Reklama

Reklama

Resident Evil: Zatracení

  • Japonsko Biohazard: Damnation (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Zvláštní americký agent Leon S. Kennedy proniká do malé východoevropské země, aby tu ověřil zvěsti, že místní vláda využívá ve válce bio-organické zbraně. Jen chvíli po překročení hranice ale dostává rozkaz k návratu zpět. Leon s odhodláním odhalit pravdu ignoruje nařízení a vstupuje do válečné zóny, aby ukončil řetězec tragédií způsobených bio-organickými zbraněmi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (168)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Hlučná akce a krvavé fontány mutantské krve v kombinaci s revolučním úsilím postsovětských republik, fungují jako samostatné složky, ale v kontextu jednoho filmu se to docela bije díky absenci silnějších jednotících prvků, v tomto případě hlavního hrdiny, který je málo cool a navíc trpí otravnou samomluvou; fandové hry se v tomhle světě budou evidentně chytat více. 3 a ½. ()

Honzek 

všechny recenze uživatele

Od minulého počinu tohoto režiséra, Resident Evil: Rozklad, velmi značný posun k zábavě. Film minulý mně skoro vůbec nezaujal, ale tohle má něco málo do sebe! Je tam více akce, více zábavy a staré známé postavy. Můžeme se těšit na zombie, které jsme mohli spatřit v Resident Evil 5 a to myslím videoherní předlohu. Náš dabing má místy poměrně slušnou úroveň i když to celý film nezachrání:) No a taky tam je konec alá Zachraňte vojína Ryana :) Rozmýšlel jsem mezi 4 a 5 hvězdama.... A to za poměrně velký posun kupředu od minule, ale.... na pět to ještě není..Nicméně podívaná skvělá, mohu vřele doporučit. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

***Celkem 84%***DVD/// Postavy 9/10 Děj 8/10 Hudba 9/10 Animace 8/10/// PLUS: známé postavy, jejich chování je uvěřitelné, animace výborná, původní dabing i ten český je kvalitní, atmosféra je přímo hororová, tvůrci si celkově toho dovolí hodně ukázat, občas jsem se bál nebo se vylekal, příběh je zajímavý, jsou tu i emoce, zajímavé dialogy a hlášky MÍNUS: přesto že to není nejkratší, tak to působí jako akční jednohubka ale spíš jde o to, že je škoda, že takových filmů není víc./// Shrnutí: Velká spokojenost, film jsem si opravdu užil a je překvapující (pro někoho naopak není), že Resident Evil: Damnation překonává svoje hrané bratříčky a to především tam kde právě hraný film na to nemá (odvaha něco ukázat, neuvěřitelná akce, kupodivu i příběh atd.)/// PS: Resident Evil je má oblíbená herní-filmová série a tohle patří k tomu lepšímu. ()

fr3ak 

všechny recenze uživatele

Musím říct že Resident Evil: Degeneration mne tehdy dost zklamal, takže jsem od Damnation příliš nečekal. A vida! Najednou to jde. Sice mi tam pár věcí vadilo např. Leonova schopnost dostat se i znaprosto ztracených situací (viz přestřelka v podzemí), mluvící zombies si taky mohli odpustit. Nebýt těhle zbytečností, tak by se tento film absolutnímu hodnocení nevyhnul. ()

Spike23 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadá, že to přece jen nějaký potenciál má, takže i když to tak trochu bylo o ničem, vypadalo to hezky a když berete v potaz, že polovina bude jen rozjezd toho, co potom příjde, dá se na to bez nějakých větších problémů koukat. Problém ale nastává v druhé polovině, která je až moc nabita akcí, ne tedy, že bych čekal něco jiného, ale takhle nudnou akci jsem dlouho neviděl, no a tak jsem začal přeskakovat. Je jedna věc, kdy si u filmu řeknete, že už toho bylo dost, párkrát to přeskočíte, a pak prostě to vypnete a nic dalšího neřešíte: Damnation je o to horší, že se na to do určité části dá normálně koukat, nebo aspoň já mohl, pak jsem akorát po malých částech přeskakoval tu veškerou nudu s obřími ubersoldiery, protože mě stále trochu zajímal příběh. Když jsem se ale konečně dostal k závěru, kdy se všechno vyřešilo, pak teprv přišel ten hrozný pocit, jakou chybu jsem udělal, že jsem to po půl hodině nevypnul a že jsem takhle ztratil hodinu mého života touto demencí, která mi spíše než film připadá jako pouhá ukázka enginu hry, která stejně ani na kompa nevyjde. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (8)

  • Ve filmu lze najít hned několik odkazů na původní herní sérii „Resident Evil“. V bonusové misi druhého dílu herní série se poprvé objevil obr Mr. X, který ve filmu pronásleduje Leona a Buddyho. Scéna prvního setkání Leona a Ady Wong je více než podobné jejich shledání ve 4. díle původní hry, a to včetně Leonovy závěrečné narážky na ženy. U Leona je pak možné zaznamenat, že nosí stejnou obuv jako Chris Redfield ze hry „Resident Evil 5“. (VooDoo:*)
  • Parazit Las Plagas, zde nazývaný jako Plaga, který se ve filmu objevuje, pochází ze čtvrtého a pátého dílu stejnojmenné videohry. (JackBurda)
  • Součástí závěrečných titulků je trailer na šestý díl videohry. (JackBurda)

Reklama

Reklama