Reklama

Reklama

Resident Evil: Zatracení

  • Japonsko Biohazard: Damnation (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Zvláštní americký agent Leon S. Kennedy proniká do malé východoevropské země, aby tu ověřil zvěsti, že místní vláda využívá ve válce bio-organické zbraně. Jen chvíli po překročení hranice ale dostává rozkaz k návratu zpět. Leon s odhodláním odhalit pravdu ignoruje nařízení a vstupuje do válečné zóny, aby ukončil řetězec tragédií způsobených bio-organickými zbraněmi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (168)

Gonzi 

všechny recenze uživatele

Doporučuju - nutnost pro lidi, co znaj ty hry a obecně je to něco, co bych rád viděl v kině jako "film podle hry". Převedení herních realit a navázání na filmové hodnoty je tam prostě skvělé... Jasně, z pohledů filmů to není žádné terno, ale zároveň to funguje a odsýpá a třeba posledního filmového residenta to naprosto zadupává do země. Čímž chci hlavně říct, že kdyby někdo udělal naprosto totéž, akorát by ten děj stavěl zručněji, více dramaticky apod, tak by to byl prostě nadupaný blockbuster. ()

LiborGondek 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem, že uvidím pokračování s Millou Jovovich... Poté, co jsem zjistil, že se jedná o cosi, co vypadá jako ukázky z nové hry, se mi už tento "zázrak" vidět nechtělo. Nakonec jsem si to ale pustil a do dnes jsem nic podobného neviděl. Je to film složený spíše z počítačových herních ukázek, ale překvapivě se na to dá dívat. Konkrétně v tomhle případě, kdy Resident Evil vznikl nejprve jako PC hra to není vůbec špatný nápad. 60% ()

Reklama

okkac 

všechny recenze uživatele

No určitě lepší, než 4 díly filmového Residenta, ale jelikož jsem nikdy nehrál žádnou hru, tak jsem se tady v příběhu ztrácel, bo jsem nechápal motivace a pohnutky postav. Ale slušná animace, zasazení do fiktivní post-sovětské republuky a spousta krvavé akce to vynahrazuje. A i obři na konci byli fajn, i když jsem vůbec netušil, co tam vůbec dělají. Hráči her asi budou mnohem spokojenější. 7/10 ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Od Rozkladu utekly čtyři roky. Opět se tu potkáváme s Leonem, který je poslaný bůhví kam, řešit bůhví co. Vizuálně opět parádní. Na druhý pokus se většina scén odehrává za dne a už to není vše tak tmavé. Leon je určitě zajímavý charakter a tak jeho volba je palcem nahoru. Nabídnul i další RE ještě něco kromě vizualizace? Ani ne. Příběh je odnikud nikam a z hlavy vyšumí během pár dní. Navíc si myslím, že opět ne-fanoušci herní scény, budou mít pekelný problém se zorientovat a pak budou jen prskat nesmysly do komentářů. RE není špatný, naopak jeden z vydařených kousků, co se týče filmové scény. Jen je to zkrátka opět málo a příliš hluchých scén. Ve srovnání třeba s Starship Troopers: Invasion, ze stejného roku, je to krok vzad. ST měli jak akci, hrdiny, vizualizaci i parádní příběh. (60 %) ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Degeneration mě nijak zvlášť neuchvátilo, ale Damnation už bylo výrazně zajímavější. Taková klasická videoherní zápletka a scénář, povedená akce a hravá kamera. V herní sérii RE se sice moc neorientuji, takže nemohu posoudit konzistentnost, ale oproti posledním dílům filmové série je tento přírůstek rozhodně lepší volbou. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (8)

  • Ve filmu lze najít hned několik odkazů na původní herní sérii „Resident Evil“. V bonusové misi druhého dílu herní série se poprvé objevil obr Mr. X, který ve filmu pronásleduje Leona a Buddyho. Scéna prvního setkání Leona a Ady Wong je více než podobné jejich shledání ve 4. díle původní hry, a to včetně Leonovy závěrečné narážky na ženy. U Leona je pak možné zaznamenat, že nosí stejnou obuv jako Chris Redfield ze hry „Resident Evil 5“. (VooDoo:*)
  • Součástí závěrečných titulků je trailer na šestý díl videohry. (JackBurda)

Reklama

Reklama