Reklama

Reklama

Mladá žena, která trpí hraniční poruchou osobnosti, vyhraje v loterii. A k velkému zděšení svých rodičů, terapeuta, bývalého manžela homosexuála i místní televizní stanice investuje výhru do svého celoživotního snu stát se novou Oprah. Co se stane, když mladá žena trpící hraniční poruchou osobnosti vyhraje v loterii? Alice Kliegová (Kristen Wiig) kupříkladu přestane brát léky a koupí si vlastní televizní pořad. Po vzoru nesmrtelné Oprah Winfrey na veřejnosti pere špinavé prádlo a sdílí svůj osobitý názor na vše od výživy přes vztahy až po kastraci domácích mazlíčků. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (41)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Filmy o psychicky labilných ľuďoch trpiacich duševnými poruchami ma vždy chytia za srdce. Alicina maniodepresia nebola výnimkou, aj keď si myslím, že v tomto prípade bol potenciál isto vyšší. Tá bipolárna afektívna porucha bola vykreslená dosť vierohodne, aj keď občas mi Alice prišla skôr autistická a nie len maniodepresívna. Každopádne, tento film bol naozaj na zamyslenie - ja osobne som s Alice skôr súcitil (ako s väčšinou duševne chorých ľudí. No a Kristen Wiig zahrala vynikajúco, len škoda že samotný príbeh sa niesol v neustále tej istej rovine a nemal žiadnu zaujímavejšiu epickú zápletku. ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Přátelství za sedm mega. Tak lacinou disneyovskou pointu si dospěle tvářící film nezaslouží. Wiigová přehrává a komplikovanému charakteru své postavy nerozumí (vykreslení člověka s poměrně závažným duševním onemocněním jako "milého, smutného klauna" mě snad až uráží), znuděný Robbins předepisuje Abilify, diagnózový mariáš. Nesmysl kam se podíváš. Komedie k zbláznění nudná. Dramatické situace k smíchu. Ojoj, tak tady něco nehraje. A navrch teplouší romance. Na tyhle "good looking" filmečky oscilující mezi hollywoodskou velkolepostí a tvůrčí nezávislostí začínám být poněkud alergický. Zde totiž nenajdete onu velkolepost a už vůbec ne inteligentní scénář. Film, který uvedl do maniodeprese mě. Kastrovat domácí zvířenu v tólkšou snad není možno ani v zemi neomezených možností. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Film mě zaujal hlavně proto, že tam hraje Kristen Wiig. Ta mě zároveň poslední dobou přesvědčuje, že je výbornou herečkou a tady si to vysloveně užila. Příběhově už je to horší, protože se ve filmu mluví o Oprah, bohu, osudu a podobných věcech a to mi tak nějak nesedí. Jako nápad je to ale každopádně zajímavý. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Před Kristen teda klobouk dolů. K zapamatování byla už ve Walterovi , ale tam přece jen její role zase až tak hlavní nebyla. Tady tahle velmi sympatická herečka ukázala, že není jen hezká ozdoba, po boku slavnějšího partnera, ale že dokáže zahrát i jiné role a všechny ostatní odsoudit do role přísedících. I v téhle nelehké úloze obstála a dokázala že se s ní musí do budoucna určitě počítat. Aneb když máš svůj sen, běž za ním, možná to i vyjde. Bez ohledu na Tvůj zdravotní stav. Za pokus to stojí. ()

Fancipal 

všechny recenze uživatele

Jízda začíná. Sheldon Cooper v sukních aneb jak to vypadá, když mluvíte, ale nikdo vlastně pořádně nechápe, o čem to vlastně celou dobu tlacháte. Kristen Wigg je tak trochu „mimo“ s několika milióny v kapse, kupou nesplněných snů a po svém boku s nikým, kdo by ji brzdil. Sheldon by si pravděpodobně s podobným množstvím peněz natočil pokračování Star Treku nebo Firefly. Kristen dostane nápad na vlastní talk-show ve stylu Oprah. Šílenost střídá šílenost, koneckonců, představivosti bláznů se meze nekladou. Finále je sice prvoplánová záležitost a zapadá do klasické šablony podobných komedií, ale ono to vůbec nevadí. Vitální Kristen totiž svým nezčeřeným a lidskými starostmi nezatíženým optimismem působí kouzelně. Jedna z nejmilejších good-feeling komedií tohoto roku (TIFF 2014). ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Hlavní postava ve filmu několikrát zmíní poruchu, jíž trpí. Nejdřív prohlásí, že se jedná o disociativní poruchu, následně bipolární poruchu a poté hraniční poruchu osobnosti. Každá z těchto diagnóz je ovšem úplně jiná a nelze je mít souběžně. (Morrighan)
  • Natáčení začalo v červenci 2013 v Los Angeles a pokračovalo ve městě Indio v Kalifornii, v srpnu se poté filmovalo v Palm Springs. (Patw)
  • Herečka, ktorá hrá mamu Kristen Wiig, je v skutočnosti mama režisérky filmu. (dwdb)

Související novinky

Kdo vyhrál první filmové ceny za rok 2015?

Kdo vyhrál první filmové ceny za rok 2015?

02.12.2015

Oscarová sezóna pomalu začíná a jako tradičně se o první důležitá ocenění postarali pánové z National Board of Review. Tohle recenzentské sdružení potvrdilo, že nový Šílený Max nezasáhne jen do… (více)

Reklama

Reklama