimininální a akčňák,co není akční...prostě jen film.Ze začátku to vypadalo opravdu nadějně,i přes absenci humoru to bylo napínavý a zajímavý,hlavně sem po dlouhý době viděl rád Alana Aldu a Stiller,kterého vyloženě nemusim,mi po x letech vyloženě sednul.Já jen nechápu co se Ratnerovi honilo hlavou,scénář totiž má být plný plánování a přepadení a přitom tam z plánování není vůbec nic,jen pár záběrů jak čumej dalekohledem,scénka s trezorem a to je celý.Samotný přepadení stavělo příběh už úplně na hlavu a některé postavy měly tak debilně napsaný charakter a dialogy,že mě to vyloženě otravovalo.Nejhorší byl asi Casey Afleck a negerskou velerybu ani nepočítám.Co se týče Murphyho,tak by si taky určitě zasloužil lepší roli,než ukřičeného podrazáckého zlodějíčka.Film mi nabídnul asi 3 vtipný scény ( dvě z nich má na svědomí Murphy ) a jinak tunu nelogičností,trapné finále bez pořádné gradace a vůbec celý scénář byl tak zoufale nevyužitý,neúplný a prostě odbytý.Ani nevim proč jsem dal 3*,možná je to tim,že jsem se ani nebavil,ani nenudil,jen sem v noci koukal na film,užil si Téu Leoni a sledoval zoufale obyčejnou a průměrnou podívanou,která se tak moc snažila být něco víc,až vlastně zapoměla úplně na všechno.50%. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (16)

  • Do hlavní role byli původně zvažováni Eddie Murphy a Chris Rock, protože film byl původně zamýšlen jako "afroamerická verze Dannyho Parťáků". Koncept byl ale nakonec přepracován, hlavní roli získal Ben Stiller a Murphy ztvárnil pouze vedlejší roli. Scenárista Noah Baumach postavu Joshe Kovacse upravil, aby lépe seděla právě Benu Stillerovi. (Dreadd)
  • Natáčení probíhalo zejména v americkém New Yorku. (Terva)
  • Kvůli natáčení v letním období musela produkce scénu několikrát uměle zasněžovat. (KucC)

Související novinky

Eddie Murphy touží po Oscarech

Eddie Murphy touží po Oscarech

07.09.2011

A dostane je. Protože je bude moderovat. Jistě, je to především součást kampaně před uvedením pestře obsazené krimikomedie Mistrovský plán, kterou natočil Brett Ratner. A Ratner je i jedním z… (více)

Brett Ratner v Spielbergových službách

Brett Ratner v Spielbergových službách

12.05.2011

Posledním filmem, který jsme od něj viděli, byla Křižovatka smrti 3 z roku 2007. Pak měl velké plány se čtvrtým Policajtem v Beverly Hills, ale nic z toho nebylo. Momentálně dokončil krimikomedii… (více)

Reklama

Reklama