Reklama

Reklama

Doručovací služba čarodějky Kiki

  • Česko Doručovací služba slečny Kiki (neoficiální název) (více)
Trailer 2

Malá čarodějka Kiki se spolu se svým mluvícím kocourem Džidžim vydává na zkušenou do světa. V prostředí malebného přímořského městečka je čekají velká i malá dobrodružství. Vynalézavá a odhodlaná Kiki využije svou schopnost létat a založí si doručovací službu, aby se mohla stát opravdovou samostatnou čarodějkou. Jedinečný film z produkce studia Ghibli, které celý svět okouzlilo tituly jako Můj soused Totoro či Cesta do fantazie, uhrane svou magickou atmosférou a hravým ztvárněním radostí i strastí dospívání. (Aerofilms)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (280)

Eddard 

všechny recenze uživatele

Mijazakiho nejfeminističtější pohádka. V celém celovečerním snímku vystupují pouhé dvě důležitější mužské postavy (tři, počítáme-li kocoura Jijiho), hlavní roli zde však hrají ženy. Přátelská, mateřská pekařka, úspěšná, sofistikovaná designérka, moudrá a hodná babička a především pak nezávislá mladá umělkyně - to všechno jsou pro malou Kiki vzory, bez kterých se během dospívání neobejdou ani čarodějky. Kiki sice není tak originální a plná nápadů jako Cesta do Fantasie a její animace je o poznání klasičtější, než vizuálně strhující Zámek v oblacích; ale svými krystalicky čistými postavami a hlavně vzorným, didaktickým zpracováním si místo po boku těchto šperků zaslouží. 90% ()

wipeout 

všechny recenze uživatele

Prvý svet od majstra Miyazakiho, ktorý ma nedokázal v plnej miere očariť. Narozdiel od Tototra, ktorý bol v skutočnosti ešte viac rozprávkovejší, som práve tomuto aspektu nevedel príjsť na chuť. Vizuál je síce zase dokonalý ako sme si už zvykli no príbeh j príliš jednoduchý a tento krát len naozaj pre deti. Jednoducho sa nedostavilo klasické nadšenie, ktoré je pri tvorbe štúdia Ghybli samozrejmosťou. Nasledujúce Crimson pig už omnoho umnejšie narába s prostredím talianskeho pobrežia stredozemného mora a zaujme omnoho viac. Ono pri kiki je asi problém aj to, že sa tu nevyskztujú skoro žiadne fanatsy postavy, teda keď opomeniem samotnú kiki. Najmilšou postavičkou bol starostlivý postarší a nikdesaneponáhlajúci havino :) 3,5* ()

Reklama

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Kiki je překrásná pohádka, která čiší optimismem, laskavostí a solidaritou. V dobách, kdy se na sebe lidi šklebí, jsou nepřejícní a obětavost jim nic neříká, je tato obrovská vlna pozitivna balzám na duši. K excelentnímu dílu není vždy potřeba hlubší myšlenky, rozmotat zapeklitý komplot nebo porazit stěžejní zlo. Po dokoukání jsem měl chuť si hned něco upéct. Pro děti ideální, pro dospělé fanoušky anime milý odpočinek. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Miyazaki mě po temné a pro mě slabé "Naushice" a příliš dětinském "Ponyo on the Cliff" opět velice potěšil krásnou a hlavně zábavnou pohádkou. Tentokrát vypráví příběh o malé čarodějce, která si v cizím městě otevře kurýrní službu. Režisér se tentokrát drží více při zemi a jediný fantasy prvek celého filmu je hlavní hrdinka se svou mluvící kočkou. Nečekají nás tedy žádné obvyklé fantasy zrůdy všeho druhu a hlavy různých velikostí a různým počtem očí. Vůbec to ale nevadí, protože snímek dokáže diváka okouzlit i tak a jeho optimistická, usměvavá nálada přimo čisí z obrazovky. Všemu samozřejmě dopomáhá nádherná animace, kouzelná hudba a sympatičtí hrdinové, které si okamžitě oblíbíte. Ale to už patří k Miyazakiho standardům. Jeden z jeho nejlepších filmů. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Krásně pozitivní film. Nedá velkou práci si představit, že by dnes Kiki při doručování zásilek čelila zlotřilé temné čarodějnici, která by usilovala o její život a o vládu nad světem, a k tomu by rozkrývala tajemnou rodinnou minulost, film by byl dvouhodinový, plný akčních scén a jeho pokračování by bylo nevyhnutelné. Nic takového ale Hajao Mijazaki v roce 1989 zřejmě nepovažoval za nutné. A je to jedině dobře. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (12)

  • Město Koriko bylo inspirované kresbami, které si Hajao Mijazaki načrtl ve švédském Visby už v roce 1971. V té době tam pracoval na nikdy nerealizovaném projektu „Pipi Dlouhá punčocha, nejsilnější dívka na světě“. (p3tris)
  • Anglicky namluvená verze z roku 1998 byla věnována herci Philu Hartmanovi, jenž byl téhož roku zastřelen svou manželkou. Hartman namluvil Jijiho. (Hromino)
  • Postava Kiki byla inspirována dcerou producenta filmu. (mr.filo)

Související novinky

Reklama

Reklama